Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tesla Model X - kráječ prstů v základní výbavě?

Michal Fokt
Diskuze (23)
Tesla už má zase problém? Novinka Model X pro Evropu není úplně stejný jako pro Ameriku a to vás může hodně bolet...

Tak už od Elona Muska víme, že ten, kdo se staví skepticky k autonomním autům, zabíjí lidi. A to je nepřijatelné, Tesla si je raději zabije sama. Nebo alespoň pěkně zhmoždí. Video ukazuje v Norsku na evropské verzi provedený pokus se zadními křídlovými dveřmi crossoveru Model X. Ta by pochopitelně měla mít senzor proti přiskřípnutí a... také jej má. Tedy má jej v případě, že strčíte prsty (nebo cokoli jiného) dveřím do cesty v místě zadní hrany dveří, což je asi nejčastější rizikové místo. Senzory ovšem už trochu méně dobře fungují v případě, že si přiskřípnete třeba... banán nebo... klobásku na straně ode dveří a pokud byste si zapomněli nějakou část těla ve střešní části dveří, už to docela pocítíte, stejně jako v případě horní hrany pátých dveří. Nic z toho by se prý v americké verzi stávat nemělo, Tesla si asi myslí, že Evropané jsou odolnější... Video rozjíždí akci až od zhruba sedmi minut dál.

Michal Fokt
Diskuze (23)
2. 11. 2016 23:47
Re: Aha!
Ne ne, já to video nepopírám, to je jistě pravda jen si myslím, že takových videí je spousta a s jinými auty, ale zde se komentuje až tohle.
Něco podobného, jako článek o tom, jak auto Tesla někde shořelo. Každý den jistě shoří desítky tisíc aut, ale píše se jen o tomhle- to jen jako příklad.
Avatar - Bully_
1. 11. 2016 18:57
Re: A co jiná auta?
Dtto u meho Accordu Tourer z r. 2007. Tj. uz od pocatku vyroby tohoto modelu, od r. 2003.
Avatar - TeeJay
1. 11. 2016 15:37
Re: A co jiná auta?
Já mám elektrické dveře na CR-V. Dovírají pozvolna, měkce a na překážku reagují velmi rychle.
Avatar - TeeJay
1. 11. 2016 15:28
Re: Aha!
Možná mi něco uniklo, ale tenhle článek je komentářem videa majitele zlého auta, přeřezávajícího prsty, nebo si to auto.cz vymyslelo a pak navedlo Nory, aby to natočili?
1. 11. 2016 13:47
A co jiná auta?
Zkoušeli autoři tohoto testu otestovat všechny automobily všech automobilek, co mají elektrické zavírání kufru, jestli náhodou, když se dá něco v blízkosti střechy nedopadne to podobně jako u Tesly? Poslední dobou mám pocit, že Tesla je jednoduše snadná kořist. Má 2 auta v prodeji, chystá třetí. Skutečně by mě zajímalo, jak by dopadly ostatní automobilky i co se třeba "autonomního" řízení týká. Mohli bychom třeba říci, že všechna auta, co jezdí ne benzín a naftu zabíjí lidi, protože produkují spaliny, které tomu napomáhají a Tesla ne. Tyto debaty mi připomínají českou politickou scénu. Nehledá se to dobré, nehledají se společné cesty, jen způsoby, jak na druhou stranu naházet co nejvíce špíny, aby nebyla vidět ta špína vlastní...