Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilová síň slávy přivítá dalších pět velkých jmen

Michal Otruba
Diskuze (0)
I když se slavnostní rozšíření Automobilové síně slávy bude konat až 16. října v Michiganu, již nyní je známo, kdo bude poctěn.

Pět legendárních jmen z automobilového světa se v říjnu dočká veliké pocty – bude uvedeno do Automobilové síně slávy. Již nyní je známo, která jména to budou, byla totiž minulý týden odhalena na Auto Show v New Yorku.

A.J. Foyt – jeden z nejvšestrannějších závodníků všech dob. Během jeho čtyřicetileté kariéry dokázal tento závodník zvítězit v sériích Indy Car (odkud jej zná většina motoristických fanoušků), NASCAR i v závodě v Le Mans – ten vyhrál se svým bratrancem Danem Gurneym v roce 1967.

Dan Gurney – jako pilot závodil v sériích NASCAR, Indy Car, Sports Car, Trans–Am, Can–am a také ve Formuli 1. Po roce 1970, kdy ukončil závodní kariéru, se věnoval konstruování vlastních závodních automobilů.

Charles B. King – po vystudování strojním inženýrem odešel v roce 1891 do Detroitu, kde způsobil převrat v automobilovém průmyslu. Více než deset automobilových patentů ještě dnes nese jeho jméno. Byl dokonce první osobou, která řídila automobil v ulicích Detroitu (byl to vůz navržený jím samotným).

Sergio Pininfarina – potomek zakladatele slavného studia, které začal řídit v roce 1960. Po více než 50 letech pod jeho vedením se studio Pininfarina rozrostlo na jedno z největších a nejúspěšnějších na poli (nejen) automobilového designu. Největšího věhlasu dosáhl na pracích pro italskou automobilku Ferrari.

Schoichiro Toyoda – když se stal Dr. Toyoda v roce 1961 nejvyšším šéfem japonské automobilky Toyota, začal měnit automobilový svět. Svým zaměřením na technologie výroby, kontrolu jakosti a tovární management způsobil v Toyotě převrat, kterým dostal japonskou automobilku do pozice jedné z nejúspěšnějších firem v automobilové branži.

Michal Otruba
Diskuze (0)