Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura RL A-SPEC Concept

Michal Fokt
Diskuze (51)
Stylisté Acury udělali ze sedanu RL (Honda Legend) pořádného dravce.

Acuru RL (což je japonská Honda Legend, která přijde do Evropy koncem roku 2005) si už Američané mohou pořídit i se sportovními doplňky řady A-Spec, která zahrnuje poměrně decentní sadu spoilerů a prahových nástavců spolu se zesílenými prahy a sníženou světlostí.

Designéři si však s tímto modelem důkladně pohráli a pro potřeby detroitského autosalonu vytvořili automobil označený RL A-SPEC Concept, který se mezi nablýskanými novinkami rozhodně neztratil. Na první pohled zaujmou nové agresivně stylizované nárazníky s výraznými sacími otvory a s integrovanými spoilery, maska chladiče dostala výrazné chromované lamely, zesíleny byly i prahy a ze zadního nárazníku nyní výhružně trčí dvě dvojice koncovek výfuku. Celý aerodynamický kit završuje křidélko zakomponované do hliníkového víka zavazadlového prostoru.

Optickými změnami ale modifikace neskončily, Acura RL má navíc vpředu i vzadu o 30 mm zvětšený rozchod a dostala dvacetipalcová litá kola o rozměru 245/40. Brzdová soustava dostala 15“ kotouče Brembo a do nich se zakusují destičky osmipístkových třmenů. Podvozek byl snížen o palec (2,54 cm) a osazen závodními pružinami a tlumiči.

Interiér studie byl ručně čalouněn kůží a švy mají viditelné stehy, useň byla zkombinovaná s Alcantarou, na volantu a hlavici voliče automatické převodovky je pravé dřevo.

Vidlicový šestiválec 3.5 VTEC o výkonu 221 kW při 6200 ot/min a točivém momentu 353 Nm při 5000 otáčkách zřejmě žádné velké úpravy nepotřeboval...

Michal Fokt
Diskuze (51)