Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok Dark Label: Černá edice se ukáže ve Frankfurtu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Divize Volkswagen Užitkové vozy si pro letošní frankfurtský autosalon připravila atraktivní vydání svého pick-upu Amarok, které nebude pouhým výstavním exponátem.

Volkswagen neustále pečuje o svůj pick-up Amarok a vedle průběžných úprav techniky se snaží přilákat pozornost zákazníků i prostřednictvím nejrůznějších konceptů a akčních modelů. Nejnovějším příspěvkem se stane provedení s označením Dark Label, které sází na atraktivnější provedení exteriéru i interiéru.

Amarok Dark Label vychází z výbavy Trendline a od ostatních verzí se odliší prostřednictvím řady doplňků v černé barvě. Ta je použita na kryty vnějších zpětných zrcátek, kliky dveří, B-sloupky, boční ochranné trubky s nášlapy pro usnadnění nastupování, ochranný rám na korbě a zadní nárazník. Standardem jsou pro něj 18-palcová černě lakovaná litá kola Durban,černé pruhy na bocích, zatmavení zadních bočních a zadního okna, osvětlení z LED pro registrační značku.

V interiéru je použito čalounění sedadel Alcantarou, velurové koberce s logy Amaroku Dark Label a součástí standardní výbavy je mimo jiné rádio RCD 310 s multifunkčním volantem, vyhřívání předních sedadel a vyhřívány jsou i trysky vstřikovačů čelního skla.

Černé doplňky Amaroku Dark Label lze kombinovat se všemi nabízeným laky karoserie. Ta bude ovšem pro tuto verzi k dispozici pouze ve čtyřdveřovém provedení DoubleCab. Zákazníci mohou ovšem volit mezi pohonem zadních nebo všech kol v kombinaci se vznětovými dvoulitry o výkonu 103 kW a 132 kW.

Ceny Volkswagenu Amarok Dark Label začínají na částce 36.271 eur (v přepočtu 935 tisíc Kč) za provedení s pohonem zadních kol a motorem 2.0TDI o výkonu 103 kW. Objednávky na toto provedení pick-upu začnou prodejci přijímat začátkem listopadu a první vozy zamíří k majitelům na začátku roku 2014.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Uživatel_5340709
9. 9. 2013 16:00
Re: duster? <b class="smile01"><b>:-)</b></b>
Koukám, že už jsi mě s názorem předběhl. >:D VW se chce asi podobat nejrychleji rostoucí automobilce v evropě, jak směle tvrdí Dacie. :-)
9. 9. 2013 15:11
omyl
9. 9. 2013 15:10
duster? <b class="smile01"><b>:-)</b></b>
v prvom momente, ako som očami na hlavnej stránke zachytil titulný obrázok k tomuto článku, som si myslel, že vidím prekvapenie dacie v prevedení duster pick-up :-) samozrejme že po zaostrení zraku som zbadal, že je to amarok :-) neuveriteľné, ako sa tieto dve autá podobajú...

bravwo duster :yes: >:D
9. 9. 2013 12:40
Re: Amarok
>:D

Pokud by ho udělali, pak je povinnost aby si ho pořídil. :-)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 9. 2013 12:32
Amarok
A bude i white label? >:D