Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Audi Q7 shodí 350 kg

David Bureš
Diskuze (126)
Nová generace Audi Q7 podstoupí tak jako aktuální VW Touareg a Porsche Cayenne redukční dietu.

Každé nové Audi z dohledné budoucnosti bude podle vedení automobilky lehčí než stávající generace daného modelu. Redukční dieta se týká i velkého SUV Q7, které má mezigeneračně shodit dokonce 350 kg. To je skoro 15 % pohotovostní hmotnosti aktuální Q7.

Německá automobilka chce snížit hmotnost svých nových modelů ještě rozsáhlejším používáním hliníku. Současná Q7 je vyrobena především z oceli, hliník tvoří pouze 6 % dílů karoserie. Tento lehký materiál je u Q7 použit ještě na zavěšení kol. Velké SUV z Ingolstadtu váží s třílitrovým turbodieselem 2.345 kg.

Nižší hmotnost bude samozřejmě znamenat snížení spotřeby paliva, zároveň ale přispěje k lepším jízdním vlastnostem a kratší brzdné dráze. Na druhou stranu mohou lehčí (a dražší) materiály zvýšit cenu nových aut.

Snižování hmotnosti svých nových modelů Audi zahájilo na letos představené sedmé generaci modelu A6. Ta díky pětině karoserie vyrobené z hliníkových slitin váží méně než předchozí A6.

Bezpečnostní schránka kolem interiéru aktuální A6 je vyrobena převážně z vysokopevnostních ocelí, hliníková slitina byla použita na blatníky, kapoty, dveře, ale i na vzpěry v motorovém prostoru, příčníky v oblasti nárazníku nebo příčné výztuhy v oblasti zavazadelníku.

Audi Q7 stojí na stejném základu jako první generace Porsche Cayenne a Volkswagenu Touareg.

Obě tato SUV se od loňského roku vyrábějí ve své druhé generaci. Hmotnost nového Cayenne se podařilo snížit až o 185 kg, Touareg podle konkrétní verze mezigeneračně shodil 203 až 222 kg, což je zhruba desetina hmotnosti tohoto vozu.

Audi Q7 se vyrábí od roku 2005, v roce 2009 vůz prošel lehkou modernizací, která upravila vzhled jeho přídě.

David Bureš
Diskuze (126)
24. 9. 2011 00:50
Re: Pravda o majitelich velkych SUV
SZ
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 9. 2011 19:54
Re: Pravda o majitelich velkych SUV
Myslím, že White opět vidí daný problém naprosto stejně, takže se pod to podepisuji (já vím, jsem řiťolezec ;-) ).
Co přesně tě na tomhle konkrétním příspěvku rozesmálo?
Mě zase rozesmávají tvé názory na holčiny v Q7 a s tím spojené přežité názory...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 9. 2011 19:39
Re: Pravda o majitelich velkych SUV
Opět další "starouš", jež si myslí, že za svůj dlouhý život sežral všechnu moudrost světa jen tím, že je na něm déle, než já. Tak teď poslouchej ty mě. Já nejsem žádný tvůj "vošoust", abys mě poučoval. Nechám si poradit, velice rád, ale od lidí, ke kterým chovám respekt. To jsou někteří lidé z mého okolí, jež znám osobně, nebo i lidé, které znám pouze virtuálně, dalo by se říci, a tím je White Label. Na diskuzích se potkáváme už nějakou dobu, máme spoustu společných názorů a tak jej respektuji. K tomu fakta, které o něm vím z MACZ, takže nevidím důvod jej nerespektovat. Nevidím na tom nic zlého a už vůbec bych v tom nehledal jiné věci, které spíš chtějí hledat tlučhubové, jako jsi ty. Zrovna tebe jsem ale bral za tu lepší sortu ze zdejších diskutérů, ale tvými narážkami na mou sexuální orientaci k Whitovi jsi mě odrovnal a v mých očích jsi spadl někam ke cosworthovi, zdravému rozumu a bordeouaxovi, tj na samé dno zdejší diskuzní společnosti. Opravdu ani nevím, co přesně si teď o tobě díky tomuhle myslet.
Věcná, napiš mi prosím tě tu tvou "každou druhou větu", kde se odvolávám na někoho většího, jak ty říkáš. Ano, pročetl sis vlákno diskuze mezi mnou, peetem a častečně Whitem, kde jsem se na něj odkázal jako na podnikatele, jež to má v hlavě v pořádku, což je taková dohra z minulé diskuze mezi námi třemi. Ale jelikož tyhle souvislosti neznáš, tak mě tvá hlavička zařadila kamsi k análním horolezcům, čímž mi připomínáš místního baviče Ji/řího, který mě rovněž nazval "bukvicí" za můj zdvižený palec GTI-mu. To člověk ani neví, co na to říct. Zkoušíte, jestli řeknu ano, abyste to na mě mohli zkoušet? Zklamu tě, jsem na hetero...
Výrok Machýrka jsem pochopil myslím si dobře, nebo mi ty osvětlíš skrytou pointu v něm obsaženou? To bych si rád početl.
Ve svých 20, skoro 21 letech vlastním vlastní auto a spoustu dalších drobností, na které jsem si vydělal vlastní prací, ale tím tě nebudu zatěžovat, pro tebe je jak vidím hlavní princip paušalizace, tak jediné sorty lidí tohohle věku jsou zlatokopky a ti, co mají kulové. Ano, máš velký rozhled, od tebe se je třeba učit :yes:
,,Tak mi vysvětli, jaktože vím o dvacítkách, které si to do Palladia valí v Q7 V12...aaaha. To je to, co Ty nechceš vidět a snažíš se to schovat za plky o Čecháčkách"
Tohle ti velice rád objasním. Nikde, opakuji nikde (!) jsem netvrdil, že zlatokopky neexistují. Je to dnes běžná věc. ALE! Mě na rozdíl od tebe tyhle holky neleží natolik v žaludku, abych na ně tolik poukazoval (že by další česká super vlastnost závist?) a především mám asi i trochu víc rozumu, neb dokážu přes svou hlavu přenést názor, že v ČR může existovat i holka 20-30 let, jež si na to prémiové SUV vydělala sama, to je věc, co? Asi jsi na světě delší dobu, ale mě tohle došlo mnohem dřív, pech...
Abych to shrnul. Zkus někdy víc otevřít oči a přestaň lidem závidět. Tento přežitek bychom měli z naší společnosti co nejdříve vymýtit.
Avatar - white label
23. 9. 2011 16:18
Re: IQ7
Když jsem v textu uviděl tu tvou "M6" a k tomu v závorce zmínku o 5er, domníval jsem se, že jde o "trochu" jinou "M6"... ;-) >:-[]
23. 9. 2011 15:59
Re: IQ7
Díky za osvětu, konečně vím, jací vzdělanci si kupují Mazdu 6. Takhle přesně si vás představuju...

Jestli dobře chápu tvé naivní přesvědčení, tak tvrdíš, že při střetu Mazdy 6 s Mercedes-Benz GL jsou na tom ti v mazdě lépe... >:D Tady snad ani ty mokrý hadry. Měl bys vrátit řidičák... 8-s

Dobrý taky je jak se porovnáváš s BMW5... >:D No, vypadá to, žes to s tou čurinou docela trefil >:-[]