Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson v Ženevě 2009

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zní to jako jméno nějakého středověkého šlechtice, co říkáte? A nebudete tak daleko od pravdy. Jde sice o auto, aristokrat to ale určitě je.

Aigner CK65 RS Blanchimont

Známý úpravce aut s třícípou hvězdou na kapotě Carlsson připravil opravdu speciální auto na bázi aktuální třídy S. Jmenuje se Aigner CK65 RS Blanchimont a neomylně ho poznáte podle dvoubarevného laku karoserie a noblesních litých kol.

Ty hlavní změny se ale udály uvnitř auta. Luxusní lifestylová značka Etienne Aigner, specializující se na kůži dodala nejen součást označení vozu, ale i čalounění, které doplňuje obložení z pravého dřeva, hliníku a Alcantary. Bílý sportovní volant Carlsson je čalouněn kombinací kůže a Alcantary, sedadla mají odvětrávání a paměť nastavení. Ve výbavě je parkovací systém, navigace, bezklíčový vstup, TV tuner, audiosystém postavený z komponentů Focal a Alpine, 15" obrazovka zábavního systému pro cestující vzadu, možnost bezdrátového připojení až tří notebboků k síti a… prostě všechno, na co si vzpomenete a ještě něco navíc.

Ale nejen po luxusu nepochybně touží movitý zájemce o limitovanou edici Carlssonu. Lehká kovaná 21" kola váží polovinu toho, co původní litá a obouvají pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx 265/30 vpředu a 295/25 vzadu. To už něco naznačuje, stejně jako podvozek s volitelným sportovním režimem, jenž sníží světlost vozu o 30 mm. Karoserie je vyzdobena decentními lízátky z karbonu a sportovní výfuk dostal koncovky s příslušným naladěním. Pod kapotou totiž pracuje přeplňovaný dvanáctiválec o výkonu 518 kW a s točivým momentem elektronicky regulovaným na 1100 Nm! Z bezpečnostních důvodů je maximální rychlost Blanchimontu omezena na 320 km/h, přičemž stovku vůz zvládne za 3,9 s. Pokud jeho vábení nemůžete odolat, bude vás to stát 390.000 euro.


Michal Fokt
Diskuze (0)