Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux Invincible 50 je oslavou svých prodejních úspěchů i nezničitelnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota si pro svůj stánek na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem připravila vedle nových modelů i jeden jen těžko přehlédnutelný exponát v podobě speciálně upraveného pick-upu Hilux.

Toyota Hilux Invincible 50 stojí na základech sériového zástupce aktuální osmé generace tohoto pick-upu s nejprostornější nabízenou kabinou s dvěma páry dveří a odlišuje se od něj především úpravami exteriéru, které proměňují tento v první řadě pracovní stroj ve velmi stylový automobil.

Karoserie pick-upu kombinuje stříbrný metalický lak s prvky v matné černi a polepy boků korby v černé a červené barvě. Atraktivním i praktickým prvkem je ochranný rám, který se tyčí nad korbou.

Odolnost vozu nejen v terénu má u tohoto exempláře zvyšovat specifické provedení jeho předního nárazníku spolu s ochrannými rámy prahů a 18palcovými černými koly obutými do pneumatik od společnosti BFGoodrich, dodávající obutí pro závodní vozy Hilux a Land Cruiser startující mimo i jiné i v rallye Dakar.

Korba vozu se vedle již zmíněných polepů a ochranného rámu může pochlubit i plastovou vložkou chránící její ložnou plochu a velkou uzamykatelnou skříní na nářadí. Součástí výbavy vozu jsou pak i desky, které se používají na dálkových soutěží při vyprošťování automobilů uvízlých v hlubokém písku.

Toyota se nijak nezmiňuje o technice ukryté pod kapotou výstavního exempláře Hilux Invincible 50 a raději připomíná, že její pick-up má na svém kontě řadu úspěchů v dálkových soutěžích, expedicích a je rovněž jedno z velký hvězd pořadu Top Gear, v němž se před čtrnácti lety nenechal zničit jeden starší exemplář.

Toyota Hilux se pak vedle nespočtu dobrodružství může pochlubit i skutečností, že její první generace se objevila na světových trzích v roce 1968 a její současná osmá generace byla představena v roce 2015. Od zahájení prodeje první generace modelu Hliux se prodalo více než 16 milionů exemplářů tohoto vozu ve více než 180 zemích světa.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)