Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AutoDesign Prague 2011: Světoví automobiloví designéři v Praze

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Mezi hlavními zahraničními hvězdami, které na konferenci vystoupí, bude Fabio Filippini, šéfdesignér studia Pininfarina, nebo Peter Horbury, šéfdesignér Volva.

Nebývalá koncentrace špičkových světových designérů bude k vidění na prvním ročníku mezinárodní konference AutoDesign Prague, který se uskuteční 20. října 2011 v nové budově Národní technické knihovny v Praze Dejvicích.

Jednodenní konference představí automobilový design prostřednictvím předních osobností z oboru.

Mezi hlavními zahraničními hvězdami, které na konferenci vystoupí, bude Fabio Filippini, šéfdesignér studia Pininfarina, Peter Horbury, šéfdesignér Volvo, nebo jedna z nejvlivnějších automobilových designérek Anne Asensio, která pracovala v Renaultu a GM a nyní navrhuje software pro designéry ve společnosti Dassault Systèmes.

Účastníci konference budou moci shlédnout prezentace například o tom, jak ve studiu Pininfarina vzniká design supersportovních Ferrari a Maserati, co je podstatou skandinávského designu, jak bude vypadat prémiový design příští generace, nebo jak se budou navrhovat automobily v budoucnosti.

Kromě dalších zahraničních designérů ze značek jako je Jaguar Land Rover či Ford, budou mezi přednášejícími zastoupeni i domácí tvůrci. Jedním z nich je motocyklový designér Stanislav Hanuš, který vede design společnosti Blata a navrhl i design nejsilnějšího motocyklu na světě FGR Midalu 2500.

Různé metody designérského skicování, které se vyvinulo v samostatnou uměleckou disciplínu, představí Michal Jelínek, zástupce společnosti Autodesk.

„Na celé akci je unikátní, že automobilový design budou prezentovat přímo samotní tvůrci. Osobně se velmi těším například na vystoupení Petera Horburyho či Anne Asensio, a to nejen kvůli jejich bohatým zkušenostem a nadšení pro automobilový design, ale také proto, že jejich prezentace je vždy velmi originální a živá,“ říká Radek Laube, jeden z hlavních organizátorů konference a šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling, který akci pořádá.

Konferenci doplní výstava obrazů českého designéra Václava Krále a nejlepších projektů z designérské soutěže Dassault Systèmes Design Challenge – Taxi for Prague.

Kompletní program a informace ke konferenci AutoDesign Prague najdete na webu časopisu AutoDesign&Styling.

Portál www.auto.cz je mediálním partnerem konference AutoDesign Prague 2011, můžete se proto těšit na exkluzivní zpravodajství z této akce.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
19. 9. 2011 11:55
Up od škodovky
Bude tam ta představena ta malá škodovka ?