Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bosch je prý čistý, s podváděním VW údajně nepomáhal

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Německý dodavatel automobilových součástek Robert Bosch odmítl tvrzení amerických právníků, podle něhož se vědomě a aktivně podílel na tom, jak automobilka Volkswagen ve Spojených státech dlouhodobě obcházela emisní normy a zákony o čistotě ovzduší.

Bosch v pondělí podal u federálního soudu v San Francisku odpověď, v níž označil tato obvinění za "neuvážená a nepodložená", uvedla agentura Reuters.

Právníci amerických majitelů naftových vozů Volkswagen minulý týden soudu předložili materiály, které podle nich ukazují, že "Bosch hrál v tomto podvodném podniku klíčovou roli a pěkně z toho profitoval". Oficiální obvinění vůči společnosti zatím nevznesli.

Bosch na základě předběžného prozkoumání podaných obvinění uvedl, že tvrzení právníků sice vycházejí z dokumentů, které soudu předložil Volkswagen, nemají ale žádný podklad, v některých případech jsou založena na spekulacích a často jsou s dokumenty Volkswagenu v přímém rozporu. Většina obvinění zůstává důvěrná, firma ale uvedla, že proti jejich zveřejnění nemá námitek, pokud budou z dokumentů vymazána jména a funkce jejích zaměstnanců.

Bosch vyrábí pro Volkswagen a další automobilky kromě celé řady komponentů i řídící jednotku motoru, která se často označuje jako "mozek" motoru. Zodpovědnost za to, jak se tento software využívá pro regulaci výfukových zplodin a spotřeby paliva, ale podle firmy leží na výrobcích aut.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Pradeda77
25. 8. 2016 12:31
Bosch
Jsem rad, ze pravnicti supi v US vysli naprazdno. Boschove nejsou tupci a sepsanou smlouvu s koncernem meli samozrejme neprustrelnou... :-!