Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M6 ve Frankfurtu: GT3 a Competition Edition

Michal Fokt
Diskuze (1)
BMW uvádí hned dvě novinky na bázi ostrého gétéčka M6 - speciální edici silniční verze Competition a závodní speciál kategorie FIA GT3.

BMW v motorsportu končí s vousatým Z4 a od příští sezony ho nahradí závodní speciál M6 GT3. Vůz už byl nesčetněkrát "teaserován", nyní však nastala chvíle jeho kompletního odhalení. Přestože jde o vůz větších rozměrů, než byla zetčtyřka, v Mnichově se dušují, že nový model bude nejen rychlejší, ale i lépe ovladatelný a úspornější. A aby těch změn k lepšímu nebylo málo, výrazně lacinější na něj mají být i náhradní díly.

K pohonu poslouží osmiválec M TwinPower Turbo o objemu 4,4 l, jenž vozu s uspořádáním transaxle a váhou pod 1300 kg poskytne bezpochyby působivou dynamiku, síla motoru půjde na zadní kola prostřednictvím šestistupňové sekvence. Tahle hračka, s níž můžete vyrazit na libovolný závod s vypsanou třídou GT3, přijde na 379.000 euro bez daně.

Aby BMW vstup M6 do motorsportu náležitě marketingově podpořilo, o pozornost se na frankfurtském stánku bude dělit s modelem M6 Coupe Competition Edition. V tomto případě jde o model, určený pro běžné silnice, de facto se jedná o klasickou M6 s paketem v ceně 17.700 euro, jenž auto vizuálně přibližuje verzi GT3.

K mání bude v racingové Alpine White nebo Austin Yellow, přičemž v tom prvním případě včetně modro-modro-červených polepů, matně černá kola mají rozměr 20 palců a jsou s nimi barevně sladěna zpětná zrcátka a "jakovýdech" za předním blatníkem, zatímco lemy oken, masky chladiče a madla klik dveří dostaly povrchovou úpravu "tmavý chrom". Zmíněná zrcátka, difuzor zadního nárazníku a křidélko na víku kufru jsou z karbonu.

Uhlíkovým kompozitem se to jen hemží v černém interiéru se spoustou kůže a kontrastním bílým šitím. Řidič má k dispozici head-up displej, celá posádka pak benefituje z 1200 wattového audia Bang & Olufsen se šestnácti reproduktory. M6 Coupe Competition Edition se dodává výhradně s Competition Package, což znamená, že motor V8 4.4 disponuje výkonem 600 k (441 kW) a točákem 700 N.m, dokoupit lze i M Driver´s Package, s nímž lze uhánět po dálnici rychlostí až 305 km/h.


Michal Fokt
Diskuze (1)
16. 9. 2015 12:29
Interiér
Když už mít v autě tablet/dotykáč, tak tenhle [odkaz] ... to je "dotykáč" dle mého gusta >:D . Žádná Tesla nebo P308...