Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tokyo Motor Show: Jaké novinky se chystají?

Michal Fokt
Diskuze (7)
Tokijský autosalon tu bude co nevidět a s ním i další várka světových premiér. Jaké jsou největší očekávané novinky nejvýznamnější asijské automobilové výstavy?

Letošní rok patří k těm nabitějším, co se automobilových akcí týče, protože každý lichý rok vstupuje do kolotoče Detroit - Ženeva - Frankfurt/Paříž - Los Angeles (obohaceného navíc též o stále důležitější veletrhy v Číně) také říjnová výstava v Tokiu.

Ta bývá doslova přecpaná koncepty domácích značek, z nichž se naprostá většina do výroby nikdy nedostane a pokud ano, tak po dlouhé době a povětšinou s takovými změnami, že si je dá do souvislosti jen opravdový znalec. Co se tohoto specifika Tokyo Motor Show týče, tak se proslýchá, že budeme moci poprvé spatřit koncept nové sportovní Toyoty Supra, která ovšem bude patřit k těm projektům, které se do výroby dostanou a to v podobě, která se od studie příliš lišit nebude. Jako velmi pravděpodobná se zdá být premiéra už víceméně prototypu malého sportovního roadsteru Honda s motorem uprostřed a pohonem zadních kol, jenž by měl být ideovým nástupcem modelu Beat.

Ale bude toho pochopitelně mnohem, mnohem víc, minimálně by rozhodně neurazila Mazda alespoň konceptem čtvrté generace roadsteru MX-5, ale to už se pouštím na moc tenký led spekulací...

Světové premiéry ale do Tokia chystají i evropské automobilky. Můžeme se těšit na kupé Jaguar F-Type nebo kabriolet BMW 4-Series, pro které budou připraveny motory s výkony od 185 do 306 koní, tedy minimálně do příchodu 450koňového M4 Cabrio. Porsche by právě do Tokia mělo přivézt své kompaktní SUV Macan a není vyloučeno, že se nějakým tím překvapením z Evropy ještě někdo blýskne.

Velkou pozornost by na TMS měl vyvolat Nissan se svou expozicí divize Nismo, kromě již představeného Juke Nismo a 370Z Nismo by zde mělo debutovat netrpělivě očekávané GT-R Nismo s výkonem kolem 600 koní, které si určitě už teď brousí zuby na další vylepšení času na Nordschleife.

Bude toho zkrátka spousta, takže zůstaňte naladěni, o všem důležitém budeme informovat.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - WinDiesel
1. 10. 2013 07:20
Re: pekig/šanghaj
Hochu, porovnej: Tokyo - výstava pro 200 mil. Japonců s přesahem do Číny, kde jsou tyto japonské modely bez velkých úprav také vyráběny. Frankfurt: výstava pro 90 mil. Němců a pár okolních satelitů.
Vím že jsem porovnání přehnal ale to Ty také a docela brutálně.
Jára Cimrman by Ti k tomu něco řekl.
30. 9. 2013 06:13
Re: f-type
Pod to se podepíšu :yes:
29. 9. 2013 22:46
Re: pekig/šanghaj
Pre japonské automobilky určite nie.
Avatar - 3_diamanty
29. 9. 2013 19:26
f-type
s prehladom vyhra sutaz o najkrajsi sportiak na svete .... uz sa tesim na neho :yes:
29. 9. 2013 18:07
pekig/šanghaj
podle mě jsou tyto dva autosalony pro automobilky důležitější než tokio .. ale podívat bych se rád na všechny tři :yes: