Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuningovou společnost Carlsson koupili Číňané

David Bureš
Diskuze (9)
V Německu sídlící úpravce Carlsson se v současnosti zaměřuje výhradně na vozy značek Mercedes-Benz a Smart.

Čínská společnost Zhongsheng Group Holdings oznámila, že získala 70procentní podíl v německé tuningové firmě Carlsson. Nový vlastník má s Carlssonem velké plány, zaměří se na rostoucí poptávku po upravených vozech v Říši středu.

Carlsson má využít rozsáhlou síť prodejců aut v nejlidnatější zemi světa, kterou provozuje právě holding Zhongsheng Group. V plánu je navíc síť prodejců Mercedes-Carlsson, která by se zabývala prodejem těchto upravených vozů.

A co víc, Zhongsheng Group chce přímo v Číně postavit výrobní zařízení, v němž by vznikaly díly a různé doplňky značky Carlsson. Ty už nebudou určeny pouze pro modely Mercedes-Benz, ale také pro vozy dalších značek, které Zhongsheng Group v Říši středu zastupuje. Těmi jsou Lexus, Volvo, Porsche, Toyota nebo Nissan.

Čínští zákazníci mají o upravené vozy velký zájem, ve zdejších velkoměstech jezdí tolik Mercedesů, Audi či BMW, že se jejich majitelé chtějí nějakým způsobem odlišit. Proto má zdejší trh i pro tuningové firmy veliký potenciál.

Společnost Carlsson byla založena v roce 1989 bratry Rolfem a Andreasem Hartgeovými. Už ve svých počátcích se firma zabývala úpravou vozů značky Mercedes-Benz, dnes má ve svém portfoliu také úpravy Smartů. Carlsson sídlí v sárském městě Merzig na západě Německa.

David Bureš
Diskuze (9)
8. 6. 2012 23:07
Re: Bože
To nusíš zřejmě chodit v pytlovině
8. 6. 2012 15:02
Re: Bože
A je to tady ;-\ Za par let nas prevalcujou....
8. 6. 2012 10:58
Re: Bože
Tu otázku neber posměšně...já dělám to samý.
Z číny kupuju jen počítače, či k nim navázanou elektroniku.

Jinak nic a vím, že je to občas hodně těžká zásada...
Avatar - twistedTSD
7. 6. 2012 22:36
Re: Bože
:yes: ;-\ Z takových zpráv tedy také nemám radost.
7. 6. 2012 21:00
Re: Bože
Co proti tomu dělám? co proti tomu obyčejnej člověk jako já může dělat? Jediný co se tak můžu snažit kupovat věci od firem co ještě čínský nejsou, což se mi zatím dobře daří, ale brzo už to nepude :P

"...a svět bude plný krásných žlutých lidí..." - vieš, kto túto prorockú vetu povedal?"
to teda nevím , kdo :-)