Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra zve na EXPO Mokrá 2016 a EUROSATORY 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Tatra Trucks bude v polovině června prezentovat svou techniku na veletrzích EXPO Mokrá 2016 a EUROSATORY 2016.

V kamenolomu Českomoravského cementu v Mokré u Brna se ve dnech od 14. do 16. června uskuteční 11. ročník mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2016. Kopřivnická automobilka zde hodlá představit vozidlo Tatra Phoenix Euro 6 s podvozkem 10x10, jehož premiéra se odehrála na jarním veletrhu Bauma 2016 v Mnichově.

Toto vozidlo je vybaveno vznětovým řadovým šestiválcem PACCAR MX-13 Euro 6 o objemu 12,9 litru s výkonem 375 kW (510 k), sedmistupňovou automatickou převodovkou Allison a vzduchem odpruženým podvozkem s kolovými redukcemi. Na přání bude k dispozici s centrálním dohušťováním pneumatik.

Tatra Phoenix Euro 6 s pěti nápravami má při užitečném zatížení až 40 tun v kombinaci s vysokou rychlostí přepravy a zcela novou, vyhřívanou kónickou korbou od společnosti VS-mont představovat vysoce produktivní přepravní prostředek.

Prototyp se na letošní Baumě setkal s velkým zájmem návštěvníků a proto vedení společnosti Tatra Trucks předpokládá, že si specialisté z řad fleetmanagerů či výrobních a provozních ředitelů nenechají utéct příležitost vyzkoušet si toto vozidlo přímo v provozních podmínkách kamenolomu v Mokré u Brna.

Vedle veletrhu EXPO Mokrá 2016 pořádaného téměř na domácí půdě představí Tatra Trucks novinky ze své produkce i na jedné z nejvýznamnějších výstav obranných technologií, jíž je veletrh EUROSATORY 2016 pořádaný ve dnech od 13. do 17. června v Paříži.

Novinky se týkají modelové řady Tatra Force, která se ve Francii představí rovnou se dvěma verzemi nových kabin. V prvním případě se jedná o novou kabinu se zvětšeným prostorem pro posádku, a to ve složení 1+4. Tato kabina je určena pro nejširší použití v rámci logistických a podpůrných vozidel.

Druhý exponát představuje dílenské vozidlo pro potřeby Armády ČR na podvozku Tatra Force 8x8 s novou pětimístnou kabinou se zvýšenou balistickou a protiminovou ochranou.

Řešení, které je primárně určeno pro ozbrojené síly, však nabízí širší potenciál využití. Čtyřdveřová kabina může být použita pro antidemonstrační vozidla i vozidla záchranných jednotek a v úvahu dokonce připadá i využití pro civilní aplikace, jejichž posádky jsou mnohdy v zemích blízkého a středního východu vystaveny nebezpečí najetí na výbušný nástražný systém či nebezpečí v podobě ostřelovačů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)