Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X6: Druhá generace na prvních fotografiích

Jan Mička
Diskuze (44)
Druhá generace BMW X6 klepe na dveře. První fotografie mnichovského SAV ukazují, jak bude vypadat.

BMW X6 se na silnicích poprvé objevilo v roce 2008 a od té doby si stihlo získat řadu příznivců i odpůrců. Šest let je pro jednu generaci tak akorát, proto se nyní podívejme na fotografie nové, svěžejší verze. Oficiálně však automobilka zatím nic nepředstavila, jedná se tedy o pouhý únik materiálu.

Aplikace současného designového jazyka je patrná na první pohled. Druhá generace BMW X6 vyjede s výraznější přední části, které dominují větší ledvinky s napojením na hlavní světlomety. Základní linie střechy zůstala stejná, za předními blatníky však najdeme ventilační průduchy, zadní svítilny jsou větší než kdy jindy a výrazných změn doznal také zadní nárazník.

Interiér vozu je prakticky převzatý z nové generace BMW X5. Disponuje tedy volně stojícím displejem na vrcholu palubní desky, novým volantem (na fotografiích z paketu M) a moderním TFT přístrojovým štítem s možností změny zobrazení v závislosti na zvoleném režimu jízdy.

O motorech prozatím nepadlo ani slovo, neočekáváme však rozdíly oproti paletě pro BMW X5. Základ by tedy mohl tvořit dvoulitrový vznětový čtyřválec ve verzi sDrive20d (160 kW, také pro pohon všech kol xDrive) a chybět by pochopitelně neměly ani šestiválcové varianty xDrive30d (190 kW), xDrive40d (230 kW) a třikrát přeplňované M50d (280 kW). Benzinový základ představuje třílitrový šestiválec xDrive35i (225 kW) a na samém vrcholu zřejmě bude osmiválec xDrive50i (330 kW). Vzhledem k úniku fotografií můžeme oficiální stanovisko značky očekávat v nejbližších dnech.

Jan Mička
Diskuze (44)
Avatar - Ji/Ri
6. 6. 2014 16:49
Re: Nádhera
www.ocniklinikazlin.cz 8-s :-!
6. 6. 2014 09:08
Re: žádné překvapení
Tak předchozí generace je pořád (svým způsobem) pěkná. Vylepšit potřeboval v první řadě interiér. Očekával jsem nějaké omlazení karoserie, ale proč to auto kazit takovými zbytečnostmi? Mně to připomíná změnu za každou cenu. A to mi nevoní.
6. 6. 2014 08:24
Nádhera
BMW opět ukazuje, že je nejlepší a ostatní se jen snaží přiblížit jeho kvalitám :-)
Avatar - Ji/Ri
6. 6. 2014 08:15
Re: ... rozteklý bombon
nejde o změny... jde o to, jak to vypadá obřidlivě....
6. 6. 2014 07:52
Re: ... rozteklý bombon
Já vidím novej předek a zadek...a samosebou novej interiér, jinak nic. Prostě recept, kterej už jednou prodejně fungoval s minoritními změnami. ;-)
Počkejme naživo...