Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soud zamítl požadavek na zákaz některých vozů VW v Düsseldorfu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Německý soud zamítl žalobu ekologické organizace Deutsche Umwelthilfe, která požadovala, aby město Düsseldorf zakázalo ve svých ulicích provoz naftových aut, kterých se týká emisní skandál automobilky Volkswagen. Uvedla to agentura Reuters.

Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Deutsche Umwelthilfe podle agentury Reuters v žalobě tvrdila, že Düsseldorf neoprávněně povolil pokračování provozu naftových vozů z koncernu Volkswagen, jejichž emise zůstaly nadměrné i po úpravě softwaru pro manipulaci s testy.

Podobným žalobám ze strany Deutsche Umwelthilfe čelí ještě devět dalších německých měst, a to Berlín, Frankfurt, Hamburk, Kolín nad Rýnem, Mohuč, Mnichov, Hannover, Stuttgart a Wiesbaden, napsala agentura DPA.

"Regulační úřady již tři roky selhávají. V Německu navzdory největšímu ekologickému skandálu v poválečném období podle našich informací nebyl odstaven ani jeden automobil a nebylo vyměřeno ani jedno euro na pokutách pro výrobce," uvedl šéf organizace Jürgen Resch.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
27. 1. 2018 10:10
Re: Soudce podlehl tlaku ekoteroristu
:yes:

Ja sa v zime chovam takto:

1.) Nemam naftu, ale benzin ;-)
2.) Auto pocas ometania a skrabania je vzdy nenastartovane. Dam si rukavice a ide sa na to.
3.) Len ignorant nakvedla rozrkanu octu TDI a zapali cogo...............

Takze ja sa asi chovam ekologickejsie ako EU, nie len nejaky papier, ale realne ciny. :-)

Este aby som nezabudol, som aj nefajciar ;-)
Avatar - Hittman
26. 1. 2018 20:59
Re: nechci dunihlavum malovat certa na zed
PS. Církví začal brát majetek už císař v Josef skenování reformě (respektive jim je tušil) a jinak k "zestatneni" začalo už za první republiky.
Avatar - Hittman
26. 1. 2018 20:56
Re: nechci dunihlavum malovat certa na zed
Stonasobne... Jasně. Krom Rusů tedy těm ostatním dle tebe jde především o blaho naší země... >:-[]
Avatar - Hittman
26. 1. 2018 20:55
Re: nechci dunihlavum malovat certa na zed
Jsi opět v omylu. Největší amnestii měl Havel, mám dojem, že byli dokonce tři za jeho vlády. Jinak nezisková (třeba i sportovním) jsou u nes rozděleny peníze v sumec více jak miliarda Kč.
26. 1. 2018 12:27
Jaké to překvapení
Jako by soud mohl rozhodnout jinak. Těžko žádat zákaz něčeho co dle legislativy splňuje naprosto všechny požadavky k provozu. I když zajímavý by to bylo, ono sebrat těm ekocvokům svéprávnost by marný nebylo ;-) :yes: