Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velký přehled nových aut pro rok 2018. Na co se můžete těšit?

David Bureš
Diskuze (19)
Nadcházející rok bude nabitý hlavně u prémiových značek, záplavu novinek chystá Audi i BMW. Z běžné produkce se můžeme těšit na nový Cee’d nebo Focus.

Rok 2017 už je skoro celý za námi, a tak je potřeba hledět kupředu, do nadcházejícího roku. Jestliže v uplynulém roce jsme se dočkali množství nových automobilů, rok 2018 nebude jiný. Napočítali jsme takřka 100 nových modelů, které se v nadcházejícím roce představí nebo začnou prodávat. Jaké to budou?

Těšit se můžeme hlavně na novinky z dílny prémiových automobilek. Audi mezigeneračně obmění modely A1, Q3 i A6, navíc rozšíří rodiny SUV o další dva zástupce, elektrický e-tron a luxusní Q8. Počítá se také s novými sportovně laděnými vozy, RS 5 Sportback, SQ2 nebo modernizovaným TT. Do prodeje pak vstoupí již představená A7 Sportback.

U konkurenčního BMW to nebude jinak, také Mnichov vsadí na SUV. Postupně bude obměněna X4 a X5, navíc se začne prodávat crossover X2 a před koncem roku bude představeno luxusní SUV X7. U modrobílé vrtulky to ale bude rovněž ve znamení sportovních aut, těšit se můžeme na novou Z4 a řadu 8, přijde i modernizovaná i8, doplňující nabídku o Roadster.

Mercedes-Benz má zase v plánu novou generaci legendárního offroadu G, která se představí již na lednovém autosalonu v Detroitu. Počítá se také s novou generací hatchbacku A a MPV B. A údajně přijde i čtyřdveřový model na bázi Mercedes-AMG GT. První zákazníci se pak dočkají hypersportu Mercedes-AMG Project 1 s technikou z Formule 1.

Luxusní novinky ale můžeme hledat ještě o stupeň výše. Rolls-Royce začne prodávat nový Phantom a představí napjatě očekávané SUV, dosud známé jako projekt Cullinan. Bentley zase první zákazníkům předá novou generaci Continentalu GT, na jejíž bázi bude odvozen i nástupce sedanu Flying Spur. Bentayga pak rozšíří nabídky o plug-in hybridní verzi.

Taková auta ale nejsou pro každého, a tak se zaměřme i na vozy mainstreamových značek. Živo bude mezi kompakty, pracuje se na novém Fordu Focus, Mazdě 3 a Kie Cee’d, přičemž minimálně korejskou novinku uvidíme na ženevském autosalonu v březnu 2018. Hyundai zase předá první kusy pětidveřového i30 fastback.

Ještě více novinek se dočkáme mezi malými vozy. Hovoří se o příchodu nových generací Opelu Corsa a Peugeotu 208, Škoda Fabia zase projde modernizací, zatímco Fiesta rozšíří portfolio o sportovně laděné provedení Active. A na trh přijdou i nové malé hot hatche, tříválcový Ford Fiesta ST a Toyota Yaris GRMN s kompresorovou osmnáctistovkou. A kdybyste hledali jinak velký hot hatch, na výběr budou mini Volkswagen Up! GTI a kompaktní Mégane RS.

Sportovat ale budou i SUV. Seat přijde s vrcholnou verzí Atecy, modelem Ateca Cupra, zatímco Škoda pracuje na Kodiaqu RS a podle některých zpráv i na Karoqu RS. Porsche začne prodávat nový Cayenne a dočkáme se také faceliftu Macanu.

To ale nejsou všechna chystaná SUV. Volkswagen v dubnu ukáže třetí generaci Touaregu a pomocí nového T-Crossu vstoupí do segmentu malých SUV. Citroën v Evropě začne v druhé polovině roku prodávat C5 Aircross, který už je nabízen v Číně. Už v lednu se pak dočkáme na českém trhu druhé generace Dacie Duster, na začátku roku k nám dorazí i Volvo XC40.

Kdo by ale chtěl nějaké odolnější auto do terénu, bude mít hned několik možností. O novém géčku už řeč byla, do prodeje navíc vstoupí nový Jeep Wrangler a světu by se mělo představit i nové Suzuki Jimny a konečně též nástupce legendárního Land Roveru Defender. Zaujme i příchod již představeného Land Roveru Discovery SVX, osmiválcového auta přizpůsobeného jízdě mimo zpevněné cesty.

Očekávané automobilové novinky pro rok 2018
ZnačkaModel
Alfa RomeoStelvio QV
Aston MartinDB11 Volante, Valkyrie, Vantage, Vantage Roadster
AudiA1, A6, A7 Sportback, e-tron, SQ2, Q3, Q8, RS 5 Sportback, TT (fl)
BentleyBentayga Plug-In hybrid, Continental GT, Flying Spur
BMWi8 (fl), i8 Roadster, 2 AT (fl), 3, 8, M5, X2, X4, X5, X7, Z4
CitroënBerlingo, C4 Cactus (fl), C5 Aircross
DaciaDuster
DS7 Crossback
FerrariPortofino
FordEcoSport, Fiesta Active, Fiesta ST, Focus, Mustang (fl), Transit Connect (fl), Transit Courier (fl)
HondaCR-V, Jazz (fl)
Hyundaii30 Fastback
JaguarE-Pace, I-Pace
JeepWrangler, Cherokee (fl)
KiaCee'd, Sorento (fl), Sportage (fl)
LamborghiniAventador S Roadster, Huracán Performante Spyder, Urus
Land RoverDefender, Discovery SVX, Range Rover (fl), Range Rover Sport (fl)
LexusLS
Mazda3, 6 (fl)
McLarenSenna
Mercedes-BenzA, AMG four-door coupé, AMG Project 1, B, C (fl), CLS, G, GLE
MitsubishiEclipse Cross
NissanJuke, Leaf
OpelCorsa
Peugeot208, 508
PorscheCayenne, Macan (fl)
RenaultMégane RS, Kadjar (fl), Zoe
Rolls-RoycePhantom, Cullinan
SeatAteca Cupra, Sedmimístné SUV
SubaruXV
SuzukiJimny, Swift Sport
ŠkodaFabia (fl), Superb (fl), Kodiaq GT, Kodiaq RS
ToyotaSupra, Yaris GRMN
VolkswagenT-Cross, Touareg, Up! GTI
VolvoS60/V60, XC40

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - white label
24. 12. 2017 14:09
Re: Nemůžu se dočkat !
Koho, Korna?
Avatar - white label
24. 12. 2017 14:06
Dárek pro všechny - kalendář NEW auto 2018
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Vytisknou na 3x A4 a slepit od shora dolů.
Avatar - woody-alien
24. 12. 2017 08:25
Re: Chybí Ford
Mondeo ovšem zřejmě běželo tak rychle, že té době "nadělilo" celé jedno kolo a aktuálně útočí zezadu. :-)
Avatar - wakantanka
24. 12. 2017 07:04
Re: Chybí Ford
On sa niekto tesi na dodavku? :-)
23. 12. 2017 16:38
Nemůžu se dočkat !
>:-[]