Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Anketa Auto.cz: 40 % respondentů kupovalo auto jako nové

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Ve druhé polovině února jsme se vás - čtenářů - zeptali, kde jste koupili váš současný nový nebo ojetý vůz. Výsledky získané za 2 měsíce hlasování jsou zajímavé.

Populace, která otevírá stránky Auto.cz zřejmě patří k motoristicky vyspělejší části národa, protože více než 40 % zvolilo odpověď "koupě nového vozu". Nejvyšší část (33,2 %) z celkového počtu pěti tisíc respondentů nakupovala nové auto u prodejce v ČR, 7,7 % čtenářů kupovalo nový vůz v zahraniční a následně jej importovali do ČR.

19 % respondentů nakoupilo současný vůz jako ojetý v autobazaru, ojetý vůz v autosalonu nakoupilo 7 % respondentů, necelých 16 % čtenářů dovezlo ojetý vůz ze zahraničí a 17,2 % lidí, kteří navštěvují Auto.cz a hlasovali v naší anketě nakoupilo v současnosti používaný automobil přímo od předchozího majitele.

Výsledky této ankety, stejně tak jako všech dalších hlasování naleznete v sekci anket.

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Avatar - Johnny_P
15. 4. 2007 08:34
Re: anonymní anketa nic neznamená
tak například já mám možnost kliknout několikrát. Doma na PC, laptopu, ve škole, u babičky atd. >:D a urřitě nejsem sám :-|
14. 4. 2007 20:28
Re: DOBRÁ ČÍSLA
>:D >:D To nehrozí... Ale - jak jde čas, mění se priority na straně člověka a mění se i auta, vznikají nové segmenty s nimiž nemáš zkušenost a třeba tě i přitahují. Takže je potřeba si tohle utřídit. Jasně, že člověk má jaksi přirozeného favorita, nelze ovšem vyloučit, že si například porovnáš ve střední třídě Mondeo, Passata a 407... jen jako pro uklidnění, že sis třeba toho Apoštola vybral už dopředu správně. Nebo - nové auto pro manželku - např. malé vozy - proletíš Clio, 207, Punto, Corsu, Fabii a něco vybereš. Nebo se rozhodneš vstoupit do svého "nového" segmentu, např SUV, a tak prostě vyzkoušíš reprezentanty... a třeba se pak rozhodneš koupit, nebo se vrátíš ke klasickému sedanu... vedle toho se ti třeba rozrůstá rodina a ty potřebuješ auto z většího segmentu... no, prostě je pořád co řešit :-) Jinak s tebou souhlasím, že člověk, který auta sleduje, jaksi stále "ladí" formu a je připraven si vybrat z několika horkých favoritů.
Avatar - Johnny_P
14. 4. 2007 17:27
Re: anonymní anketa nic neznamená
souhlasím :yes:
Avatar - Johnny_P
13. 4. 2007 18:55
anonymní anketa nic neznamená
V anketě můžu kliknout na jakoukoliv možnost a nemusí to být pravda. To že 40% lidí kliklo na tuto možnost neznamená že to je pravda. I když možná se pletu:-). Mě je 19 let a na nový auto bych se nezmohl>:D(jsem student)
13. 4. 2007 17:31
Re: DOBRÁ ČÍSLA
Jo, vždycky, když kupuji nový vůz patří i katalogy k dílčímu informačnímu prameni. Přitom, samozřejmě nafásneš podrobnej katalog. Dnes dokonce i na DVD. Tím se kocháš, než ti auto dodaj. Na druhé straně je potřeba vědět, že je to katalog od výrobce a je tedy nutno hledat balanci informací od nezávislého pramene, třeba právě zde z testů. Všechno to chce soustředit a sednout si a vybírat - barvu, motorizaci, výbavu, je to dokonalej proces. Píši o tom na blogu. Zároveň to chce si ten proces prostě užít. Člověk nemusí kupovat zrovna Bentleye, aby měl u toho krásnej pocit. Hlavně to nechce uspěchat. Koupit auto ve slevové akci, jenom proto, abych ušetřil pár tisícovek, to by mi za to nestálo. A pak... vše se musí sladit. Jestliže současnej auťák nefasuje někdo z rodiny, musíš dohodnout jeho vykoupení, prostě to musí klapnout. A pak je to radost. P.S. jak se auto "kupovalo" za rudého temna je také na blogu.