Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vlajková loď s baterkami a kabelem: Mercedes začne elektrickou třídu S vyrábět za dva roky

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Automobilka Mercedes-Benz brzy představí plně elektrickou třídu S, která utvoří vrchol nabídky rodiny EQ.

Již před časem bylo oficiálně potvrzeno, že se elektrická rodina Mercedesu EQ rozroste o čistě elektrický sedan. To však byla řeč o voze velikostně odpovídajícímu třídě C.

Nyní německá automobilka uvedla, že s kabelem do zásuvky dorazí i vlajková loď. Mercedes hovoří o autě „na úrovni třídy S“. Připočteme-li k tomu fakt, že si před časem nechal zaregistrovat značku EQ S, známe s největší pravděpodobností i finální název.

V jednom z rozhovorů se o chystané novince rozpovídal Michael Kelz, jenž je zodpovědný za větší vozy vznikající pod taktovkou stříbrných šípů. EQ S označuje za luxusní elektrické auto a absolutní vrchol nabídky. O detailech se samozřejmě bavit nechtěl, ale prozradil třeba, že díky elektrickému pohonu budou přední a zadní převis sedanu ve srovnání s konvenčně poháněným sourozencem kratší.

Koncept automobilu již existuje a Kelz odhaduje, že do výroby zamíří v roce 2020, nejpozději do roku 2022. Kromě dvou sedanů jsou potvrzenými členy elektrického portfolia i hatchback EQ A a crossover EQ C. Obě auta už jsme v nějaké formě mohli vidět, jako první zamíří na silnice právě crossover, kterého se dočkáme již v roce příštím.

V návaznosti na elektromobily neopomněl Kelz ani další formy elektrifikace. Uvedl třeba, že třetí generace CLS je navržena tak, aby bylo snadné implementovat plug-in hybridní pohonné jednotky. To umožňuje nasazení platformy MRA. V současné době Mercedes tento typ pohonu nezvažuje, ale je připraven jej zákazníkům nabídnout, pokud u něj bude zájem. Aktuálně koupíte CLS pouze jako mild-hybrid.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2018 14:38
Re: Je
Jj tuhle sem dával odkaz [odkaz]

Na druhou stranu to víme už pár let a starej V12 je už nějakou dobu spíš jen pro pocit [odkaz] eště větší rozdíl je ve srovnání se současnym V8 biturbo [odkaz]

Připravovaný 73 AMG = by mohlo bejt hodně zajímavý a důstojnej vrchol = náhrada V12 vycházející z původního M120 z roku 1991
6. 4. 2018 13:45
Re: Je
Ešte doplním, že s 8 valcom, nie s 12 valcom.
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2018 12:46
Re: Je
Vrcholem bude poloelektrika 73 AMG ;-)

Ale že vlajková loď Mercedesu bude TESLA = ten je dobrej :yes: >:D
Avatar - Hittman
6. 4. 2018 11:34
Je
NUTNO přesvědči zákazníka, že elektrika bude "naprostý vrchol", nikoliv již AMG 63 >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]