Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks se zúčastní veletrhu obranné techniky IDEX 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Tatra Trucks se spolu s firmami holdingu Czechoslovak Group představí návštěvníkům únorového veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí.

V Abu Dhabí, metropoli Spojených arabských emirátů, se ve dnech 17. až 21. února letošního roku uskuteční jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky.

Kopřivnická automobilka patří k jeho tradičním účastníkům a letos se zde její vozidla opět představí ve společnosti produktů společností patřících do holdingu Czechoslovak Group (CSG). Vedle společnosti Tatra Trucks se tak budou prezentovat především firmy Excalibur Army, RETIA patřící do divize CSG Aerospace a také MSM Group reprezentující slovenskou větev holdingu Czechoslovak Group.

Tatra Trucks představí na veletrhu IDEX 2019 ve světové premiéře nový střední nákladní vůz Tatra Tactic v provedení 4x4. Vozidlo je vybaveno zcela novou kabinou tatrovácké konstrukce s interiérem až pro čtyři osoby. K pohonu slouží osvědčený šestiválcový motor Cummins o výkonu 210 kW spojený s plně automatickou převodovkou Allison. Maximální hmotnost nového vozu může činit až 13 t, přičemž maximální užitečné zatížení dosahuje hodnoty 5,5 t.

Dalším exponátem, zastupujícím kopřivnickou automobilku bude návěsový tahač Tatra Phoenix v provedení 6x6 určený pro vojenské využití, který je vybaven šestiválcovým motorem PACCAR.

Společnost Excalibur Army mimo jiné představí raketomet BM-21 MT 4x4 na podvozku Tatra Force, který využívá odpalovací zařízení GRAD 122 mm. Raketomet je vybaven zcela novým systémem řízení palby, novými elektronickými systémy a také ovládacími prvky. Podvozek dodávaný společností Tatra Trucks navíc tomuto bojovému prostředku propůjčuje výjimečné jízdní vlastnosti v těžkém terénu i na silnicích.

Dalším vystavovatelem bude RETIA, která spadá do nedávno založené divize CSG Aerospace. Ta představí rovněž ve světové premiéře novinku v podobě radaru ReGUARD. Jde o víceúčelový 3D radar pro detekci a současné sledování pozemních cílů a pomalých nízkoletících cílů s malou odraznou plochou.

Radar ReGUARD bude k dispozici ve stacionární i mobilní podobě a pracuje na základě elektronického vychylování radarových svazků a mechanického otáčení radarové hlavy, přičemž má dosah až 18 km a je schopen monitorovat cíle až do výšky 3 km.

Význam veletrhu IDEX, který se koná každé dva roky, neustále roste. Svědčí o tom počty vystavovatelů a návštěvníků. V roce 2017 mělo na veletrhu své expozice přes 1200 vystavovatelů z více než 57 zemí a návštěvnost přesáhla počet 100 tisíc lidí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme