Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson ve Frankfurtu 2009

Michal Fokt
Diskuze (0)
Mercedes-Benz třídy E se stává vděčným cílem úprav prakticky všech hlavních německých úpravců, kteří se alespoň okrajově věnují značce s trojcípou hvězdou ve znaku. A na hřišti tudíž nemůže chybět ani Carlsson, jenž se pustil do modifikací top verze E 63

Carlsson CK63 RS

Nadupaný Mercedes-Benz E 63 AMG má pod kapotou notoricky známý atmosféricky plněný V8 o objemu 6,2 litru, naladěný standardně na výkon 386 kW (525 koní) a točivý moment dosahuje hodnoty 630 Nm.

Specialisté společnosti Carlsson se při úpravách pohonné jednotky zaměřují na přeprogramování řídicí jednotky a montáž nového výfukového systému. Výsledkem těchto modifikací je zvýšení výkonu na 430 kW (585 koní) a točivého momentu na 695 Nm.

Kromě zásahů do techniky se ale německý úpravce zaměřil i na změny vzhledu, které navrhl designér Rolf Schepp. Ten vytvořil nový přední nárazník se svisle umístěnými světly pro denní svícení ze světelných diod. Pohrál si i s novými nástavci prahů a spoilerem umístěným na víku zavazadlového prostoru. Pro vylepšení aerodynamických vlastností vozu při vysokých rychlostech je použit také difuzor z karbonu.

Agresivní, ale přitom nikoli přehnaný vzhled lze dotvořit speciálními dvoubarevnými 20palcovými litými koly. Modifikovat lze i interiér sedanu, v kabině se lze potěšit novým luxusním koženým čalouněním a doplňky z hliníku.


Michal Fokt
Diskuze (0)