Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Onboard video z okruhu pro F1 v Ázerbájdžánu. Bude to nuda?

Martin Machala
Diskuze (13)
Projeďte si jedno kolo pro nový závod formule 1, znovu na atypickém městském okruhu. Co na jezdce v ulicích ázerbájdžánského Baku čeká?

Nejprve si musíme ujasnit pojmy. Když jsem na stránkách formule 1 hledal informace k novému městskému okruhu, na žádnou ázerbájdžánskou Velkou cenu jsem nenarazil. Závodit by se přitom mělo už příští týden… Že by změna v kalendáři na polední chvíli? Nikoliv, ázerbájdžánský podnik se totiž oficiálně jmenuje Velká cena Evropy. Ázerbájdžán asi není pro Bernieho dost sexy…

Buď jak buď, informací o samotném okruhu je zatím pomálu, chybí dokonce i délka trati. Při pohledu na profil s převládajícími pravoúhlými zatáčkami bych si však dovolil zapochybovat o atraktivitě závodu, okruh mi připomíná také hodně geometrický a plochý Singapur. Jedna zajímavá pasáž se ale nejde, velmi úzké stoupání kolem starých městských hradeb nebo přes dva kilometry dlouhý úsek, kde se jede na plný plyn.

formule1 video formule1 video

Městský okruh v Baku měl na starosti architekt Hermann Tilke, jak jinak. Možná by atraktivitě formule 1 prospělo, kdyby pan Ecclestone nechal další nový okruh navrhnout někoho jiného. Tilkemu se určitě povedl americký Austin nebo trať v Istanbulu, jinak je to ale spíš nuda, nuda, šeď, šeď. Krásné a zajímavé okruhy přitom v minulosti vznikaly i bez přičinění německého dvorního architekta. Hermann by se mohl pro inspiraci stavit třeba v Suzuce, Mugellu nebo třeba Phillip Islandu. Ale třeba mu křivdím a v Baku to nakonec bude hezký závod. Uvidíme už příští víkend!

Martin Machala
Diskuze (13)
11. 6. 2016 23:57
Inu, Tilkering
poukázka na nudu. Nesouhlasím s tím, že se mu povedl Austin. To, že to není rovina není Tilkeho zásluha. A svoje oblíbené vysokorychlostní kombinace leva-pravá, které ničí závodění, protože si v nich F1čky musí držet odstup kvůli přítlaku, tam nasr..ázet nezapomněl. Tenhle Bakuring je fakt majstrštyk. A jsem zvědavej, co řeknou jezdci na tu stoupavou pravou, kde mají v tečně kamenou baštu na starých hradbách. BTW, co to bylo za vozidlo, kterým ten Husein Abdulláh poskakoval po trati?
Avatar - Stejsn
9. 6. 2016 23:52
Re: Jak F1 směrem ku prd... se sune
Já myslel že mám něco s počítačem a on je v tom motor z oltcita 8-s
Avatar - Pekelná Micinka
9. 6. 2016 21:43
Re: Life Purified
Bernie & spol to evidentně neví, viz tvůj příspěvek výše.
9. 6. 2016 19:20
Re: Life Purified
:yes: Tak to ví každej, že kdo jede TT musí mít koule. Pořádný koule. ;-)
9. 6. 2016 18:43
Re: Celý život....
:yes: