Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zajímá vás, jak se řídí pod vlivem drog? Ford vám umožní si to vyzkoušet

Michal Fokt
Diskuze (19)
Není pochyb o tom, že pod vlivem omamných látek by se za volant sedat nemělo. Máte ale pochybnosti, jestli jej jejich efekt opravdu tak velký? Ford umí dát odpověď.

Určitě víte, že vědci dnes dokáží nasimulovat stáří. Navléknou vám oblek, ztěžující každý pohyb a rozostří vidění, abyste se dokázali vcítit do schopností starých lidí a uvědomit si obrovské rozdíly mezi jejich a naší realitou. Což se může hodit, až zase budete na přechodu pěnit, kdy už ta babka přeleze silnici.

Nyní vývojáři Fordu ve spolupráci s lékaři vymysleli obdobu tohoto obleku Drugged Driving Suit, jenž dokáže nasimulovat stavy po požití nejpopulárnějších drog - marihuany, kokainu, extáze, LSD a heroinu. Ten zařadil do svého vzdělávacího programu Driving Skills for Life a v bezpečí uzavřených tratí a pod dohledem instruktora umožňuje řidičům vyzkoušet si při plném vědomí, jak velký vliv drogy mají.

Speciální brýle vám zajistí vjemy jako je tunelové vidění, záblesky v periferním poli, barevné vizuální efekty a další legrácky, přičemž speciální oblek s bandážemi a závažím ztěžuje a zpomaluje pohyby kloubů a krku a zajistí třeba i třes rukou. Ford varuje, že v USA způsobí zdrogovaní řidiči 18 % všech dopravních nehod se smrtelnými následky (v tom není započítán alkohol) a 9,9 milionu Američanů přiznalo, že pod vlivem drog někdy řídili.

Michal Fokt
Diskuze (19)
27. 11. 2015 13:49
Re: Pomůcek netřeba
Ale napořád tam bydlet nepůjdu, ne? a pak se vrátím a kafe začnu pít znova...
Avatar - rimow11
27. 11. 2015 09:40
mdma
dobrý trapas >:D
27. 11. 2015 08:30
Re: Pomůcek netřeba
A samozrejme, ze neni hezky pohled na tvrde fetaky nebo alkoholiky, to je jasny! Ale na ulicich vidim daleko vice lidi zlikvidovanych chlastem nez valejici se lidi s rozpichanymi zilami....
27. 11. 2015 08:27
Re: dobrý počin
Byl by to mozna dobry pocin, ale z textu vyplyva, ze ten, kdo delal bryle, nema o tech drogach ani paru. Tunelove videni? Zablesky? Barevne vizualni efekty? To je mozna stav po poziti slusneho mnozstvi LSD. Treba kokain nebo trava ale funguji uplne jinak, heroin je taky o necem uplne jinym.
Takze se obavam, ze je to uplne k nicemu. Nekdo simuluje chovani na drogach a nezna jejich ucinky?! Pak ta simulace je ale uplne k nicemu, protoze ty ucinky jsou jine.
Osobne navic nepotrebuji simulaci na to, abych se presvedcil, ze pod vlivem drog bych nemel ridit ;-)
27. 11. 2015 08:22
Re: Pomůcek netřeba
Diky za pohodovou odpoved. Problem je, ze Ty "drogy" posuzujes z nesmyslnych uhlu a bez jakekoliv znalosti a osobni zkusenosti - jako ze alkohol je takovy a kazda jina droga je xnasobkem ucinku alkoholu...takze kdyz jsem z 8 piv uplne vyrizenej, z trochu travy budu uuuplne v ... jakoby nasobek toho alkoholoveho opojeni.

Kazda droga je jina - trava, LSD, houbicky, extaze jsou psychotropni latky. Pervitin je stimulant. Heroin opiat. Reaguji zcela jinak nez alkohol. K alkoholu se svymi ucinky neda prirovnat zadna jina droga, mozna cichani toluenu nebo podobne "lahudky".
Nevim jestli je uzivani koksu u Hanychove dobry priklad...zvykani koky pak ano.
Nemusis hned kupovat omitku, resp. tvrdy fet. Spousta lidi ma zkusenost aspon s travou, kterou si zdarma muzes vypestovat, je to prirodni vec a vis presne do ceho jdes.

Tim vubec nechci nabadat k uzivani drog! Jde jen o predlozeni par drobnych vet o tom, ze veci se mohou mit i jinak. Mej se a diky!