Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tunel Blanka je zhruba od 12:30 opět v plném provozu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
V pražském tunelu Blanka byl dnes před 12:30 obnoven plný provoz. Omezení dopravy způsobily v úterý po 19:00 problémy na bezpečnostních zařízeních a kamerovém systému.

Komplex byl uzavřen celou noc až do 08:30, kdy byl otevřen s omezením rychlosti z běžných 70 na 50 kilometrů v hodině. Všechny závady se podařilo odstranit dopoledne a nyní systémy fungují normálně, sdělil ČTK náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Uzavření komplexu způsobilo v hlavním městě značné dopravní problémy. Šlo o největší výpadek od zprovoznění Blanky v roce 2015.

V tunelech přestal fungovat jak kamerový, tak bezpečnostní systém. Podle Technické správy komunikací (TSK) bylo příčinou vyhoření síťového přepínače. Všechny závady byly odstraněny zhruba v poledne. Následně tunely projížděly hlídky společnosti Satra, která se o provoz tunelu stará. Zaměstnanci firmy kontrolovali a zkoušeli všechna zařízení, zda správně fungují. Provoz byl v té době stále v provizorním režimu. Firma zároveň zjišťuje příčiny poruchy. "Zda to bylo způsobeno stářím, nebo z jiného důvodu," řekl ČTK šéf Satry Alexandr Butovič.

Tunely byly uzavřeny celou noc až do 08:30, kdy se podařilo zprovoznit kamerový systém. Situace výrazně zkomplikovala dopravu v ranní špičce. Na příjezdových komunikacích se tvořily dlouhé kolony, objízdná trasa přes Letnou se ucpala. Zdržení nabíraly i autobusy MHD. V úterý večer byla zhruba na hodinu také přerušena doprava v tunelu Mrázovka a Strahovském tunelu.

Kamerový systém je z bezpečnostních důvodů nezbytný pro to, aby řidiči mohli do systému tunelů vjet. "Jestliže do tunelu ani nevidíme, při jakékoliv nehodě nebo i jen zastavení auta bychom nebyli schopni včas zareagovat, zastavit provoz, případně poslat na místo hasiče a záchranáře. V tak specifickém prostoru, jakým tunel je, jde v prvé řadě o bezpečí lidí, i když nás velmi mrzí, že řidič ráno stáli v kolonách. Ale šlo i o jejich bezpečí," uvedl šéf TSK Petr Smolka. Dodal, že firma bude po dodavateli technologií požadovat návrh řešení, které by zamezilo možnému opakování situace v budoucnosti.

Komplex Blanka, složený z Brusnického, Dejvického a Bubenečského tunelu, spojuje velkou část města od Troji po Smíchov. Aktuální výpadek byl největší od spuštění komplexu v roce 2015, v minulosti se podle Dolínka v případě výpadku kamer podařilo tunel zprovoznit v řádu minut, maximálně do hodiny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Ozzman
11. 4. 2018 10:51
Re: Hodina navíc
No jo, kdyby se sem necpala tuna aut ze zázemí Prahy, co jsou líní přestoupit a radši jezdili MHD... i když vypustí méně emisí, pořád zacpou dopravu... že? >:D
Avatar - Hammunasakra
11. 4. 2018 10:14
Re: Hodina navíc
A nezapomeňte na podzim volit Dolínka >:D

Nemyslim kvůli tomuhle = i když i to je jeho zodpovědnost, ale za ty zrušený výstavby okruhu a další perly :-)

Jinak tohle je slušnej masakr :yes: >:-[]
Avatar - Ozzman
11. 4. 2018 09:05
Hodina navíc
A po té objíždce nejezděte, je to jen parkoviště, mne se osvedčilo prokousat se k strahovskému tunelu a jet na Smíchov.