Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Skútr je obratný a taky vratký

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Skútr je většinou vnímán jako levná a výrazně obratnější alternativa k automobilu pro pohyb ve městě. Kompilace nehod převážně z asijských ulic a silnic připomíná, že je to i dosti nestabilní stroj.

Skútr má ve srovnání s autem nižší spotřebu paliva a po městě se přitom dokáže pohybovat mnohem rychleji a to především díky tomu, že kolonou stojících vozů projede až na její začátek. To jsou dvě hlavní výhody a většinou i důvody řady motoristů pro pořízení skútru do města.

Na druhou stranu ochrana před nepřízní počasí i při nehodě není o moc lepší než na klasickém motocyklu. Malá kolečka skútrů si pak musí často poradit s nekvalitním povrchem, propadlými kanály a zpomalovacími prahy, což cestovnímu komfortu mnoho nepřidá.

Největší nebezpečí velmi často představují samotní piloti těchto strojů. V případě klasického motocyklu má řada z nás jistý vrozený respekt, zatímco k roztomilému skútru přistupuje mnoho motoristů jako k hračce, s níž si hravě poradí, vždyť je tam podle nich jen ovládání akcelerace a brzd. Výsledkem pak může být tak, jako ve videu nehoda, za níž stojí nezvládnutí vlastního stroje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
13. 4. 2016 23:09
Re: Motorkári !
Su to skutristi . Jazdia ako cyklisti, nedavaju znamenie o zmene smeru jazdy, myslia si, ze maju absolutnu prednost. Vysvetlenie je jednoduche, jazdili na bycikli a uz sa im nechcelo alebo nevladali slapat do pedalov, tak presedlali na skuter a to, co sa naucili na bycikli, pouzivaju aj na skutri.
Avatar - CHerokee
13. 4. 2016 21:16
Re: Skuter je super
JJ, nejen v Asii jako na videích, Barcelona je jich plná. Ve velkém městě ideální nebo menší motorku.
Avatar - CHerokee
13. 4. 2016 21:15
Re: Motorkári !
Technická: Na těch videích nejsou motorkáři. ;-)
Avatar - peter222
13. 4. 2016 14:48
Motorkári !
Keď som začal pozerať to video, chvíľu mi ich bolo aj ľúto. Ale tá ľútosť po desiatich sekundách prešla nakoľko som si všimol ,že väčšina z nich jazdí bezohľadne a porušuje všetky možné predpisy. Takže to zhrniem. Po prehrešku prišiel trest v podobe pádu (úrazu) takže je to úplne OK .

P.S Rád si to pozriem ešte raz. :yes: