Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Volkswagen už testuje nové CC a Polo. Tahle auta nepoznáte!

David Bureš
Diskuze (9)
Volkswagen Polo i CC se v nových generacích dočkají podstatných změn. Polo využije novou verzi platformy MQB, zatímco CC se více odliší od passatu.

V souvislosti s novými modely Volkswagen se aktuálně nejčastěji hovoří o blížící se modernizaci golfu, která by se měla představit již na podzimním autosalonu v Paříži. Ve Wolfsburgu ale pracují i na dalších novinkách, a to rovnou na nových generacích. Již v příštím roce se nástupců dočkají sportovně střižený sedan střední třídy (Passat) CC a malý hatchback Polo. Oba už jsou pilně testovány.

Zároveň ale prototypy obou novinek zůstávají pečlivě zamaskovány, a tak z jejich vzhledu zatím toho není moc poznat. Nové CC má každopádně vzhledově navázat na loňský koncept Sport Coupe Concept GTE, což potvrzují světlomety prototypu. Díky tomu by se CC mělo více odlišit od podobně velkého Passatu.

Zajímavý je však pohled na záď prototypu, zipy u víka zavazadelníku jsou protaženy až ke střeše, což by naznačovalo potvrzení dřívějších spekulací, že se CC přemění ze sedanu v liftback. Na definitivní potvrzení si však zatím počkejme, může to být jen snaha o zmatení veřejnosti.

Nové CC by se mělo začít prodávat v roce 2017. Motory budou převzaty z passatu. Nabídku by pak vedle sportovně střiženého sedanu mohlo doplnit i sportovně laděné kombi. Je však otázkou, zda tento projekt nedostal kvůli emisnímu skandálu červenou.

Zatímco CC bude i nadále spíše zajímavým oživením nabídky Volkswagenu, polo je pro automobilku nadmíru důležitým vozem, vždyť patří mezi vůbec nejprodávanější vozy v Evropě. I proto Polo čeká množství změn, aby bylo pro zákazníky ještě atraktivnější než dnes.

Už veřejným tajemstvím je fakt, že Polo mezigeneračně vyroste a překoná svojí délkou hranici čtyř metrů (aktuální generace měří 3.972 mm), aby nabídlo více vnitřního prostoru. S tím pomůže i nová verze platformy MQB určená pro malé vozy, kterou v budoucnu použijí i nové generace fabie a ibizy. Díky navíc Polo zhubne, oproti současné generaci údajně o 70 kilogramů.

Uvnitř nezůstane kámen na kameni. Auto se inspiruje modernizovaným golfem, avšak přidá k tomu více stylu. Příplatková výbava má zahrnout moderní prvky jako digitální kapličku s přístroji, diodové adaptivní světlomety nebo třeba adaptivní podvozek. Naopak s pohonem všech kol nepočítejme, v segmentu malých aut by o něj nebyl dostatečný zájem.

Nový Volkswagen Polo by se měl světu poprvé představit na ženevském autosalonu 2017, do prodeje by měl vstoupit během příštího léta. Kdy spatříme nové CC, zatím jasné není. Nejčastěji se spekuluje o některém z jarních autosalonů, ať už o tom v Ženevě, New Yorku nebo v Šanghaji.

David Bureš
Diskuze (9)
1. 11. 2016 13:09
Re: Rad bych vedel...
Občas bývám taky překvapený... Například Kia Sportage má zadní blinkry v nárazníku
20. 8. 2016 05:45
Re: Rad bych vedel...
Asi se vic hledi na to, aby svetla vyapadala cool, jak sviti je pak vedlejsi...
Avatar - twistedTSD
19. 8. 2016 18:45
Re: Rad bych vedel...
Mně přijde, že u dnešních aut už pomalu ani jinde nebývají. Jen jsem letmo mrkl na testy a obě srovnávaná SUV i Baleno to mají stejně...Nevím ale proč.
Avatar - wakantanka
19. 8. 2016 18:35
Re: Rad bych vedel...
Zeby ten isty co to dal na 206 ku ? Sa divim ze to dostane homologizaciu.
19. 8. 2016 14:32
Re: Čeština pláče
Souhlas, namísto správného tydlencty napsat tyhle, to chce opravdu talent.