Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevský autosalon 2017, fotogalerie z prvního dne: Sexy holky a naleštěné káry!

Jan Mička
Diskuze (7)
První novinářský den ženevského autosalonu je za námi. K vidění byla spousta světových premiér a samozřejmě i krásné hostesky.

Začalo to stejně jako každý rok: postáváním před vstupním turniketem lehce před půl osmou ráno, následným zrychleným přesunem do tiskového centra a pak už mezi vystavené vozy, kterých bylo ještě před začátkem tiskových konferencí odhaleno až až. Osobně jsem začal novým Mitsubishi Eclipse Cross, zcela novým modelem automobilky se třemi diamanty ve znaku, jak ale dopadl pokus posadit se na zadní sedačky, jste si již možná přečetli v prvních statických dojmech. Nicméně nyní mám poměrně dobrou zprávu: „za sebe“ se pohodlně vejde i cestující s výškou 190 centimetrů!

To David Bureš měl na první pokus mnohem více štěstí. Posadil se do nového Opelu Insignia, který je bez nadsázky nádherný! Pak ale přišla trochu studená sprcha v podobě Alfy Romeo Stelvio, vůbec prvního SUV italské automobilky. Nejvýkonnější verze Quadrifoglio vás donutí slintat rovnou na naleštěnou podlahu výstavní plochy, s běžnými verzemi už to ale taková sláva není. Přítomny jsou dva exempláře se čtyřválcovým turbodieselem, přičemž ten modrý ještě jde, šedému však nepomohl ani dokonale naleštěný lak a devatenáctipalcová kola, která se v podbězích dost ztrácejí.

Navštívili jsme také výstavní stánek mladoboleslavské Škody Auto, který se nesl v duchu faceliftů a malých modernizací (například superb a „skleněný“ displej infotainmentu), asi největším lákadlem však byl červený Kodiaq SportLine. Rudý lak a černé doplňky mu pasují jako ulité, nějak takto si představuji správně sportovně vyhlížející SUV.

Rozporuplné pocity vyvolal stánek automobilky Ford. Výstavní premiéru zde totiž slaví nová generace fiesty, na obrovské ploše byste však našli pouze tři kousky (no, spíše dva a půl), do kterých nebylo možné se posadit. Podle našich informací by však zde však zítra mělo být přímo „přefiestováno“, takže očekávejte první statické dojmy.

Chybět samozřejmě nemohly ani krásné hostesky, které si brzy připomeneme také ve speciální fotogalerii. Pokud hledáte to nejlepší, běžte k italským značkám, živo však bylo také u tuningových úpravců. Nesmírně fascinujícím „exemplářem“ se stala dívčina lehce posedávající na blatníku Lamborghini Huracán DMC. Rozhodně ale nebyla jediná, kvůli které mohly vznikat mírné „prostoje“ při tvorbě redakční práce...

Se zprávami z výstaviště budeme pokračovat opět zítra a pokusíme se vám přinést také trochu toho zákulisí!

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - pallas
8. 3. 2017 21:00
Holky
kolko z nich sú češky, slovenky, maďarky, rusky? V Ženeve veľmi častý zjav.
Re: fotky
Přesně - dopr***e uz nejaky POPISKY! Jinak dobry a diky za tyhle clanky
8. 3. 2017 06:47
Ten Bentley na titulke ...
mi pripomína paródiu na US muscle cars. ;-\
8. 3. 2017 06:43
... správně sportovně vyhlížející SUV.
Pán redaktor má pravdu. Ten Kodiaq sa len tvári.
Avatar - Pekelná Micinka
7. 3. 2017 23:42
G2017
Největší zklamání je asi f812. Valkyrie, McL720 i ostatní sporty se naopak povedli (vzhled).