Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Petr Pečenka, ředitel Škoda Auto ČR: Top Gear je fantastická reklama na naše vozy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Petr Pečenka, ředitel Škoda Auto Česká republika, přišel osobně do redakce Auto.cz a odpovídal na vaše otázky.

Video se připravuje ...

Místo původně plánovaných dvou hodin se on-line povídání s ředitelem Škoda Auto ČR protáhlo na dvojnásobek. Ani za čtyři hodiny však nedokázal odpovědět na všechny otázky, takový byl o první podobný počin redakce Auto.cz zájem. V následujícím článku jsme shrnuli všechno podstatné, co bylo řečeno o jednotlivých modelových řadách automobilky Škoda Auto. Celý on-line rozhovor najdete níže.

Octavia

Nejčastější dotazy směřovaly logicky k nové Octavii třetí generace. Dozvěděli jsme se, že verze upravené pro pohon na CNG se dočkáme v druhé polovině letošního roku. Nádrž na CNG bude mít kapacitu přibližně 100 litrů a zůstane zachována i nádrž na benzin. Od podpory pohonu na LPG automobilka upustila z důvodu vysokých emisí oxidu dusíku. Octavia Green Line s výkonem 81 kW a šestistupňovou manuální převodovkou zatím v ceníku chybí, ale měla by se v něm objevit v druhé polovině roku.

Zájemci o pohon všech kol si budou muset počkat na verzi Combi, u liftbacku se o provedení 4x4 neuvažuje. Dobrou zprávou naopak je, že čtyřkolka bude vybavena mezinápravovou spojkou Haldex páté generace, stejně jako nový Golf VII. V nabídce bude také elektronický závěr diferenciálu XDS pro předokolky. Adaptivní tempomat bude možné objednat od poloviny letošního roku, adaptivní podvozek až v horizontu dvou let. Atmosférický zážehový motor budete pod kapotou Octavie III hledat marně i v budoucnosti. O Octavii RS píšeme v samostatném článku.

Rapid

V druhé polovině roku se představí druhhá karosářská varianta Rapidu nazvaná Spaceback a spolu s ním i rozšířená nabídka palety motorů. Na druhý půlrok se chystá elektrické ovládání okna spolujezdce i těch zadních. S pohonem 4x4 se u tohoto modelu nepočítá vůbec - z analýz automobilky vyplývá, že naprostá většina zákazníků v tomto segmentu toto řešení nepožaduje.

Fabia

Nejčastěji se čtenáři v souvislosti s Fabií ptali, jestli bude tato modelová řada pokračovat také po nástupu o něco většího Rapidu. Odpověď zní jednoznačně Ano. Nová generace Fabie se představí v příštím roce. Výbava Laurin & Klement měla nedávno premiéru u SUV Yeti, pro nižší modely, tedy ani pro Fabii, se s ní nepočítá.

Citigo

Nejmenší škodovka se v nejbližší době dočká silnějšího turbomotoru TSI s výkonem 74 kW. Verze RS po vzoru Up! GTI se ale nechystá. Pro zájemce o individuálně laděný vůz bude i nadále k dispozici pouze designová verze Citigo Sport.

Superb

Faceliftu Superbu se dočkáme v polovině roku a rozdíl mezi ním a Octavií prý vždy zůstane markantní. To byla odpověď na otázku, jestli se mezera mezi oběma vozy neztenčila díky větším rozměrům Octavie, která už nyní bývá často srovnávána s Passatem. Na technické detaily Superbu si musíme počkat až do jeho uvedení na trh, ale jednu novinku se nám podařilo z Petra Pečenky vymámit: turbodiesel TDI se 125 kW se dočká kombinace pohonu všech kol s automatem. Koncernové šestiválcové motory se pod jeho kapotou neobjeví, protože automobilka se vydala cestou downsizingu s ohledem na snižování spotřeby paliva a emisí. Na druhou stranu zůstane i po faceliftu zachovaný outdoor paket Scout.

Roomster

Roomster se bude ještě nějakou dobu vyrábět v současné podobně. S vozy této kategorie automobilka počítá i do budoucna. Bližší informace však zveřejněny nebyly.

Yeti

U zatím jediného SUV v nabídce značky se v diskusi řešila kulaté světlomety na přídi. Podle některých názorů se právě tento osobitý designový prvek lidem nejvíce líbil. Design vozů Škoda se ale vydává novým směrem a Yeti druhé generace bude zvolenou strategii následovat. Na otázku, jestli ředitel Pečenka viděl reportáž v pořadu TopGear, kde byl Yeti v hlavní roli, odpověděl, že ano a velice si ji pochvaloval. „Byla to fantastická reklama na naše vozy,“ zhodnotil ji.

Nové SUV

„Jedno SUV již vyrábíme - model Yeti. Připravujeme nový model v této třídě,“ uvedl bez dalších podrobností ředitel Škoda Auto ČR Petr Pečenka..

Aktualizováno: Petr Pečenka děkuje všem za zaslané otázky. Vzhledem k jejich počtu nestačily na zodpovězení všech ani další dvě hodiny nad původně plánovaný termín. Z nezodpovězených dotazů redakce Auto.cz vybere 30 nejzajímavějších, které v příštím týdnu pošle panu Pečenkovi a ten na ně dodatečně odpoví. Jeho odpovědi zveřejníme opět na našich stránkách.

Online rozhovor - Petr Pečenka

Martin Weiss
Pekný deň prajem. Ja by som sa chcel opýtať na čom pán Pečenká momentálne jazdí, alebo aké auto si plánuje kúpiť v najlbižšiej budúcnosti.
Petr Pečenka
Hezké ráno, v současné době jezdím vozem Škoda Superb Combi 3,6 s automatickou převodovkou DSG, pom deseti letech jsem vyměnil černou barvu za bílou. Druhým vozem, který používám na jízdy většinou po Praze je elektrická Octavia z flotily našich testovacích vozů. A samozřejmě také krátkodobě otestuji každý náš nový model...
Calabutur
Jaké bylo/je vaše vysněné auto?
Petr Pečenka
Mým snem valo Porsche 911, samozřejmě v červené barvě. Ze současné fantastické nabídky bych si dovedl představit ve své garáži třeba Bugatti Veyron :- )))
Ondin
Kdy se zacne prodávat Octavia III green line s výkonem 81 Kw a šestistupnovou manuálníí prevodovkou? V ceníku ji nevidím...
Petr Pečenka
Máte pravdu, v ceníku není, objeví se ale v druhé polovině letošního roku.
E. Kneifl
Bude mít Octavie III ve verzi 4x4 také HALDEX 5 jako nový Golf? Děkuji za odpověď.
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Kneifle, Haldex 5. generace pro model Octavia 3. generace pochopitelně nabídneme.
Roman
Kde by ste vy osobne zaradil novú Octaviu III generácie. Musí predsa niekde patriť. Je to nižšia stredná trieda? alebo stredná trieda? Odpoveď, že Octavia je trieda sama pre seba nestačí.
Petr Pečenka
Označení Třída sama pro sebe znamená to, že je novým měřítkem v prostoru pro cestující i zavazadla, , bezpečnosti, kvalitě zpracování nebo designu. V zařazení segmentace modelů patři na "špičku" nižší střední třídy.
Ivana
Dobrý den pane řediteli,
 využívám nabídku, že se mohu zepat na cokoliv. Vyrábíte a úspěšně prodáváte pěkná auta. Můj dotaz zní. Jste takový borec a dokázal byste také alespoň troškou , pomoci útulku pro staré a týrané koně,o které se stará pár dobrovolníků ze svých prostředků a navíc za velkých komplikací ze strany úřadů? V případě,že ano, ráda Vám poskytnu jejich kontakt a bližší vysvětlení.
Děkuji za odpověď . tel.603944854
Petr Pečenka
Dobrý den Ivano,naše společnost podporuje celou řadu sociálně potřebných projektů, ale také sport nebo kulturu. Stejně já ve svém okolí pomáhám v rámci svých možností, kontakt mám a rád se s Vámi spojím.
Jan Hinner
Dobry den, 
se zajmem jsem sledoval predstaveni nove Octavie a cekal jsem az se objevi v autosalonech. Cetl jsem rovnez nekolik vyjadreni Skody o tom, ze se ma dostat mezi 10 nejprodavanejsich modelu globalne. Vcera jsem ji videl. S uzasnym radiem Swing, s bakelitovym pocitem pri zavirani dveri, s ozdobnou listou ve vyplnich navazujici na kliku dveri tak, ze je tezke za kliku vzit (navic vystupujici do interieru tak, ze jsem se o ni nekolikrat uhodil)...
Rad bych se Vas proto zeptal zda otevrene prijmete on-line sazku, ze se Octavia do desitky nedostane (do faceliftu)?
Dokazte jak verite svym prohlasenim.

Necht je Auto.cz, v jejichz recenzich jsem se mimochodem nedocetl jedinou vyse zminenou vytku, garantem vyhodnoceni nasi sazky.
O co se vsadime klidne navrhnete sam :).

Dekuji.

Jan Hinner
Petr Pečenka
Dobrý den pane Hinnere, sázku přijímám a budu potěšen v případě výhry, když mě pozvete na oběd.
Giorgio
Dobrý den pane řediteli, začátkem bych chtěl pogratulovat k loňskému rekordnímu prodeji aut. Můj dotaz je jednoduchý ohledně octavie III RS se docela mluví a už se ukázali i nějaké obrázky. Já si myslím že ty fotky ze škodovky neunikli, ale nějaký photokutil je vytvořil doma ve photoshopu. Je to tak jak říkám nebo všichni máme očekávat novou Octavii RS skoro "stejnou" jako byla předchozí. Děkuji za odpověď
Petr Pečenka
Dobrý den, děkuji za gratulaci. Nová Octavia RS bude nejrychlejším modelem v historii značky ŠKODA a samozřejmě bude disponovat všemi přednostmi nové Octavie. Uniklé fotografie nechci komentovat, prozradím jenom, že nešlo o naše oficiální záběry. Jinak osobně si myslím, že se máte skutečně na co těšit :-)
Karel A.
Proč Škodovka nenabízí modely na LPG? Octavia II 1,6 MPI nemá žádného nástupce. Přitom LPG je v ČR poměrně oblíbené (oproti CNG, se kterým nabízíte Citigo). Neuvažujete do budoucna o továrních přestavbách na LPG?
Petr Pečenka
O přestavbách na LPG neuvažujeme z důvodu vysokých emisí oxidu dusíku, naší cestou je zavádění technologie CNG, která umožní splnit náročné emisní limity.
michal
Dobrý den
jsem ještě dítě(je mi 12) ale mám rád automobily a mám rád i škodovky tak mám na vás 3 otázky: 
1 otázka:je škoda superb ve vyšší střední třídě ano nebo ne?
2 otázka:chystáte škodu rapid v karoserii kombi ?
3 otázka:kdy májí příd nové modely fabia 3,rooomster 2 ?
Petr Pečenka
Moc mě těší, že už v tomto věku se zajímáš o naše vozy a máš odvahu zapojit se do diskuze. Rád bych tě za to odměnil, pošli nám prosím adresu. A k tvým dotazům: Superb je vůz střední třídy, Rapida představíme na podzim v úplně nové karosářské verzi a na Fabii se můžeme těšit příští rok.
Atomas
Dobrý den. Jak vnímáte úspěch/neúspěch Rapida? Výraznou reklamní kampaň vystřídalo zklamání nad autem, které si (alespoň) v mém okolí vybudovalo image "nekoupitelného" vozu, protože z něj čiší lacinost z každého detailu - polystyrénová výztuha viditelná pod nárazníkem, ošklivá plastová maska, přeplastovaný interiér, nezamykatelné víčko nádrže z které se dá odcizit škrabka, nevzhledné kolejnice předních sedaček apod.
Petr Pečenka
Dobrý den, model Rapid je na trhu pouze několik měsíců...v loňském roce jsme plánovali prodat na domácím trhu 1200 vozů Rapid, což odpovídalo výrobní kapacitě určené pro český trh a tento cíl se nám podařilo splnit. Za leden letošního roku je Rapid jedničkou v počtu registrací vozů nižší střední třídy. V očích veřejnosti si Rapid stojí dobře, což mimo jine dokládá vítězství vozu při anketě Auto roku 2013, kde vyhrál hlasování věřejnosti v kategorii nižší střední třída. Rapid je úplně nový vůz v našem programu a jsem přesvědčen, že si svou cestu k zákazníkům najde.
Jozka
Jak funguje positioning znacky v ramci koncernu? De o seznam technologii ktere smou/nesmou byt pouzity? Co to v praxi znamena pro Skodu vs. VW a Skodu vs. Seat?
Petr Pečenka
Dobrý den, každá značka v koncernu má své místo a každá oslovuje trochu jinou cílovou skupinu. Koncern přináší všem značkám, které jsou jeho součástí, značné výhody. Značky mohou sdílet know-how, postupy, či výrobní kapacity, díky čemuž dochází k výrazné úspoře nákladů. Například náš závod ve Vrchlabí teď vyrábí nejmodernější převodovky DQ200 pro celý koncern a naše vývojové centrum v Mladé Boleslavi vyvíjí komponenty i pro jiné značky v koncernu. Žádný seznam, o kterém píšete, neexistuje.
Standa
Dobrý den, prosím o jasnou odpoveď na otázku, kolik procent z celkového počtu registrovaných nových vozů Škoda za rok 2012 v ČR bylo tzv. "jednodenních" registrací, neboli exportů do jiných zemí. Vím, že tyto informace máte a podle nepotvrzených zpráv je to kolem 15%. Děkuji.
Petr Pečenka
Dobrý den, statistiku registarcí vydává SDA a je veřejně přístupná, v našem případě to byly 2,6% z celkového počtu registrovaných vozů ŠKODA v loňském roce.
Zdeněk Prokopec
Dobrý den, kdy se dostane do prodeje Octavia III na CNG. Jak veliké bude mít nádrže na CNG a benzín? Děkuji.
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Prokopče, Octavia s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) je plánována na druhou polovinu letošního roku. Nádrž na CNG bude mít kapacitu přibližně 100 litrů a zůstane zachována i nádrž na benzín.
Fanoušek Škody
Dobrý den Pane Pečenka
Jsem velký fanoušek značky Škoda, a tak by mě zajímalo, zda se dočkáme Fabie číslo 3. Četl jsem různé spekulace o tom,že s příchodem Rapidu by mělo Fabii tzv. "odzvonit".
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Fanoušek
Petr Pečenka
Dobrý den, děkuji, samozřejmě, s Fabií jednoznačně počítáme i do budoucna.
Martin P.
Dobrý den,
zejímá mne, jestli se bude nabízet Octavia RS opět ve verzi s TDI motorem (předpokládám, že ano, že bude následovat koncernového bratra- Seat Leon FR 135kw/184 ps)? Děkuji za Vaši odpověď. Martin P.
Petr Pečenka
Ano, Octavia RS bude také v provedení TDi.
Dysiew
Dobrý den.
Bude Škoda v budoucnu nabízet (jako před asi 10ti lety) Octavii 4x4 ve verzi liftback?
Petr Pečenka
Dobrý den, nebude, varianta 4x4 bude nabízena výlučně v provedení Combi.
Michal
Hezký den. Asi nejsem sám s názorem, že v modelových řadách Škodovky velmi chybí velkoprostorové, sedmimístné MPV typu VW Sharan nebo Ford Galaxy. Hodláte takové auto v dohledné době nabídnout? Děkuji.
Petr Pečenka
Dobrý den, prioritou je pro nás aktuálně velké SUV.
Pavel Ferencik
Dobry den p. Pecenka, rad by som sa opytal, ako sa mozem stat skusobnym jazdcom v Skoda :).
Petr Pečenka
Dobrý den, na našich webových stránkách v sekci Kariéra zjistíte nabídku volných míst nebo se můžete registrovat v naší databázi uchazečů.
Josef Kodet
Objeví se v nabídce Škody malé SUV na bázi studie VW Taigun? 

Petr Pečenka
Dobrý den, pane Kodete, v současné době pracujeme spíše na větším SUV značky ŠKODA. Kompaktní SUV skvěle reprezentuje model Yeti.
Dominik Robek
Zajímalo by mne, jak se po představení Rapidu a očekávané verze Rapid Spaceback bude vyvíjet situace ohledně modelu Škoda Fabia. Bude mít svého nástupce, nebo se budete snažit tento model nahradit odvozenými karosářskými verzemi právě Rapidu? Děkuji za odpověď
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Robku, s Fabií, jako samostatným modelem značky ŠKODA samozřejmě počítáme i nadále.
Emil Nádeníček
Dobrý den, máte jako ředitel škodovky kam ještě profesně růst? Co vás motivuje v práci k maximálním výkonům a jak motivujete své nejbližší spolupracovníky?
Petr Pečenka
Dobrý den, ŠKODA je globální firma a prodává vozy na více než 100 trzích celého světa, výrobní závody máme také v Rusku, Kazachstánu, Indii, Číně, takže příležitostí je mnoho. Největší motivací jsou spokojení zákazníci, což zní jednoduše, obtížněji se však realizuje...
Tomáš Svoboda
Uvítal bych v Škodu Octavia combi v třídvéřovém provedení a zkrácenou. Něco jako Audi A3. Neuvažujete o podobném typu?
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Svobodo, v současné době o tom neuvažujeme. Soustředíme se na to, abychom zákazníkům poskytli dostatečně velký prostor a variabilní interiér.
Pospisil
Kdy opusti brany skoda auto nova octavia combi ? Dekuju
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Pospíšile, koupit si jí budete moci zhruba v polovině letošního roku.
SCHROJF
Zdravim,sledujete motoristicky sport,konkretne F1?Ak ano,akemu teamu fandite?Dakujem
Petr Pečenka
Jsem sportovním nadšencem, zatím se snažím jej provozovat aktivně . Největší sportovní události sleduji, ale formule 1 to v mém případě není :- (((
Jan Malý
bude Superb po faceliftu i ve verzi Scout?
děkuji
Petr Pečenka
Ano, bude zachovaný i outdoor paket Scout.
Jaroslav
Kdy bude další verze Rapidu ?
Petr Pečenka
Těšit se můžete ve druhé polovině letošního roku.
Ladik
Zdravim pana reditele a chtel bych se zeptat, Jaky mate plat?
Dekuji s pozdravem Ladik
Petr Pečenka
Mám měsíční plat a když splníme roční cíle, těšit se můžu i na roční bonus :-))) Ale vážněji, ohodnocení odpovídá mé pozici, ale není co závidět. Většinou odjíždím z domova, když všichni ještě spí a vracím se, když už opět spí...
Marek
Kdy bude možno objednat novou octavii combi,kdy začne prodej,a o kolík bude vyšši cena oproti liftbacku. Jak dlouhá bude doba dodání.
Petr Pečenka
Novou Octavii combi představíme na autosalonu v Ženevě, kde sdělíme i další podrobnosti.
Petr
Dobry den, existuje sance ze budete vyrabet offroad typu LC 150? Neco jako amaro s normalni kabinou a velkym interierem? Ci suv ktere by melo 4.8 m a torsen?
Petr Pečenka
Dobrý den, prioritou je velké SUV, další varianty zvažujeme.
Dušan Mihálik
Prečo nedokáže Škoda poskytnúť základnú záruku aspoň na hranici 5 rokov/100 tis. km ako mnoho konkurentov ?
Petr Pečenka
ŠKODA také nabízí možnost prodloužené záruky. Naše strategie je v této oblasti však na rozdíl od části konkurence odlišná. Klient si může sám vybrat variantu pro kterou se rozhodne, na základě předem daných transparentních podmínek. Konkurenční koncept je založený na poskytnutí víceleté záruky s podmímkou absolvování ročních servisních prohlídek. Klient pak následně málokdy věnuje pozornost, aby si zjistil, kolik tyto prohlídky budou u konkurence stát. A pak je často zaskočen, že za poskytnutí této na první poled lákavé záruky zaplatí běžně několik desítek tisíc korun navíc. Když se klient pro tuto variantu rozhodne, je to jeho volba. Není však fér, když část konkurence o těchto svých „ale“ ve svých bombastických kampaních taktně mlčí...
Radomír Volek
Hezký den!
Jaká je podle Vás nejlepší Škoda všech dob.
Jaká je Vaše nejvíce oblíbená Škodovka.
Jaká je Vaše nejméně oblíbená Škodovka.
Petr Pečenka
Snažíme se, aby nejlepší vůz ŠKODA byl každý nový, který uvádíme na trh. Nová ŠKODA Octavia je toho důkazem. Nejoblíbenější je Octavia RS! Auta jsou také o emocích, takže některé naše modely mám oblíbenější, ale žádný nemůžu označit jako nejméně oblíbený :-)))
Jan Vrba
Co znamená měsíc Octavia? To už pak jako nebude?
Petr Pečenka
Nová Octavia je a i nadále bude samozřejě k dispozici u našich obchodníků. Pokud ale navštívíte během února 2013 obchodníka značky ŠKODA a absolvujete testovací jídzu, máte šanci vyhrát jeden z mnoha úžasných zážitkových voucherů.
Bláha
Dobrý den, slyšel jsem, že Škoda nabízí k prodeji i zánovní auta, je to tak?
Petr Pečenka
Dobrý den, ano, u našich autorizovnaých obchodníků podporujeme prodej ojetých vozů pod značkou ŠKODA Plus. Je to certifikovaný program, do kterého dáváme mladé a prověřené ojetiny (do 18 měsíců). Většinou se jedná o služební vozy, nebo vozy z opreativního leasingu zaměstnanců ŠKODA AUTO.
Arese
Proslýchá se, že s příchodem faceliftu Yetiho tento vůz příjde o typické kulaté přídavné světlomety. Přitom právě tento osobitý designérský prvek se na něm lidem nejvíc líbí. Není tedy škoda jej obětovat na oltář sjednocení designu přídí všech modelů?
Petr Pečenka
Design vozů Škoda se vydává novým směrem, jak je patrné z modelů Rapid a Octavia. Důraz je kladen na čistou nadčasovou linii, mluvíme o novém designovém DNA. A nový Yeti bude tuto strategii následovat.
Lukáš
Dobrý den,
Zajímalo by mě jak je rozdělená společnost Škoda Auto.Tedy Jaký podíl má VW a kdo zbytek?Např. 51 procent VW a dál?
Petr Pečenka
Dobrý den, jediným akcinoářem společnosti ŠKODA je Volkswagen.
Libor
Co se stalo se Škoda Vision D. Volkswagen usoudil, že by mohl být designově lepší než Golf, tak nedali zelenou pro výrobu.

Petr Pečenka
Naopak, Vision D jako studie potvrdil velký zájem zákazníků a naše nové modely z něj vychází...
Maroš Pavlovič
Bude Octavia RS nabízena i 4x4?
Petr Pečenka
Zatím ji neplánujeme, ale osobně bych si přál, abchom tuto možnost mohli v blízké budoucnosti našim klientům nabídnout.
Daniel Seifert
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal jestli plánujete také nějakou verzi v kabrioletu.
Petr Pečenka
Nevylučuji to, pokud se během patnácti let stanou mezi zákazníky hitem praktické prostorné kabriolety, ať si pod tím představíte cokoliv :)
Miroslav K.
Dobrý den,
v první řadě gratuluji k úspěšným prodejům a přeji ať se Škodě dále daří.
Můj dotaz je prostý, zajímalo by mě proč (alespoň u OII) bylo běžné, že když člověk zajel do Německa, a už opravdu začal jevit zájem o vůz dostal se na zajímavější cenu než v ČR, přitom se škoda stále propaguje jako Česká značka.
Petr Pečenka
Děkuji, moc si zájmu zákazníků i Vašeho hodnocení vážíme. Naše nabídka v České republice je férová a výhodná, výjimečné případy lze jistě najít už kvůli pohybu kurzu nebo odlišným národním standardům ve výbavách vozů.
matej kryndler
proc se skoda auto tvari, ze pred rokem 1995 (tj. pred felicii) skodovky (jakoby) neexistovaly. zesmesnuje jejich majitele, hazi jim klacky pod nohy a o jakekoli podpore se take neda hovorit. kdyby totez udelalo napriklad volvo, tak ho v severskych statech nikdo nebude kupovat. chtelo by se to zamyslet nad vlastni historii.
Petr Pečenka
Dobrý den, pane Kryndlere, dovolím si nesouhlasit. Na historii jsme pyšní a majitele starších vozů podporujeme například programem Šeková knížka, kde majitelům starších vozů nabízíme značné slevy na servis a originální náhradní díly. Důkazem o naší úctě k tradici a historii je naše ŠKODA muzeum, které jsme loni v listopadu po téměř roční kompletní rekonstrukci znovu otevřeli. Jeho návštěvu vám mohu vřele doporučit.
pirana36
dobrý den kdy plánujete uvést na trh novou škodu octavii combi děkuji.
Petr Pečenka
Už jsem odpovídal. Model Octavia Combi představíme na ženevském autosalonu. Zákazníci ho budou moci zakoupit v polovině letošního roku.
wider
Mě by zajímalo, jestli nepoleze nová Oktávka do teritiria Superbu, když už ji tady na Auto.cz srovnávali s VW Passat. A jak na tom bude jeho chystaný facelift. Změní se jen jeho design nebo i rozměry.
Petr Pečenka
Nová ŠKODA Octavia sice narostla, ale Superb zůstane i nadále naší vlajkovou lodí.
Honza
Dobrý den.

Chtěl jsem se zeptat zda škoda rapid bude mít někdy pohon 4x4 a přibližně kdy.

Děkuji
Petr Pečenka
Dobrý den, provedení všech kol pro model Rapid neplánujeme. Z analýz vyplývá, že naprostá většina zákazníků v tomto segmentu toto řešení nepožaduje.
Michal
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete rozšířit nabídku motoru k modelu citigo o nějaký přeplňovaný motor, jako např. Renault?
Nebo také o dieselový motor? Určitě by to zvýšilo nabídku po tomto modelu.
Petr Pečenka
Ano, připravujeme.
Ondra
Koho vnímáte jako hlavního konkurenta na tuzemském trhu?
Petr Pečenka
Konkurenci vnímáme jako celek. Jako lídr trhu pečlivě moniturujeme situaci a tržní prostředí.
Marek
Dobrý den pane řediteli
Mám od zaměstnavatele povolený nákup nového auta. Chtěl bych octavii combi 3.Zajímalo by mě, jestli nejpozději do června už budete octavii combi3 prodávat.Nechtěl bych si toti kupovat (ač levnější) korejské auto.
Petr Pečenka
Dobrý den, Váš zájem nás velmi těší. Octavii Combi si budete moci zakoupit v polovině letošního roku.
Radomír Volek
Hezký den!
Bude škoda vyrábět, nebo zvažuje vozidla pro živnostníky na bázi Cady, Transporter, Crafter?
Petr Pečenka
Ano, jsme si vědomi toho, že o tento typ vozů je mezi klienty začky ŠKODA velký zájem. V budoucnu bychom chtěli využít společných synergií v rámci koncernové platformy.
911moby
Dobrý den. Po různých automobilových serverech se šíří informace, že Škoda auto platí motoristickým novinářům, časopisům (serverům) za dobré hodnocení svých vozů. Je možné tuto informaci nějakým transparentním způsobem potvrdit/vyvrátit?

Děkuji.

PS. Osobně tomu nevěřím, mám vůz Škoda a znám jeho kvalitu, nad kterou nepochybuji.
Petr Pečenka
Dobrý den, pozitivní novinářské hodnocení nás samozřejmě těší, ale v žádném případě za něj neplatíme. Tato možnost naštěstí ani není možná díky tomu, že žijeme v demokratické společnosti s nezávislými médii. Neumožňuje to ani náš etický kodex. Naše vozy proto testují nezávislí novináři a média. Jinak mě těší, že jste s našimi vozy spokojen :-)
johntom
Dobrý den, 
Octavia III vypadá bez xenonových světel s páskem pro denní svícení docela chudě a dost mi připomíná Rapida. Proč ani v zatím nejvyšším výbavovém stupni elegance nejsou tyto světla s čočkou a denním svícením v základu a to třeba bez xenonů a chcete za ně tak velký příplatek ? ( hlavně že v zadu ledky jsou ) 
Děkuji John
Petr Pečenka
Děkujeme za podnětnou připomínku. Věřím, že v krátké době budeme schopni uspokojit zájem klientů o tuto položku i ve výbavové verzi Ambition.
Michal
Dobrý den, plánuje Škoda Auto pokračovat v pronájmu vozidel zaměstancům v programu "Mezi Námi"? Děkuji.
Petr Pečenka
Ano, je to pro nás důležitý zaměstnanecký benefit.
Jiří P.
Dobrý den,
občas se setkávám ať už zde na auto.cz , nebo mezi lidmi s názorem, že Škoda již není česká automobilka. Jako logický argument se nabízí vlastnictví koncernem VW či často používané tvrzení, že nový vůz vznikl pouze poskládáním stávajících dílů ze skladů VW. Objasněte nám prosím, na čem konkrétním v případě nové Octavie pracovali konstruktéři a vývojáři v Česani. Zda se to týká i na první pohled unifikovaných motorů, převodovek a náprav...Lze v procentech vyjádřit, kolik na nové Octavii odvedly práce české ruce. A naopak co Škoda vyvíjí pro ostatní značky koncernu.
Děkuji za odpověď a přeji Vám mnoho úspěchů s další generací Octavia

Petr Pečenka
Dobrý den, v rámci koncernu dochází do určité míry ke sdílení know-how, postupů, nebo některých komponent, díky tomu můžeme výrazně ušetřit náklady. Nicméně auto vzniká od začátku až do konce u nás. Počínaje designem, přes technícký vývoj, osazení motoru, ladění podvozku, až po lisování, svařování, lakování a montáž. Nová Octavia, stejně jako všechny ostatní naše modely, jsou ryze česká auta.
Standa Ps
Dobrý den
psal jsem Vám včera dotaz a nemyslím,že jich zase bylo tolik aby se nedalo odpovědět...vyhýbáte se záměrně odpovědi? Byť to není chvála?
Zatím to vypadá na reklamu na novou oktávii a gratulace k prodejím
škoda pane řediteli
Petr Pečenka
Dobrý den, dotazů je celá řada a snažím se všechny postupně zodpovědět.
Passat
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli bude mít nějaký význam vyrabět novou Fabii i ve verzi combi, když jeji roli podle mého nazoru bude suplovat Škoda Rapid Spaceback. A pak bych se chtěl zeptat kdy se objeví ve škoda e-shopu kolekce nové Octavie. Děkuji
Petr Pečenka
Dobrý den, nová karosářská verze modelu Rapid nebude tradiční combi, proto bude mít Fabia combi na trhu stále své místo a uplatnění. Kolekce nové Octavie se dokončuje a v e-shopu se objeví v nejbližších týdnech.
Arese
Od nového roku Renault následoval Hyundai a začal na své vozy standardně poskytovat pětiletou komplesní záruku. Proč něco podobného nezavede také Škoda Auto?
Petr Pečenka
K této otázce jsem se už dnes vyjadřoval. Nabízíme možnost prodloužené záruky za zcela transparentních podmínek.
Lukáš
Dobrý den, vyrábíte (nebo někdo pro Vás) oficiální zmenšené modely aut? Děkuji
Petr Pečenka
Dobrý den, ano, najdete je v našem e-shopu.
Kubik Cv
Dobrý den,rád bych se zeptal,proč je i další generace Octavie opět synonymem pro velký zavazadelník?To je opravdu velikost zavazadelníku tak zásadní při volbě nového vozu? To opravdu Škoda umí v koncernu nabídnout jen větší kufr ?
Petr Pečenka
Vyrábíme takové vozy, které jsou v souladu se současnými hodnotami zančky ŠKODA. Zaměřujeme se na velký vnitřní prostor, praktičnost, funkčnost, chytrá řešení a celkovou hodnotu pro zákazníka.
jerry
dobry den pane pecenko, chtel bych se zeptat, jestli vas program na prodej ojetych vozu skoda plus, nabizi nejake vyhody, nebo jestli je to jen dalsi z rady autobazaru u nas.
Petr Pečenka
Dobrý den, vozy zakoupené v programu ŠKODA Plus mají vždy jasnou záruku původu, což dokládáme i certifikátem, takže vás po čase nemůže potkat žádné nepříjemné překvapení. Dále na Roční vozy poskytujeme minimálně 2 letou tovární záruku. Zajišťujeme také výhodné financování, samozřejmostí je zkušební jízda a jsme připravení vykoupit váš starý vůz. Takže abych to shrnul, jedná se o komplexní servis :-)
Voitech
Dobrý den. 
Jaktožto student vysoké školy se chci zeptat, jestli existují možnosti krátkodobých brigád ve Vaší společnosti a pokud ano, tak jestli umíte blíže popsat, jaké schopnosti by měl mít potenciální zájemce. Popřípadně kde se k takovýmto informacím dostat. Děkuji
Petr Pečenka
Dobrý den, Váš zájem o pracovní zkušenost v naší společnosti mě těší. ŠKODA AUTO nabízí studentům a absolventům vysokých škol řadu příležitostí. Prosím, podívejte se na naše webové stránky do sekce "Kariéra", kde najdete podrobné informace o stážích, praktikantských a diplomantských pobytech nebo trainee programu. Navštívit můžete také naše facebookové stránky "Životní příležitost".
martin
Kdy vyjde Rapid kombi.Díky.
Petr Pečenka
Pokud myslíte připravovaný Rapid Spaceback, tak v druhé polovině letošního roku. Nejedná se ale o typické kombi.
Lukáš Svoboda
Dobrý den, jaké je Vaše auto snů, které by jste chtěl mít v garáži?
Petr Pečenka
Dobrý den, na tento dotaz jsem již odpovídal. Učaroval mi Bugatti Veyron :-)
Jaromir
Bude skoda v provedeni SUV?

Petr Pečenka
Jedno SUV již vyrábíme - model Yeti. Připravujeme nový model v této třídě.
Pavel Horáček
Dobrý den,
můžete prosím sdělit, jaká je plánovaná budoucnost Škody Motorsport a také jak její činnost, či výsledky hodnotí vedení společnosti a s jakým ročním rozpočtem toto oddělení pracuje?

Petr Pečenka
Dobrý den, naše aktivity na poli motorsportu budou pokračovat i v budoucích letech. Projekt ŠKODA Fabia Super 2000 byl velmi úspěšný - zvítězili jsme v mistrovství Evropy 2012, asijsko-pacifickém šampionátu 2012, byli jsme první mezi značkami i jezdci v IRC 2010-2012 a vyhráli jsme celkem 18 národních šampionátů v letech 2009 - 2012 včetně titulů v České republice. To jsou výsledky, které mluví samy za sebe. Úspěchům odpovídá i rozpočet. Prozadím, že je nižší než u konkurenčních týmů :-)
RisoNMNV
Dobrý deň, pán riaditeľ. Chcem sa spýtať kedy príde viacprvková zadná náprava do modelu škoda Octavia aj pre ostatné motorové verzie? Hlavne potom pre najsilnejší diesel?
Petr Pečenka
Dobrý den, množí se zde dotazy ohleně použití víceprvkové nápravy modelu Octavia i pro jiné než stávající verze. Nasazení nové konstrukce vlečné zadní nápravy umožnilo snížit hmotnost vozu o 16 kg, což má vliv jak na spotřebu vozu, tak na emise. Zároveň nová konstrukce vlečné nápravy snižuje náročnost a náklady na servisní úkony. Použití vlečné nápravy nemá z hlediska jízdních vlastní a chování vozu žádný negativní dopad.
Alexander
Přeji pěkný den, chtěl bych se zeptat, zda se pod kapotou octavie objeví nepřeplňovaný benzínový motor.
Petr Pečenka
Ne.
Martin F.
Dobrý den, bude s Rapidem Spaceback rozšířena nabídka motorů ?
Petr Pečenka
Ano.
johntom
Dobrý den,
Je pravda že nová Octavie by mohla do dvou let dostat za příplatek adaptivní podovzek ?
Petr Pečenka
Tuto výbavu chceme zavést v daném časovém horizontu i pro naše ostatní modely např. pro vůz Superb.
Emel
Dobrý den, máte nějaké informace o plánu VW na uvedení levné značky? Bude využívat výrobní kapacity třeba i v ČR?
Petr Pečenka
Tenhle dotaz by měl spíše směřovat na naše kolegy z koncernu. ŠKODA nebude nikdy "low-cost značkou", ale bude i nadále nabízet výborný poměr ceny a užitné hodnoty při zachování vysoké kvality a bezpečnosti.
libbb
Dobrý den, měl bych otázku, týkající se jak Škody tak koncernu. Škoda byla první roky pod vedením VW brána jako levná alternativa zaběhnuté německé značky. Nyní je jasně vidět, že nabízí to stejné co mateřský koncern za peníze ne tolik odlišné. Na střídačku čtu články o tom, jak se škoda musí stáhnout a být znovu levná, a jak VW chystá levnou značku a škoda se bude rozšiřovat směrem nahoru. Dva poslední vozy jsou podobně schizofrenní: Rapid a Octávia, auto určené pro nenáročné klienty a auto, které s top výbavou přesáhne milion korun. Je tedy nějaké jasné směřování Škody v rámci koncernu? Jsou zvěsti o zastavení vývoje trojkového Superbu pravdivé? Jakou pozici bude mít Škoda k Seatu? A pokud byste byl ochotný poodhalit něco s chystaných novinek, budou Vám všichni fanoušci Okřídleného šípu vděčni. :)
Petr Pečenka
Dobrý den, ŠKODA má v rámci koncernu své jasné postavení a cílovou skupinu, kterou se snažíme uspokojit naší nabídkou. Neklademe si za cíl a necheme být levnou značkou. My nabízíme kvalitní vozy s výborným poměrem ceny a výkonu. Octavia a Rapid jsou určené pro jinou skupinu zákazníků a oba mají na trhu své místo. Co se týče modelu Superb, tak v letošním roce představíme facelift a pochopitelně plánujeme novou generaci. Z dalších modelů se můžete těšit například na novou karosářkou verzi modelu Rapid, nebo facelift modelu Yeti.
Škoďák
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli bude Vaše/naše automobilka i nadále nabízet k vozům možnost zvláštního lakování i za cenu, že si člověk bude muset připlatit a déle si na vůz počkat? A jestli se nehodláte v budoucnu inspirovat krásnými pastelovými odstíny vozidel z historie jako byla bledě modrá u Š 1000MB, fixově zelená u Felicie, sluneční žluť u Š 120 GLS/110R, nebo i tak obyčejná barva jako je hráškově zelená či blankytně modrá u Š 120L. Metalízu už má kdekdo a koukal jsem, že např. nové Porsche Cayenne či Citroën C3 začal nabízet i "obyčejné" pastelové barvy. Mockrát děkuji za odpověď.
Petr Pečenka
Ano, pro novou Octavii bude tata možnost výběru alternativních barev k dispozici v druhé polovině roku 2013. Pro stávají modely jako je např. Fabia, Roomster je možné tuto nabídku využít již nyní.
Zdeněk Kouba
Dobrý den, existují ještě další prototypy z dob minulých než ty, které jsou uskladněny v oficiálním depozitáři Škoda auto muzea (např. Felicia golden Prague) a budou někdy k vidění?
Petr Pečenka
Ano, jsou k vidění v depozitáři ŠKODA Muzea.
Petr Ščotka
dobrý den chtěl bych se zeptatkončím základní školu a brzy pudu na střední a chtěl bych se stát prodejcem aut například značky škoda máte nějakou školu přímo na to
Petr Pečenka
Zdravím Vás. ŠKODA AUTO má vlastní Střední odborné učiliště strojírenské, které nabízí širokou škálu oborů. Podívejte se prosím www.skoda-auto.cz.
Helenad
Dobry den, vite ze ve vasem byznysu to bez uplatku nejde..???coz je smutny..
Petr Pečenka
Dobrý den, ŠKODA má velmi přísný etický kodex, je v tomto případě příkladem pro ostatní. Compliance u nás není prázdný pojem...
Přítel
Dobrý den pane Pečenko, neberte to jako rýpnutí, ale zajímal by mně význam strategie černých klik a zrcátek v základní výbavě vašich některých aut. je v tom něco vyššího, nebo to je jen donucení zákazníka, koupit si lepší výbavu, aby hned před panelákem nebylo vidět, že si koupil soc. verzi a sousedi se mu nesmáli? Lakování takto malých ploch přeci nemůže stát tolik peněz navíc a i první generace C4ky měla samotné zrcátko v barvě, byť držák zrcátka a kliky v základu ne. Ale už to nebylo jako pěst na oko u škodovky. Děkuji za odpověď.
Petr Pečenka
Děkuji za dobrý podnět. Zamyslíme se nad tím.
johny
dobry den
chcem sa opytat na planovane velke SUV od skody, aka je sanca ze sa dostane do seriovej vyroby
Petr Pečenka
Ano, jak již jsem odpovídal, připravujeme nový model v segmentu SUV.
Jakub Novák
Dobrý den, uvažujete s instalací motoru 3.0 TDI do Octavia Combi? Děkuji
Petr Pečenka
O této variantě neuvažujeme.
Karel
Dobrý den, bude Octavia 3 nabízena i ve verzi L&K?
Petr Pečenka
Ano, bude.
pirana36
Dobrý den ještě jednou 
Zaptám se tedy jinak. Kdy začnete přijímat objednávky na octavii combi 3 ?
Děkuji
Petr Pečenka
Od dubna 2013 by naše dealerská síť měla mít všechny podklady nutné k objednání modelu Octavia Combi.
Jaroslav Paulenka
Dobrý den pane Pečenka, chtěl bych pogratulovat škodě za velký progres za poslední desetiletí. Moje otázka směřuje na Vaši konkurenci. Zejména vozy z Koreje-Kia a Hyundai zaznamenaly značné zlepšení za poslední roky. Vidíte z této strany nějaké ohrožení?
Petr Pečenka
Uvědomujeme si naše vyjímečné postavení na trhu v České republice, tak i sílící tlak konkurence. Zákazníci v České repbulice stále upřednostňují kvalitní vozy s vyjímečným poměrem mezi cenou a užitnou hodnotou. Právě proto je u nich značka ŠKODA douhodobě v oblibě.
nick
Dobrý den 
 
 Jako příznivec zn.Škoda jen si kladu otázku,proč jsou nové škodovky
 tak drahé,každý na nový tak drahý vůz nemá a potom se vozí ojetiny,šunky atd... není to škoda ? V zahraničí si koupí novou škodovku a starou prodají do čr. Co s tím ? děkuji
Petr Pečenka
Zdravím Vás, naše vozy mají vynikající poměr mezi cenou a užitnou hodnotou. Máte pravdu, v některých západoevropských zemích je kupní síla větší, ale přesto je obměna vozového parku v ČR nízká. Nabízíme našim zákazníkům pořízení vozu také formou úvěru nebo leasingu se ŠKODA Finance se zohledněním individuálních finančních možností našich zákazníků.
Tomáš Matýsek
Dobrý den, jeden dotaz jsem zadal již před pár dny a stále jsem neviděl na něj odpověď. Zřejmě se někam zatoulal. Zkusím tedy znovu.
Jsem spokojený majitel Roomsteru. Prima "malé velké" auto se s výbornou užitnou hodnotou. Dočkám se nástupce? Díky
Petr Pečenka
Dobrý den, omlouvám se, ale dotazů je celá řada a odpovídám na ně postupně. Roomster bude ještě nějakou dobu vyráběn v současné podobně. Nyní nabízíme například akční nabídku Fresh s extra výbavou za super cenu. S vozy této kategorii počítáme i do budoucna.
johntom
Jaký přeplňováný motor a jakým výkonem hodláte nasadit do Citigo ?
Petr Pečenka
Uvažujeme o motoru TSi s výkonem kolem sto koní.
Patrik
Dobrý deň, uvažovala (alebo uvažuje) Škoda vstúpiť na Americký trh?
Petr Pečenka
V současné době jsou naše priority na jiných trzích.
Jergus
Dobry den, kedy bude Octavia III uvedena na slovensky trh? Dakujem
Petr Pečenka
Dobrý den na Slovensko, cenu pro slovenský trh zveřejníme 13.2., následně bude zahájen i prodej.
Standa Šlupka
Dobrý den,panu Nádeníčkovi jste odpovídal, že největší motivací k profesnímu růstu jsou pro Vás spokojení zákazníci. A co takhle spokojená rodina?
Petr Pečenka
Stando, to považuji za samozřejmé :-)))
petr
Když: "Použití vlečné nápravy nemá z hlediska jízdních vlastní a chování vozu žádný negativní dopad" (Vaše citace), proč ji vůbec vyrábíte/montujete do silnějších motorizací?
Petr Pečenka
Víceprvková náprava je nezbytný konstrukční prvek u modelů s pohonem 4x4, kdy konstrukce pohonu přítomnost víceprvkové zadní nápravy přímo vyžaduje.
Michal R
Dobrý den, lze očekávat v chystané třetí generaci modelu Superb či například v uvažovaném modelu "větší yetti" koncernové šestiválcové motory? Díky a hodně štěstí značce Škoda!
Petr Pečenka
ŠKODA AUTO se vydala strategií downsizingu s ohledem na snižování spotřeby paliva a emisí.
leone
jelikož jsem se nedočkal odpovědi. posílám ZNOVU !!!!

Zdravím,....kdy vyřadíte z nabídky 1.2TSi (63 a 77KW ) a uděláte základ z 1.4 TSi, což by konečně odpovídalo charakteru tohoto typu auta,...samozřejmě potencionální kupci, ( kteří 1.2 objem nepřenesou přes srdce, a že je jich dost !!!!!!!!!!!!!! ),...budou mít konečně svoji OIII za rozumný peníz, děkuji za odpověď.

Petr Pečenka
Zdravím Vás, nejlepším argumentem pro posouzení vhodnosti nabízených motorů je předváděcí jízda. Nabízím Vám návštěvu některého z našich autorizovaných obchodníků, myslím, že pak názor změníte.
Johno
Dobrý deň,

chcem sa opýtať, kedy bude oficiálne predstavený facelift SUPERB-u a kedy sa plánuje SUPERB III. Ďakujem.
Petr Pečenka
Modernizovaného modelu Superb se dočkáte v druhé polovině letošního roku.
Honza
Jaký motor upřednostujete vy zda benzínový nebo dislový. Z nabídky motorů škoda by jste si vybral jaký? Děkuji
Petr Pečenka
Upřednostňuji benzínové přeplňované motory.
edo
pýtam sa tretí krat: bude zmena ovládania el. okien z miesta vodič?

Petr Pečenka
Předpokládám, že dotaz se týká modelu Rapid. Elektrické ovládání okna spolujezdce i zadních oken připravujeme v druhé polovině letošního roku.
OtaToy
Dobrý den,
zajímalo by mě proč jste pro lowcostový sedan nižší střední třídy zvolili jméno Rapid? Nehodilo by se víc například Popular? Historický odkaz je stejný a mnohem více to pasuje k zaměření auta samotného, Rapid by se hodilo spíše k něčemu třídveřovému.
Petr Pečenka
Bohužel nemohu s Vami souhlasit. Rapid rozhodně nelze označovat za lowcostový sedan, na rozdíl od těchto modelů disponuje karosérii typu liftback, maximální bezpečnosti potvrzenou ziskem 5 hvězdiček v testech EuroNCAP, vynikající kvalitou zpracování a použitím nejmodernější techniky. Vnímání označení vozu je samozřejmě vždy i subjektívní záležitost...
Quake 9.0
Dobrý den
Zajímalo by mne, zda je náročnější být lektorem německého jazyka, nebo ředitelem ŠkodaAuto ČR.
Přeji hezký den :)
Petr Pečenka
Dobrý den, pokud děláte svou práci naplno a se zaujetím, náročné jsou obě.
Tarasovič Ľubomír
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či Škoda skutočne plánuje Superb Coupe po vzore Audi A5 alebo to bude Fastback alebo zatial Škoda nič také nechystá....Veľmi pekne Ďakujem
Petr Pečenka
Dobrý den, zatím ne.
Jan
Dobrý den,
chci se zeptat kolik bude stát korun nová Škoda Superb II facelift?
Petr Pečenka
Dobrý den, cenu zveřejníme při uvedení modelu na trh.
john
jak dlouho necháte prodávat tak perfektní auta v tak nedůstojných prodejnách jako je šopa v Přerově
Petr Pečenka
Děkuji za příjemné hodnocení našich aut, autorizovaní obchodníci ŠKODA mají náročné standardy, které budeme ještě v souvislosti s novou korporátní strategií upravovat. A do Přerova se brzy vypravíme :- (((
Standa H.
Dobrý den. nemám žádný dotaz, jen jsem Vám chtěl poděkovat, že jste si našel cestu a čas on-line odpovídat na otázky zde většině zapálených fanoušků značky Škoda, kterých je strašně moc a někteří Vás zrovna nešetřili. na druhou stranu je pravda, že některé odpovědi byli mírně řečeno diplomatické, ale například já jsem se z dozvěděl mnoho nových informací a za to mockrát děkuji. I z vašich odpovědí bylo cítit že Škodovku prostě "žerete". Tak zas někdy příště:-)
Petr Pečenka
Díky za zpětnou vazbu. My se nechceme schovávat před žádnými dotazy, i když nejsou všechny příjemné. Dokonalí opravdu nejsme :- )))
1zdavu
Nemyslite si ze "objektivita" ceskej a slovenskej automobilovej novinarskej obce je "obmedzovana" hlavne objemom vasej inzercie? Preco si kriticke pripomienky k vozidlam Skoda musi precitat az napriklad na zahranicnych weboch. Napriklad na madarskych strankach, kde novinari maju odvahu napisat, ze predstavenie Rapidu sa podarilo na styl "multi-level marketingovej prednasky" , ze v Octavii 3 je relatko stieracov pocut v interieri aj pri vyssich rychlostiach atd.
Netvrdim ze Skoda je zla, na Octavii napriklad jazdim aj ja, ale nemyslim si ze je taka dokonala ako je okato prezentovana v "nasich" testoch. Velkost kufra nie je vsetko.
Petr Pečenka
Když se podíváte na statistiky objemu finančních prostředků investovaných jednotlivými značkami do inzerce zjistíte, že některé konkurenční značky vozů, které i když prodávají několikanásobně nižší počet aut než ŠKODA, tak do inzerce investují i několikanásobně větší objem peněz...za nás mohu již po několikáté prohlásit, že za testy vozů redakcím neplatíme, a to ani napřímo ani formou inzerce. O to víc nás těší, že je ŠKODA v naprosté většině srovnávacích testů tak úspěšná.
user
Kdo proboha píše ty otázky??? PR oddělení Škoda? Je tu tak 10% normálních dotazů , zbytek jsou typické marketingové bláboly..... 
Už se Vám podařilo vyrobit nějaký benzínový TSI motor , který nechrastí?
Petr Pečenka
Tak velké PR oddělení nemáme :- ((( A já mám opačný dojem, dotazy byly většinou velmi konkrétní.
Delphin
Kdy bude možné objednat do Octavie III adaptivní tempomat?
Petr Pečenka
Od poloviny letošního roku!
Hanisz
Dobry den mam otázku. Auta jsou mym konickem a chtel bych v skoda auto pracovat je nejaka moznost pro cloveka ktery je 10let v IT? Jak pracovni cesta u vas vypada. Dekuji
Petr Pečenka
Už jsem odpovídal, na našich webových stránkách v sekci Kariéra najdete bližší informace.
nickname
Dobry den chcem sa opytat kedy sa odhali facelift skody superbII a kedy bude v predaji.
Dakujem
Petr Pečenka
Dobrý den, představení i zahájení prodeje plánujeme přibližně v polovině roku.
petr
Ještě jednou stejný dotaz, mírně modifikovaný: Když: "Použití vlečné nápravy nemá z hlediska jízdních vlastní a chování vozu žádný negativní dopad" (Vaše citace), proč ji vůbec vyrábíte/montujete do silnějších motorizací, které nejsou 4x4? :-).
Petr Pečenka
Dalším prvkem, který musíme zohlednit je i celková hmotnost vozu, která je ovlivněná přítomnosti daného typu motoru. Víceprvková náprava má technické opodstatnění u vyšších motorizací a u vozů s pohonem všech kol. Běžný řidič nemá šanci rozeznat rozdíl v chování vozu s různými typy náprav. Navrhuji Vám, pojďte si to vyzkoušet k našemu autorizovanému dealerovi.
Kolář
Zajímalo by mě, kdy představíte nové SUV a jaká bude základní cena aspoň zhruba vím moc dobře, co můžete a nesmíte říct, a proto nechci konkrétní odpovědi. Děkuji :))
Petr Pečenka
Dobrý den, mohu pouze prozradit, že nové SUV není v seznamu novinek pro nejbližší měsíce.
Vladimír
Dobrý den, podaří se v další generaci malých aut (fabia/ citigo...) přijít s kombinovanou spotřebou benzinu pod 4l/100km? Nejblíže je UP Bluemotion na 4,1/100km...
Petr Pečenka
Stejné hodnoty spotřeby má také naše "zelené" Citigo, naším cílem je prolomit čtyřlitrovou hranici spotřeby...
Olda
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jak to vypadá s modelem Fabia, moc se neprodává tak zda právě u tohoto modelu bude jen facelift po vzoru Rapida či bude komplet nové auto?
Děkuji
Olda 
MB
Petr Pečenka
Díky za dotaz, už jsem se dnes, tuším, jednou vyjadřoval. Připravujeme novou genreaci Fabie, s jejím představením počítáme v příštím roce.
Erich Handl
Jak hodnotíte právě ukončenou anketu Auto roku 2013 v ČR?
Petr Pečenka
Jsem rád, že máme jednu společnou anketu, letošní ročník přes drobné nedostatky hodnotím pozitivně.
Martin
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli jste viděl reportáž v Top Gearu o Škoda Yeti popřípadě jak se vám líbila. Děkuji
Petr Pečenka
Dobrý den, viděl jsem ji a byla to fantastická reklama na naše vozy.
Zdeněk
Jak moc ve Škodě přežívá "socialistické" myšlení? Dealer je prý penalizován, pokud prodá více vozů než si objednal. Naopak KIA rozdává v tomto případě bonus. Můj postoj ke Škodě je neutrální,ale toto, pokud je pravda, je slušně řečeno podivující :-o
Petr Pečenka
Dobrý den, nevím z čeho pramení Vaše tvrzení, ale naším cílem je aby naši obchodní partneři byli motivováni k maximálnímu prodeji vozů ŠKODA. Naším cílem rozhodně není jakékoliv omezovat jejich činnost. Od našich obchodních partnerů vyžadujeme určitý stupeň plánování, který nám pomáhá plánovat dodávky vozů včas a ve stanoveném množství.
Igor
Pozdravujem Vás, budem si môcť a kedy doplatiť za multilink aj pre iné motorizácie ako 1,8 TSI v O III, kedy sa bude dať kúpiť O III 4x4 ? Ďakujem Vám.
Petr Pečenka
Multilink budeme nabízet pouze s motorizaci 1,8 TSI a u vozů s pohonem všech kol, tedy tam, kde má technické opodstatnění. Octavii s pohonem všech kol v Ženevě, následně bude zahájen prodej.
Míra
Dobrý den pane Pečenka, předem vám i celému týmu chci gratulovat k nové Octavii, je velice zdařilá a těším se, až si jí jednou pořídím. Nicméně otázka zní: Co musí splňovat testovací jezdec pro škoda auto, je nějaká možnost pro normálního smrtelníka se k vám dostat na tuto pozici? Co musí proto udělat. Děkuji za odpověď a přeji zbytek hezkého dne.
Petr Pečenka
Jsem rád, že se Vám Nová Octavia líbí. Co se týče možnosti stát se testovacím jezdcem, i tyto pracovní pozice jsou v rámci Technického vývoje ŠKODA AUTO nabízeny. Dopručil bych Vám kontaktovat naše personální oddělení www.skoda-auto.cz sekce Kariéra.
Vašek
Dobrý den,
je ve výbavě u nové Octavie elektronická uzávěra diferenciálu - XDS ? Nový Golf i Leon ji má...
Předem děkuji za odpověď.
Vašek
Petr Pečenka
Ano.
PoLip
Dobry Otazocka na octaviu 3 aky bude njsilnejsi motor a od kedy sa ho da zakupit ?
Petr Pečenka
Bude ve spojení s modelem RS, na trhu zhruba v polovině roku
Jura
Co si myslíte o spojení Škoda auto s Volkswagen group v devadesátých letech? Byl to nevyhnutelný krok? Myslíte si, že by bylo možné, aby se Škodovka k Volkswagenu nepřipojila a pokud ano, jak by v takovém případě podle Vás vypadala Škoda dnes?
Petr Pečenka
Spojení značky ŠKODA s koncernem Volkswagen považji za nejlepší možné rozhodnutí. Na začátku devadesátých let jsme za sebou měli dlouhou historii, ale prakticky nulové šance uspět na globálním trhu. Popravdě si neumím představit, kde bychom byli dnes, pokud bychom se s VW nespojili. Možná bychom stále ještě vyráběli, ale v rozhodně menších objemech a byli jen regionálním hráčem. Jak jistě víte, dnes máme zastoupení na více než stovce trhů, rosteme a máme smělé plány do budoucna.
Laky
Dobrý den pane řediteli. Tak jak se stalo některým, tak zřejmně můj dotaz ze středy též zapadl. Na rozdíl od mnoha diskutujících na tomto webu považuji model Rapid za povedený. Jediné co se nepovedel je dle mne a i dle diskutujícícíh je cena. Dá se v horizontu roku očekávat snížení ceny TSI 63 KkW na hranici 300 t. Kč. Děkuji za odpověď.
Petr Pečenka
Váš dotaz nezapadl, snažím se na všechny postupně odpovídat. Akční model Rapid Fresh ve výbavovém stupni Active, s motorem TSI 63 kW nabízíme nyní za cenu 284.900 Kč, navštivte prosím naše webové stránky nebo nejbližšího autorizovaného dealera
Hofi
Dobrý den, 

chtěl bych se zeptat jakým směrem se bude výhledově do dalších pěti let ubírat vývoj nových modelů škoda.

Děkuji za odpověd.
Petr Pečenka
Designový trend už předeslaly modely Rapid a Octavia v duchu nové designového jazyka značky. Technologicky dále budeme využívat společných platformových prvků koncernu VW s důrazem na snižování spotřeby, zvyšování bezpečnosti a komfortu vozu. zcela určitě budou přibývat nejmodernější asistenční systémy.
Octavia
dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda bude nová octavia 4x4 ve verzi liftback?

Díky! Pěkný den.
Petr Pečenka
Dobrý den, aktuálně počítame pouze s verzi Combi 4x4
Milan
Kdy budou odstraněny závady s přeskakujícím řetězemu motorů 1.2 TSI a motory budou spolehlivé?
Petr Pečenka
Vámi popisovaná závada byla odstraněna a podle mne dostupných informací se u nově vyráběných motorů nevyskytuje. Pro majitele dřívě vyrobených vozů je připravené servisní řešení, v případě pochybnosti nebo dotazů prosím navštivte autorizovaný servis.
Michal
Dobrý den pane Pečenka, dotaz ani nemám, ale chci poděkovat za auta, která škodovka vyrábí a na jaké jsou úrovni. V rodině máme 5 současných škodovek, já sám mám dvě octavii a Roomstera a se všemi auty jsme nadmíru spokojení už od roku 98, kdy jsme si koupili octavii. Měl jsem možnost se jako jeden z prvních svést na dva dny v nové octavii tento týden a musím říct, že se Vám moc povedla, tak jentak prosím dál! Akorát zadní kola jsou až příliš zapadlá do podběhů, stálo by za to, tam dát disky s menším zálisem ET, aby kola byla více ven a ne tak zapadlá, vypadají pak užší, autu by to podtrhlo sportovnější design. Michal
Petr Pečenka
Dobrý den, děkuji za Vaše upřímné sdělení a dlouhodobou věrnost značce ŠKODA. Doufám, že i v budoucnu budete s vozy naší značky spokojen. Ačkoliv nejsem odborník, domnívám se že zális kola má přímý vliv na bezpečnost jízdy. Z tohoto důvodu doporučuji kola stanovených parametrů. Pokud nejste zcela spokojen s designem a provedením standardně nabízených kol, dopručuji Vám vybrat si z bohatné nabídky kolekce ŠKODA Originálního příslušenství.
Tomáš
Když se podívám na vzhled značky Škoda na trhu, zdá se mi že velice celosvětové prosperujete. Mám ale pocit, že se zaměřujete na světovost na úkor českých zákazníků. Plánujete nějaké výhody pro tradiční český vůz, nebo necháte konkurenci přetáhnout české zákazníky a škoda se bude nabízet především v angličtině?
Petr Pečenka
Domácí trh je pro nás samozřejmě prioritou. Nabízíme u nás kompletní modelovou řadu s atraktivními výbavami i cenami. Zvu vás k některému z našich autorizovaných dealerů, kde se můžete o nabídce přesvědčit a uvidíte, že budete příjemně překvapen :-)
Martin
Dobrý den, zajímalo by mě, na kdy se plánuje představení faceliftovaného superbu ? A jak na tom bude v porovnání s novou octavií, jestli bude obsahovat podobné novinky a motory, které octavia nabízí, nebo se bude jednat jen o lehký facelift a modernizace se dočká až další generace ?
Petr Pečenka
Facelift Superbu bude v polovině roku, rozdíl mezi Octavii a Superbem vždy zůstane markantní. Technické detaily bych rád poodhalil až krátce před zavedením tohoto modelu, ale jednu novinku snad prozradit mohu: motorizace TDI 125 kW v kombinaci s automatem a pohonem všech kol :-)
Polip
7 miestne auto ci nemate v planach ??
Petr Pečenka
Je to rozhodně segment, o který má ŠKODA zájem.
Martin
Dobrý den. Už cca 50 let od první Felicie čekáme na kabriolet od Škody. Dočkáme se?
Petr Pečenka
Kabriolet bohužel v nejbližší době ne.
Honza
Bude do budoucna pro motor 1,4 TSI (103) převodovka DSG. Děkuji
Petr Pečenka
Už máme v nabídce, například u modelu Yeti
Ota HITRÁDIO
Dobrý den, mě i posluchače by určitě zajímalo, proč novým modelům dávaté stále staré názvy. Viz RAPID, OCTAVIA, SUPERB (to josu auta, která už se tak jmenovala před možná před 30ti lety:-)
Proč se nevymyslí nějaký nový název? Dokonce jsem někde viděl i koncept škody TUDOR, jejíž název tákev boleslavi v muzeu najdeme :-)

Petr Pečenka
Dobrý den, Oto, používáním návzů modelů, které existovaly v minulosti, zdůrazňujeme naši dlouholetou tradici. Zákazníci jsou na ně zvyklí a například Octavia je skutečný pojem. Pokud ovšem vhodný název v historii nenajdeme, vymyslíme nový - jako například Citigo, nebo Yeti.
Milan
Dobrý den
Bude nějaká designerská soutěž vyhlášená Škodou , nebo ve spolupráci s ní.Jaká je potřeba kvalifikace na designera u Škody.Stačí mít dobré nápady a mít kvalitní malbu , nebo je nutná i VŠ a nějaké další dovednosti.
 Děkuji.
Petr Pečenka
Dobrý den, sledujte prosím naše webové stránky, sekci kariéra. Ideální cesta, je začít spolupracovat s našim designovým útvarem už během studia - ŠKODA umožňuje absolvovat odbornou praxi, stáž...
Arese
Dobrá, kabriolet Škoda tedy v dohledé době nebude, ale co nějaké pěkné kupé-hatchback, abyste navázali na tradici 1000/1100 MBX, 110R a Garde/Rapid
Petr Pečenka
Prioritou jsou pro nás aktuálně jiné segmenty, pokud je obsadíme, můžeme se začít bavit i o vozech kabrio nebo kupé...
Arese
Proč Škoda Auto nazývá základní karosářskou verzi Octavie "limuzínou", když se jedná o jasný liftback? (limuzína je luxusní velký sedan s prostorem zadních sedadel odděleným skleněnou přepážkou)
Petr Pečenka
Máte pravdu, Octavia je vůz s karoserií typu liftback...
Marek
Pane řediteli, uvažujete o možnosti financování vašich aut třeba v Akce 50/50 bez navýšení nebo po třetinkách s 0% navýšením? Kde si to můžu vyřídit? U vašich prodejců tato možnost zatím není :-((
Petr Pečenka
Zdravím vás, nejvýhodnější financování našich modelů nabízí společnost ŠKOfin, která pravidelně nabízí i akční nabídky. Například nyní při financování modelů z akční nabídky Fresh přes společnost ŠKODfin dostanete zvýhodnění 20 tisíc korun. Nový Rapid tak pořídíte již od 249.000 Kč. Pro konkrétní nabídku se zastavte u autorizovaného prodejce.
Arese
Volkswagen oznámil, že chystá Up! GTI. Neplánuje se tedy také obdobně pojaté Citigo RS?
Petr Pečenka
Tuto alternativu neplánujeme. V současné době máme k dispozici designovou verzi Citigo Sport, která uspokojí všechny zájemce o individuálně laděný vůz.
Andrej
Dobry den. Planujete zavedenie verzie(vybavy) Laurin&Clement aj u inych modelov, ako je napr. fabia? Dakujem.
Petr Pečenka
Dobrý den, výbavu Laurin&Klement aktuálně nabízíme u Superbu, Octavie a nově také u Yetiho. U dalších modelů tuto výbavu prozatím neplánujeme.
MílaM
Dobrý den pane Pečenko,
zajímalo by mě, zda Škoda Auto, resp. její designové oddělení, neuvažuje nad prohloubení (ve většině případech spíše započetí) spolupráce s českými uměleckými školami? Ať už v případě stáží, návštěvou designéru do škol či možností zadání a následné konzultace bakalářských a diplomových prací.

Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
MílaM
Petr Pečenka
Dobrý den, samozřejmě, máme dlouhodobý zájem a s vysokými školami pravidelně spolupracujeme, či už formou odborné praxe studentů, konzultací diplomových nebo semestrálních prací, resp. i přímým zadáváním výzkumných a vývojových projektů. Navštivte prosím naše webove stránky, v sekci kariéra najdete potřebné kontakty.
Martin Vejškrab
Neplánuje škoda novodobého nástupce modelu Škoda 1203? Konkurenta Transitům a Transportérům? Historický odkaz zde je. Děkuji
Petr Pečenka
Jak už jsem dnes odpovídal, užitkové vozy patří logicky do segmentu, kde by jsme v budoucnu mohli být zastoupení ještě výrazněji..
Ivoš
Dobrý den,když je nová Oktávka ve velikostí třídě VW Passatu,posune se tedy tím pádem nový Superb a bude konkurovat třídě velkých sedanů(mercedes e,bmw 5 audi a6...)i kvalitou,zpracováním a výkonějšími motorizacemi když už jim ten stávající konkuruje zatím jen rozměry?Za dobru cenu by to byla určitě bomba.Ivoš
Petr Pečenka
Superb zůstane vlajkovou lodi značky ŠKODA.
Martin Vejškrab
Dobrý den, myslím že všechny fanoušky značky Škoda, včetně mě, potěšil systém dvojitého otevírání kufru u modelu Superb (sedan-liftback). Skvělý konstrukční prvek demonstrující inovativnost a nápaditost konstrukčního teamu Škody. Můžeme se těšit na další podobné iniciativy v oblasti inovací ze strany automobilky, nebo podobné nápady podléhají koncernové režii? Děkuji a přeji hezký den.
Petr Pečenka
ŠKODA disponuje po značce VW, AUDI a Porsche čtvrtým největším vývojovým centrem v rámci skupiny Volkswagen. V Mladé Boleslavi vyvíjíme nejenom všechny vozy značky ŠKODA, ale pracujeme i na vývoji komponentů a agregátů i pro další značky skupiny Volkswagen. Zmiňované řešení vzniklo právě v našem vývojovém centru v Mladé Boleslavi, a jsem přesvědčen, že další budou následovat....
peter
Prečo má škodovka tak nudný dizajn a celkovo fádne autá? Čo tak sa inšpirovať talianskym alebo francúzskym dizajnom?
Petr Pečenka
Otázka designu vozu je velice subjektivní záležitost. Na nový desingový jazyk značky ŠKODA, který vznikl pod taktovkou šéfdesignéra Jozefa Kabaně, máme velice pozitivní ohlasy.
Robikpupik
Bude Škoda někdy vyrábět ryze sportovní automobil a jak to vypadá s chystaným velkým SUV?
Petr Pečenka
Ryze sportovní v nejbližší době asi ne, finišujeme však s přípravou nové Octavie RS, která bude našim nejrýchlejším vozem. Jak jsem již dnes několikrát potvrdil, bude i velké SUV...
elerko
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda uvažujete o Škodě Octavia ve verzi CNG.Pokud ano,kdy by měla přijít na trh??Děkuji.
Petr Pečenka
Ano, v druhé polovině roku...
Zdenek, Cheb
Zdála se mi v předešlé Octávii malá sedadla? Jsou větší?
Petr Pečenka
Nová Octavia je celkově větší, i širší, věřím, že Vás rozměry sedadel uspokojí. Můžete si je vyzkoušet u nejbližšího autorizovaného prodejce.
ernest
Dobrý den,rád bych poděkoval týmu Škoda za novou Octavii.Dle jejich proporcí a designu,jde škoda dle mého názoru kupředu ,tak jak je tomu třeba u Audi,jednoduchý design který je dravý ,ale zárověň půspbí elegantně.Jen tak dál.Přeji pěkný den
Petr Pečenka
Dobrý den, děkuji, osobně vyřídím šéfdesignérovi panu Kabaňovi a jeho týmu :-)
redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)