Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Camal Studio Tributo s technikou Maserati GranTurismo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Italské Camal Studio představuje svůj nejnovější příspěvek do kategorie zakázkových vozů postavených na základech sériového modelu.

Camal Studio založil designér Alessio Minchella spolu s vývojářem Alessandro Camoralim v roce 2008. Oba pánové v minulosti pracovali pro studio Pininfarina , což je pro jejich firmu velmi dobrou vizitkou. V současnosti svým klientům nabízejí především kompletní návrhářské práce.

Ve světě automobilů se mladá firma poprvé výrazněji zviditelnila v roce 2011 prostřednictvím Camal Marcia Corta, což byl návrh stylistických úprav pro aktuální Abarth 500. Nyní Camal Studio představuje své nejnovější dílo, jímž je velké GT Tributo, které má vzniknout v jednom jediném exempláři.

Camal Studio Tributo je postaveno na základech současného Maserati GranTurismo, což vedle přiznání autorů odhaluje i silueta nebo také tvar oken. Na rozdíl od sériového vozu se může Tributo pochlubit výrazně ostřejšími liniemi.

Za designem čtyřmístného kupé stojí Alessio Minchella, který chtěl jeho vzhledem vzdát hold slavným Maserati šedesátých a sedmdesátých let. Vzorem pro Tributo se tak staly modely Ghibli, Bora a Merak od Giorgetto Giugiara a také Khamsin, pod jehož liniemi je podepsán Marcello Gandini.

Prozatím Camal Studio představuje Tributo pouze prostřednictvím virtuálního 3D modelu. Ten má ovšem posloužit pro stavbu skutečného vozu. Jeho majitel si pak má užívat výjimečného designu svého vozu i mírně zvýšeného výkonu oproti sériovému GranTurismu, jehož osmiválec nabízí 298 kW (405 k).

Bližší informace ke své moderní interpretaci klasického GT s trojzubcem ve znaku prozatím Camal Studio nezveřejnilo, ale můžeme s nimi počítat při představení hotového vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)