Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ferrari 458 Spider nabourá během pokusu o předjíždění

David Bureš
Diskuze (58)
Kombinace kluzké vozovky a italského supersportu s pohonem zadních kol může někdy způsobit pěknou neplechu, třeba jako v následujícím případě.

Následující video totiž zachytilo červené Ferrari 458 Spider, kterak havarovalo během pokusu o předjetí jiného vozu. Maranellský supersport s uprostřed uloženým osmiválcem totiž na mokré vozovce dostal smyk a naboural do svodidel na kraji dálnice.

Incident se odehrál na italské dálnici, údajně u města Bari na jihu Apeninského poloostrova. Není jasné, zda byl během nehody někdo zraněn.

David Bureš
Diskuze (58)
12. 3. 2013 14:12
Re: moudra z Marsu
nekdy muzes pristupovat sebelip k cemukoliv a stejne se to pokazi a nabouras
Avatar - PlumJelinek
12. 3. 2013 12:38
Re: mistr volantu
Přesně tak, proto jsem prve dal příklad toho kluzkýho povrchu, jelikož tehdy je smyk kolikrát nečekaný a zpravidla i dost rychlý.
Upřímně si myslím, že každej, kdo jezdí opravdu často a má to tak nějak v ruce, tak si navykl dělat za volantem spoustu jiných věcí... od pití, přes nějakou tu bagetu, cigárko, telefon, navigaci apod., to všechno jsou věci který sice krátkodobě omezujou pozornost, ale v praxi je pro denního řidiče v podstatě nemyslitelný, aby kvůli každýmu loku vody zastavoval. Něco jinýho jsou pak sváteční řidiči, kteří jedou 20 a v očích mají smrt, jsou vyděšení z každý kočky přes silnici a s vykulenýma očima se křečovitě drží oběma rukama volantu.

Co se týče mé otočky, silnice samotná byla suchá, sníh a led byly pouze u krajnice, ale je nešťastné na to najet v zatáčce.... ale jak říkám, takový věci se stávají a občas se přehmátne každej, i profíkům v rallye to sem tam nevyjde.
12. 3. 2013 11:42
Re: mistr volantu
Jenže na suchým povrchu je to trošku něco jinýho než na ledu nebo sněhu. Na suchu se ti nestane, že ti to z ničeho nic ustřelí. Tam to cejtíš dopředu a smyk tak není z ničeho a máš čas na něj reagovat. Chyby dělá samozřejmě každej. Nepopírám. Ale že bych si na zledovatělý silnici ladil rádio nebo navigaci bych si teda fakt nedovolil. Možná bych si v tu chvíli 2x rozmyslel i telefonování ač jinak za jízdy telefonuju normálně. No jak jsem psal nahoře. Hlavně, že to bylo bez následků.
12. 3. 2013 11:33
Re: moudra z Marsu
Já nejsem zparchantělej z ESP, takže mě přijde naprosto běžný za kluzkýho povrchu řídit tak, abych měl auto pod kontrolou a nespoléhal na nějako přiblblou elektroniku. Čili můj běžný vozový park neobsahuje ESP. Pokud jedu služebákem vypínám to ihned po nastartování motoru. Chování supersportu neznám, ale k raketě se 400 koňma bych rozhodně přistupoval velice opatrně obzvlášť na mokru.
Avatar - PlumJelinek
11. 3. 2013 16:32
Re: mistr volantu
Auto do smyku samozřejmě lze dostat i na suchým povrchu nebo štěrku. Kolikrát stačí jeden prudší úhybnej manévr, případně nedotáčivost v zatáčce se poměrně snadno dá změnit v přetáčivej smyk a to i s předokolkou, u zadokolky samozřejmě tím spíš stačí necitlivý zacházení s plynem.

Jinak za klávesnicí se ti to píše, co "by sis dovolil nebo nedovolil", já taky nejsem zrovna žádnej začátečník a chyby prostě občas děláme každej..... jsem přesvědčenej, že včetně tebe, nic ve zlým ;-)