Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Yaris HSD: Koncept malého hybridu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka Toyota na ženevském autosalonu představí mimo jiné i koncept Yaris HSD, který více než naznačí podobu třetí generace malého hatchbacku.

Začátkem března se na autosalonu v Ženevě na stánku Toyoty představí koncept Yaris HSD. Japonská automobilka prozatím uvolnila jen stručnou tiskovou zprávu, která uvádí, že tento koncept je dalším krokem ve vývoji vozů s hybridním pohonem a k jejich rozšíření do všech modelových řad.

Bližší informace k technice ukryté pod karoserií hatchbacku prozatím nebyly zveřejněny a odhalení designu celého vozu si Toyota rovněž šetří až na autosalon v Ženevě. Prozatím byla uvolněna pouze jedna fotografie přídě konceptu. Ta naznačuje, že se návrháři japonské značky snažili dosáhnout dynamických tvarů.

Koncept kromě snahy Toyoty rozšířit hybridní pohon do všech jejích modelových řad odhalí i design budoucí třetí generace Yarisu, která se bude údajně lišit jen minimálně. Standardní pětiletka druhé generace je již u konce a Toyota tak má nejvyšší čas k uvedení nástupce. To ostatně potvrzuje i skutečnost, že v Japonsku se již představil nový Vitz, který je sesterským modelem evropského Yarisu.

Vzhledem k loňské premiéře Hondy Jazz Hybrid můžeme očekávat, že Toyota nebude příliš dlouho otálet s uvedením sériového Yarisu HSD.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)