Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla vs. Top Gear: Spor o dojezd elektro-roadsteru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (67)
Tesla Motors zažalovala pořad Top Gear televize BBC za urážku na cti a nepravdivá tvrzení.

Americké společnosti Tesla Motors se nelíbí díl Top Gearu, jehož premiéra se odehrála již v prosinci roku 2008. Jeremy Clarkson v něm představil svým specifickým stylem sportovní elektromobil Tesla Roadster.

V pořadu se Roadster sice nejprve předvádí v tom nejlepším světle, když akceleruje výrazně rychleji než konvenční Lotus Elise, ale následně se objevují problémy, které jsou podle automobilky nahrané.

Top Gear měl v roce 2008 k dispozici dva vozy a při natáčení pořadu měly mít oba dva problémy. Baterie auta se vybíjí po ujetí pouhých 90 km namísto výrobcem uváděných více než 300 km. Další problém se objeví po dobití baterií, kdy vozu nefungují brzdy. U druhého vozu dojde k přehřátí motoru a ztrátě výkonu.

Tesla Motors uvádí, že z dat získaných z obou vozů zapůjčených k natáčení pořadu Top Gear může dokázat, že všechny tyto situace jsou nepravdivé. Ani jeden z vozů tedy neměl uváděné potíže a baterie se nevybily.

Americká automobilka ve svém prohlášení dále uvádí, že se s BBC snažila nejprve domluvit, ale tyto pokusy byly v průběhu uplynulých měsíců ignorovány. Nyní je tedy podána žaloba a Tesla Motors požaduje, aby byla tato Epizoda Top Gearu stažena z vysílání a nápravu, tedy přetočení testu.

BBC k nastalé situaci rovněž vydala prohlášení, v němž její mluvčí uvádí, že si televizní stanice stojí za svým pořadem a bude jeho závěry důrazně bránit.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (67)
Avatar - Krispos
3. 4. 2011 14:13
Re: Zaujímavá štúdia ...
Biopaliva jsou taky hloupost, hlavně to jejich slavný přidávání biosložek do PHM. Ale každej ekoterorista má farmu na řepku olejnou a žádnej neprotestuje... jde jim o prachy, ne o ekologii.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
2. 4. 2011 22:34
Re: Tesla sa len strápňuje ...
Mě argumenty nedošly. Věděl jsem, že to moje vypadni nevezmeš vážně, bohužel. To spíš ty jsi na moje argumenty vůbec neodpověděl, jen stále plkáš to samé dokola. A z tvé reakce soudím, že snad ani nečteš, na co reaguješ, jinak bys nenapsal takové nesmysly. Nejsi Čech? Super, hodně Čechů jsou blbci, tak jsem rád, že je o jednoho méně.
Další důkaz tvé arogance. Já napsal, že sleduji tvé příspěvky, což znamená, že si je s chutí přečtu, abych se nad tvou hloupostí zasmál a ty si hned myslíš, že snad sleduji tvou osobu, jak stupidní... Nabízí se chování puberťáka? No i ten je chytřejší než ty.
Naší hatlamatilku neumíš ani jakš takš, to se musím opravit. Po přečtení tvého příspěvku musím konstatovat, že česky opravdu neumíš. Potom opravdu nechápu, proč takový velký americký kluk ztrácí čas diskutováním a psaním na české stránce, když ani jedno neumí. To se raději opravdu vrať ke svým krávám, tam patříš. Mě tam netahej. Já na brigády jezdím úplně někde jinde. Nějaké tvoje krávy mě opravdu nezajímají. Co udělaly s tvým mozkem nám tady názorně předvádíš svým každým příspěvkem, takže o takovou mozkovou deformaci rozhodně nestojím ;-) .
Jaromír Jágr není moje modla, ale jako hokejový fanda ho velice uznávám.
,,Pokad je jasne on prisel hrat k nam ne od nas NHL k nemu sem do tehle zeme" promiň, ale tomuhle opravdu nerozumím. Snad bys opravdu měl zvážit své setrvání zde, když ani neovládáš český jazyk. Nebo zkus překladač, nevím jak jinak ti poradit.
Každopádně znova opakuji. NHL je kanadsko- americká soutěž. Ale máš pravdu. NHL je věc, kterou se USA může chlubit, byť ji má napůl s Kanadou. To, že ji ty nerozumíš, stejně jako spoustě dalších věcí, je věc druhá a dost smutná. Snad bych tě znova odkázal na tvé krávy. Tam moc přemýšlení nepotřebuješ. Navíc z rodiny diplomata a dopadl jsi u krav? Hm, kdo je tady hloupý? Co ti musím přičíst k dobru je fakt, že umíš ovládat počítač a internet. To zdejší lidé, co pracují u krav určitě neumí. Americký vidlák jako jsi ty je teda chytřejší, než český. Bod pro tebe ;-)
Moje TDS tě zajímat nemusí a už vůbec ne jeho hlava. Ty by sis na něj určitě v 18 sám nevydělal jako já, to bys musel poklidit hodně krav, hlupáčku.
O Tesle jsem záměrně nepsal, jelikož se o ní vyjadřuji krátce v diskuzi níže. Mé příspěvky byly od začátku mířeny proti tobě, to ti asi taky nedošlo. Rád si totiž se zdejšími plkaři podiskutuji, někdy se až nestačím divit, co všechno se nedovím. Je to takové ponaučení do budoucnosti jak nedopadnout. Už teď vím, že nechci být hloupý čtyřiceti čtyřletý rádobyameričan u krav jako ty se silným kompexem a hnojem místo mozku ;-)
Avatar - dicky
2. 4. 2011 20:51
Re: Tesla sa len strápňuje ...
Vypadni???
To ti rychle dosli argumenty ze ty genie a obhajovateli ceskeho naroda nebo co vubec si vubec zac co jsem napsal za tim si stojim na 100% a muzes me sledovat zas dal >:-[]
Dej pokoj s ceskym obcanstvim.Nejsem zadny cech a nikdy jim nebudu jen jakz takz umym od mladi tu vasi hatmatilku >:D
A dej pokoj s tim vasim hokejistou to je naka tvoje a kolegy modla nebo co?
Pokad je jasne on prisel hrat k nam ne od nas NHL k nemu sem do tehle zeme..
Je komicke cist obzvaste tve prispevky a ohledne usa a ceska ..
Ne ve statech jak jsem psal vise neni vse idealni ale stale je to posledni svobodna zeme kde jsou moznosti celkem neomezene kdyz se k tomu umis postavit.
:yes:
A kde si nemusis nic nechat libit a resit to soudne
DELAJI DOBRE ZE SE SOUDI A PREJU JIM USPESNOU SATISFAKCI.
Jinak jsem cekal neco od tebe aspon k tematu Tesla ale nic jsem nenasel cos svedci o tve vrozene chytrosti zrejme
>:-[]
Tak si opraš tds v garazi vymen si u toho pro jistotu hlavu valcu dojed si pro barel nafty at usetris a dej pokoj >:D
Dle chytrosti kdybys chtel praci na farme bych mel nejakou u krav a byku ale s temi by sis rozumnel naramne jak jsem poznal
Ke konim to uz bych neriskoval tam uz to chce trochu rozumu >:D
klidne se ozvi :*)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
2. 4. 2011 20:16
Re: Tesla sa len strápňuje ...
Ano, Jaromír Jágr vděčí za svou slávu NHL, ale tohle není liga jen tvé země, jak ty říkáš, tohle je kanadsko- americká NHL a v dnešní době je to mezinárodní soutěž a ti tví američani, tam hrajou spíše druhé housle, ale to tvůj zabedněný mozek nemůže vědět ;-)
Na synka z diplomatické rodiny máš vyjadřování dlažciče, to teda moc velký frajer nejsi ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
2. 4. 2011 20:11
Re: Tesla sa len strápňuje ...
Tvé příspěvky po celém auto.cz sleduji už delší dobu a musím říct, že na mě působíš jako naprostý trouba. A vysoce arogantní trouba a arogance je vlastnost, kterou nenávidím. Říkám ti to hned ze startu a na rovinu. Dál tě musím upozornit na gramatické chyby a překlepy. Někdy si to po sobě přečíst neuškodí. Ovšem beru, že nemáš na své klávesnici háčky.
Teď k tobě. Srovnáváš nesrovnatelné. ČR nejde srovnávat s USA už jen kvůli své velikosti jednoho většího města, jak jsi správně řekl. Taktéž kvůli své historii, kdy byla ČR, resp. ČSR pod nadvládou komunistů, což na zdejší lidi a zemi celou mělo velký vliv. Ale tohle ani nic dalšího není důvod k tomu, aby ses ČR neustále posmíval, měl nějaké blbé a arogantní kecy. Je mi z tebe zle. Nezapomeň, že jsi taky Čech, jakš takš umíš česky, tak si ty řeči nech. Já nejsem žádný patriot, na ČR toho vidím hodně špatného, zejména v politice a nějaké vrozené mentalitě Čechů, ale co předvádíš ty je vrchol. Nekriticky obhajuješ USA a nic jiného tě nezajímá, viz. Jaromír Jágr. Nikde na světě to není ideální a v USA určitě zdaleka taky ne. Pokud si myslíš opak, tak je mi tě líto a silně ti doporučuji návštěvu třeba takového Švýcarska nebo Švédska.
Takže bych ti radil buď se nad sebou zamyslet, nebo odsud nadobro VYPADNI.