Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Roadster: Nezávislost na ropě se odsouvá na listopad

Miro Mihalik
Diskuze (11)
První dodávka elektrizujícího sporťáku se opozdí kvůli zkomplikované dodávce komponentů.

Skupina lidí, která již složila zálohu na první sériově vyráběné sportovní auto na baterky, bude muset chvíli počkat. Zástupci společnosti Tesla Motors původně plánovali dodávky hotových vozů letos v létě, Roadster se však opozdí a auta budou hotová až v listopadu. Tuto informaci řekl agentuře Reuters Martin Eberhart, předseda představenstva a spoluzakladatel firmy. Důvodem je změna dodavatele převodovek – původně to měla být jednotka Xtrac, ale tu vystřídala rychleji řadící Magna.

Přes to všechno je neuvěřitelné, že do dnešního dne složilo zálohu 570 zákazníků, což je pozoruhodné číslo s ohledem na skutečnost, že nikdo z nich s Teslou Roadster nejezdil a její cena je 98 000 dolarů (přibližně 2 miliony Kč). Díky tomuto úspěchu se zanedlouho otevřou nové prodejny v Kalifornii, další pak budou následovat po celých Spojených státech. Krátce po uvedení se rozběhnou přípravy na výrobu druhého modelu, čtyřdveřového sedanu White Star, který by měl stát polovinu ve srovnání s Roadsterem. Druhý vůz bude produkovaný továrnou v Novém Mexiku.

Elektrizující jízdní dojmy: Tesla Roadster

Miro Mihalik
Diskuze (11)
Avatar - Falco
9. 8. 2007 22:30
Re: Zeby sa to prehrievalo?
Ale sluší jí to, hlavně v černé!! [odkaz]
Avatar - Falco
9. 8. 2007 22:26
Re: Mne to neprekvapuje
:yes: :yes: svatá pravda!!
9. 8. 2007 22:13
Re: Zeby sa to prehrievalo?
Musíš být trochu shovívavý, byl to předprodukční kousek. Neměl najeto tolik kilometrů a tak ho nechtěli až tak trápit. Jistota je jistota. Kdyby to blaflo, bylo by to větší ostuda. Je, ale vidět, že vše je již vyřešený, když ho na Vánoce můžeš mít doma ;-)
9. 8. 2007 14:37
Re: Zeby sa to prehrievalo?
No tak takovýdle od pohledu žihadlo není na jízdu pro rohlíky, ne? Takže by to mělo vydržet trošku olověnější nohu na plynu... Pokud ne, nemá to nárok na zařazení mezi sportovní auta :no:
9. 8. 2007 14:37
Re: Zeby sa to prehrievalo?