Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Špionážní fotografie: Alfa Romeo Giulia poprvé v produkční karoserii

Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
Zamaskovaný prototyp vypadá jako Maserati Ghibli, ve skutečnosti se však jedná o novou Alfu Romeu Giulia, což dokazuje zejména kratší karoserie či trojúhelníkový otvor v masce.

Již 24. června se má ukázat Alfa Romeo Giulia v celé své kráse, zatím jsme však neviděli jediný prototyp, který by nebyl mulou, tedy který by neměl jinou, než reálnou produkční karoserii. Vše však mění tato fotografie, na níž je sedan evidentně kratší a kompaktnější než Maserati Ghibli, za které se původně Giulia maskovala, byť velká podoba zde stále je.

Vůz má dokonce překryté světlomety a lze vidět trojúhelníkovou masku chladiče, celý vůz je tak s největší pravděpodobností již v produkční verzi. To nás těší, protože se tak potvrzují slova, že již brzy přijde na trh zajímavý automobil s motorem vepředu a pohonem zadních kol, který by mohl zatopit třeba německým konkurentům.

Giulia má kódové označení Tipo 952 (jméno Giulia zatím nebylo stoprocentně potvrzeno, ale téměř nikdo vozu neřekne jinak) a nahrazuje model 159. V nabídce se mají objevit tři benzinové motory, přeplňovaná osmnáctistovka se 177 kW, biturbo o stejném objemu s 220 kW a vrcholný šestiválec s parádním výkonem až 387 kW. Samozřejmě nebude chybět ani paleta čtyř a šestiválcových turbodieselů. Proslýchá se, že 24. června má koncern FCA představit pouze nejvýkonnější variantu Giulia GTA či Quadrifoglio Verde, zbytek bude ve Frankfurtu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (37)
12. 6. 2015 14:51
Re: Mula
12. 6. 2015 12:40
Re: Mula
Celkový proporce i přes tu kamufláž vypadají velmi slibně! Kabina posunutá vzad, dlouhá přední kapota, ale ne dlouhý přední převis, kratší prdelka. Tak snad nezprznili zase přední kukuč.
12. 6. 2015 12:27
Re: Ta maska je účelově vytvarovaná jako Alfa
Kankunen je zhrzený, jako by mu 156 nasadila parohy.
12. 6. 2015 12:06
Re: Ta maska je účelově vytvarovaná jako Alfa
Už je to tady zase... >:-[]
12. 6. 2015 10:37
Re: Mula
Jsem zvědavý, jestli skutečně ukáží definitivní auto, nebo jen nějakou maketu 1:1. Ale asi to první, když se nová Giulia chystá i do Frankfurtu!