Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
Bugatti na nás chrlí nové a nové limitované edice svého Veyronu. Po ukončení výroby kupé zbývá už jen otevřený Grand Sport. Jenže Vitesse není jen o speciálních barvách a kůži.

Výraz vitesse značí ve francouzštině rychlost. Ne že by byl základní Grand Sport nějaký louda, to rozhodně ne. Ale Vitesse má pod kabátkem techniku z uzavřeného modelu Super Sport. Určitě víte, že první exemplář tohoto provedení překonal světový rekord produkčních automobilů rychlostí v průměru přesahující 431 km/h.

Šestnáctiválec do W objemu 8,0 l se čtyřmi turbodmychadly tedy dává místo standardních 1001 k rovných 1200 (pardon, správně 883 kW). Točivý moment 1500 Nm se přenáší na všechna kola. Turba jsou větší, stejně jako potřebné mezichladiče stlačeného vzduchu. Také podvozek prošel úpravami. Auto je schopné dosáhnout maximální rychlosti 407 km/h a na stovku vystřelí z klidu za 2,5 s. Jde tedy o nejrychlejší produkční automobil bez střechy na světě.

Výrobce neoznámil, kolik exemplářů Grand Sport Vitesse hodlá vyrobit. Firemní fotografie představují auto v černé barvě se světle hnědou kůží. Na ženevském stánku jsou k vidění další dva kusy. Jeden je vyveden v kontrastní kombinaci tmavě modrého karbonu se světle modrou spodní částí a koly a šedým čalouněním. Druhý má v interiéru oranžovou kůži, karoserie je lakována světle šedou a stříbrnou, uhlíková vlákna jsou zde zvědavým očím skryta v útrobách.

Existují tedy již minimálně tři vozy s tímto označením. A cena? Ta by se měla v přepočtu pohybovat zhruba někde kolem 50 milionů korun.


Aleš Dragoun
Diskuze (9)
Avatar - Pekelná Micinka
6. 3. 2012 22:51
Re: to modré provedení...
Tak mě se nelíbí jen kombinace sv.modrá solid a tm. modrá metalíza + kola a grill v barvě. Když tuhle kombinaci tak kola v chromu (ano, ne slitinu, chrom).
6. 3. 2012 21:52
Re: to modré provedení...
:yes:
6. 3. 2012 19:28
Re: to modré provedení...
:yes:
Avatar - twistedTSD
6. 3. 2012 18:01
Re: to modré provedení...
>:D No, já jsem asi úchylák na modrou.
6. 3. 2012 17:57
Re: to modré provedení...
souhlasím, když odvaz, tak ať to sviští (modrá= :yes: )