Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zpestření F1: Šťastlivce z řad fanoušků svezou po okruhu hvězdy v supersportech

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Vedení Formule 1 spojuje síly s dodavatelem pneumatik Pirelli a v rámci závodních víkendů nabídne pro fanoušky unikátní zpestření.

Zavítat na velkou cenu Formule 1 a projít se po okruhu, to už dnes není nic až tak mimořádného. Ale projet se? To už zní jako slušná zábava. Takovou příležitost nyní šampionát nabídne ve spolupráci s jediným dodavatelem pneumatik. Projekt se jmenuje Pirelli Hot Laps a fanoušky šťastlivce sveze přímo na trati.

Nepůjde přitom o jen tak ledajakou jízdu. Uskuteční se totiž ve sporťácích značek Aston Martin či McLaren. A aby toho nebylo málo, za volant usednou hvězdy tohoto sportu – Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, ale třeba i finská legenda Mika Häkkinen.

Vedení soutěže doufá, že tímto způsobem přiblíží běžnému fanouškovi opravdový zážitek ze závodní tratě. Chybět v průběhu ročníku nebude ani monopost formule pro dva, který jsme mohli vidět už v roce loňském a taktéž jej několik šťastlivců vyzkoušelo.

„Zkušenost rychlé jízdy s rychlým závodníkem na ikonických tratích v autě snů? To je opravdu jedinečné,“ říká Sean Bratches, výkonný ředitel pro obchodní operace ve Formuli 1. Zatím se do projektu zapojil jen McLaren a Aston Martin (partner týmu Red Bull), v brzké budoucnosti se ale mají přidat další.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)