Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Solaris: Významná zakázka pro Izrael

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Solaris Bus & Coach dodá dopravcům v Izraeli dalších 110 městských a meziměstských autobusů.

Polský výrobce autobusů Solaris Bus & Coach vstoupil na izraelský trh v roce 2012 a do konce loňského roku sem ve spolupráci s místním distributorem v podobě společnosti United Bus Services Nazareth dodal téměř 200 městských a meziměstských autobusů.

Nejnovější objednávky představují celkem 110 vozidel z produkce Solaris Bus & Coach pro izraelské dopravce.

První z trojice nových zakázek je na 60 městských autobusů Solaris Urbino 12 pro dopravce DAN z Tel Avivu, představujícího jednoho z největších provozovatelů autobusové dopravy v Izraeli.

Druhá dohoda se vztahuje na dodávku 30 městských autobusů Urbino 12 pro další velkou dopravní společnost, působící nejen v Izraeli, ale i za jeho hranicemi. Tato vozidla mají sloužit především v Tel Avivu, ale některá z nich zamíří i do Jeruzaléma.

Třetí objednávka od Afifi Group z Nazaretu je na deset nízkopodlažních dvounápravových městských autobusů Urbino 12 s celkovou délkou 12,0 m a stejný počet meziměstských autobusů InterUrbino.

Podle uzavřených smluv na všechny tři objednávky má být všech 110 autobusů pro trojici dopravců dodáno v období od března do května letošního roku.

Dr. Dariusz Michalak, viceprezident odpovědný za výzkum a vývoj u Solaris Bus & Coach, k těmto zakázkám uvedl, že Izrael pro polskou společnost v posledních letech představuje jeden z nejdůležitějších zahraničních trhů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)