Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart ForMore: čtvrtá řada Smartu

Ondřej Láník
Diskuze (7)
V roce 2006 příjde na trh další Smart. Tentokrát má automobilka zamířeno do terénu. S automobilem vyráběným v Brazílii se Smart vydá také na automobilový trh USA.

Smart systematicky rozšiřuje nabídku modelových řad a potvrzuje známou pravdu, že s jedním nebo dvěma modely se žije automobilce obtížně. Pro svou premiéru na trhu USA si Smart vybral tento SUV (Smart Utility Vehicle), který od začátku roku 2006 bude vyrábět brazilská továrna DaimlerChrysler. Roční kapacita automobilky v městě Juiz de Fora je 60000 vozů. Z toho polovina je určena pro severomerický trh, zbytek půjde hlavně na významné evropské trhy: do německy mluvících zemí, Itálie a Francie.

Nové jméno rozkrývá hádanku dalšího označování modelů, když byla nedávno City-coupé přejmenována na ForTwo a očekávaný čtyřmístný kompakt nese jméno ForFour. Roadster a Roadster Coupé si ponechají svá dosavadní jména. ForMore bude mít sice zvětšenou světlou výšku, ale pohon všech kol dostane teprve další varianta, která zřejmě dostane jiné jméno. Technika využívá osvědčenou koncepci: prostorový rám Tridion, motory z Forfouru, pro Evropu diesely common-rail z nového Mercedesu A.

Ondřej Láník
Diskuze (7)