Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla chce v Německu vybudovat továrnu na baterie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
O možnosti vybudovat továrnu v Německu hovořil Elon Musk již loni. Německý ministr hospodářství předpokládá, že Tesle půjde o dotace.

Americký výrobce elektromobilů Tesla Motors jedná s Německem o možnosti vybudovat v zemi továrnu na baterie. Oznámil to podle agentury Bloomberg německý ministr hospodářství Sigmar Gabriel. Šéf automobilky Elon Musk je podle něj v kontaktu s německými úředníky a pro závod by mohl chtít získat státní pomoc.

„Vedeme rozhovory s Teslou o případné továrně," uvedl Gabriel během debaty v továrně německého výrobce luxusních aut Mercedes-Benz v Rastattu. „Předpokládám, že Musk bude chtít veřejné prostředky," dodal. Tesla považuje Německo za klíčový trh pro své bateriové systémy pro domácnost. Možnost vybudovat továrnu v Německu avizoval Musk již před rokem.

Automobilka Tesla se nyní připravuje na otevření velké továrny na výrobu baterií u města Reno v americkém státu Nevada. Firma letos na podzim zahájila dodávky nového sportovně-užitkového vozu Model X, který je jejím druhým modelem na trhu po sedanu Model S.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
19. 11. 2015 12:16
GERMÁNIE TOŤ ZEMĚ ELEKTRO ZASLÍBENÁ ....
jj
OVŠEM JEN PRO GERMÁNSKÝ AUTOMOBILKY SOUDRUZI [odkaz] [odkaz] TOMU SE ŘÍKÁ NACIONÁLNÍ CÍTĚNÍ A VLASTENECTVÍ ;-)
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Avatar - Barry Lyndon
19. 11. 2015 09:18
Re: tak jasne
jj, SUV s nahoru výklopnými dveřmi bude prodejní trhák. Čím větší pitomost, tím větší prodeje... :-)
18. 11. 2015 17:02
tak jasne
budou potreba baterky pro treba i tohle auto [odkaz]