Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valentino Rossi si vyzkoušel Ferrari 488 Pista. Neobešlo se to bez peprných výrazů...

David Bureš
Diskuze (0)
Devítinásobný motocyklový šampion si opět vyzkoušel Ferrari. Tentokrát však ne monopost Formule 1, ale nejnovější dílo automobilové divize.

Valentino Rossi je sice známý hlavně ze světa motocyklových závodů, nikdy ale neskrýval svoji lásku k dvoustopým strojům. V minulosti si tak vyzkoušel různá vozidla, včetně monopostu Formule 1 od Ferrari. Právě s maranellskou automobilkou má vřelé vztahy, a tak si mohl už vyzkoušet její nejnovější dílo, Ferrari 488 Pista.

Devítinásobný motocyklový šampion se tak na den stal dalším z testovacích jezdců, kteří se podílejí na vývoji tohoto vozu. Rossi totiž usedl za volant jednoho z maskovaných prototypů, který si vyzkoušel na slavném okruhu Fiorano, domovské testovací dráze automobilky.

A jak je z přiloženého videa patrné, „Doktor“ byl z nejnovějšího počinu maranellské značky nadšen. Jak jinak si vysvětlit jeho radostný výraz a pár peprnějších výrazů, které musely být raději vypípány, aby někoho nepohoršily...

Závěrem připomeňme, že Ferrari 488 Pista je přiostřená a odlehčená verze kupé 488 GTB. Pohání ji nejsilnější vidlicový osmiválec v historii značky, neboli 3,9litr twin-turbo posílený na 530 kW a 770 N.m, který si musí poradit s jen 1.280 kg těžkým autem. Proti výchozímu modelu se tak suchou hmotnost podařilo srazit o 90 kilogramů!

David Bureš
Diskuze (0)