Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Honda Insight a hrozivá nehoda v rychlostním závodě

Jan Mička
Diskuze (1)
Zdolat rychlostní rekord na rozlehlé pláni není žádná hračka. Své o tom ví závodník Brian Gillespie, který se jednoho dne podruhé narodil.

Někomu může připadat zvláštní, aby se zrovna Honda Insight účastnila rychlostních závodů. Speciál, který vidíte v přiloženém videu, však s původním modelem spojuje snad jen karoserie. S vozem Hasport Hondata Insight (ano, tak se oficiálně jmenuje), chtěl závodník Brian Gillespie zdolat rychlostní rekord. Cílem bylo rozjet vůz na 200 mil v hodině (322 km/h), což by se pravděpodobně povedlo, nebýt obrovského zvratu ve scénáři.

Zástupci týmu Hasport sdělili, že se nehoda odehrála v rychlosti okolo 180 mil za hodinu (cca 290 km/h). Auto se zdálo být po celou dobu zrychlování stabilní, poté však, pravděpodobně vlivem bočního větru, došlo ke ztrátě kontroly a Honda skončila v kotrmelcích. Nemá ani smysl počítat, kolikrát se speciál přetočil přes střechu a kolik dílů z něj během letu odpadlo. Dobrou zprávou však je, že řidič Brian Gillespie vyvázl jen s menším zraněním. To je opravdu co říct, vzhledem k průběhu havárie to totiž vypadalo, že už z vozu po svých neodejde.

Jan Mička
Diskuze (1)
25. 11. 2013 11:50
Gratulace...
...tomuhle říkám podruhé se narodit! :yes: