Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Antonov má zájem o znovuzískání podílu v majiteli Saabu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Spyker podle analytiků potřebuje dlouhodobého strategického investora.

Ruský podnikatel a bankéř Vladimir Antonov má zájem o znovuzískání téměř 30% podílu v nizozemské firmě Spyker, která loni převzala ztrátovou švédskou automobilku Saab.

Antonov se měl původně podílet na převzetí Saabu firmou Spyker, nakonec ale od této dohody odešel poté, co byl obviněn z praní špinavých peněz. Antonov toto obvinění popírá a tvrdí, nezávislé vyšetřování jeho jméno očistilo.

Spyker podle analytiků potřebuje dlouhodobého strategického investora, který by mu pomohl dosáhnout obratu v hospodaření Saabu. "Plánoval bych investovat až 50 milionů eur (1,2 miliardy Kč)," řekl Antonov. "Již jsme vlastnili podíl 29,9 procenta, takže bychom to rádi obnovili," dodal.

Šéf Spykeru Victor Muller řekl agentuře Reuters, že Antonov je jako akcionář "velmi vítaný". "Rozhodně doufám, že se to stane," uvedl. "Vím, že (Antonov) dělá vše, aby toho dosáhl, a já jeho úsilí plně podporuji," dodal. Odmítl se však vyjádřit k podrobnostem případné dohody.

Antonov již minulý měsíc koupil původní výrobu luxusních sportovních vozů firmy Spyker. Spyker se nyní chce soustředit pouze na aktivity Saabu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)