Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spada Codatronca Monza: Speedster v rudém

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Italská Spada Vetture Sport přichází s novou verzí svého modelu Codatronca. Tentokrát se jedná o otevřenou Monzu.

Ercole a Paolo Spadové navrhli v roce 2007 kupé Codatronca TS a poprvé jej veřejnosti ukázali na jaře 2008 na výstavě Top Marques Monaco. Nyní přichází otevřený model, který bude mít premiéru na stejném místě za zhruba dva týdny. Jmenuje se Monza podle proslulého italského okruhu a spíše než o roadster se jedná o speedster. O tom svědčí nejen chybějící střecha, ale i nizounké čelní sklo jak vystřižené ze šedesátých let.

Codatronca Monza je pochopitelně dvoumístná a spíš než do běžného provozu je určena pro track days. Případní zákazníci si tak budou moci vyzkoušet své řidičské umění na okruzích. Pomáhat jim k tomu bezesporu bude kompresorový vidlicový osmiválec objemu 7,0 l, který by měl dávat až 515 kW (700 k). Jeho dárcem byla americká Corvette Z06. Celé auto váží jen 1250 kg, takže skvělé zážitky pro pilota i odvážného spolujezdce jsou zaručeny.

Série bude limitovaná a jeden kousek vyjde asi na čtvrt milionu eur, tedy přes 6,1 milionu korun. Bližší detaily oznámí výrobce až na zmíněné výstavě. První majitel se ale prý svého vozu dočká již na konci dubna.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)