Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wiesmann GT MF5 – kupé s motorem z BMW M5 se připravuje pro IAA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Společnost Wiesmann si udělala jméno především výrobou kvalitních pevných střech pro otevřené vozy, tzv. hardtop. V devadesátých letech začala firma produkovat malosériové sportovní automobily, jejichž nejnovější evoluce se má představit na IAA.

Prvním vozem značky byl v roce 1993 roadster s označením MF25, z něj se postupně vyvinul model MF3, který je stále v nabídce. V roce 2003 se na autosalonu ve Frankfurtu představilo provedení kupé s označením GT, které je ve výrobě od roku 2005.

Model GT je v současnosti poháněn osmiválcem pocházejícím od automobilky BMW, který má objem 4,8 l. Tato pohonná jednotka poskytuje výkon 270 kW (367 k) při 6300 ot./min. a točivý moment 490 Nm při 3400 ot./min. Dvoumístné kupé s tímto motorem dosahuje maximální rychlosti 290 km/h a z 0 na 100 km/h akceleruje za 4,6 s.

Pro letošní autosalon ve Frankfurtu údajně společnost Wiesmann připravuje verzi kupé, která bude pod svou dlouhou kapotou ukrývat desetiválec ze současných BMW M5 a M6. Ve vozech automobilky BMW je tato pohonná jednotka naladěna na výkon 373 kW (507 k) a točivý moment 520 Nm.

Automobily značky Wiesmann se české veřejnosti oficiálně představily na letošním brněnském autosalonu, kam je přivezla společnost A.Charouz Motors, která je do České republiky dováží.

O současných modelech společnosti Wiesmann si můžete více přečíst v článcích Wiesmann MF3 - německý plnokrevník a Wiesmann GT - další stupínek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
22. 8. 2007 14:06
Ze by takove exkluzivni....
...vozy BMW v opravdu extravagantnim kabatku?Uz ted ten jejich motor pouziva sestka v provedeni 650i.Doufam,ze potom se to bude jmenovat Wiesmann M? >:D Jinak na tech fotkach opravdu nic moc ale v realu......hm to je neco jineho ;-)