Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystaný Datsun ukázal masku chladiče

David Bureš
Diskuze (5)
Levná značka aliance Nissan-Renault pro rozvojové trhy začne své vozy prodávat v příštím roce.

Nissan oznámil, že vozy obnovené značky Datsun se budou od konce roku 2014 prodávat i v Jižní Africe. Spolu s tímto oznámením byl zveřejněn nákres masky chladiče chystaného automobilu.

Obnovený Datsun tak od příštího roku bude své vozy prodávat ve čtyřech zemích – vedle Jižní Afriky také v Indii, Indonésii a Rusku.

Ze skici vyplývá, že plánovaný model bude mít šestiúhelníkovou masku chladiče s výrazným logem značky. Patrné jsou i hranaté světlomety.

Nové logo Datsunu připomíná to původní. Místo červeného slunce překrytého modrým obdélníkem však nový znak kombinuje modrou se stříbrnou a vzhledově se přibližuje logu značky Nissan.

Již dříve Nissan potvrdil, že vozy Datsunu použijí stejnou platformu jako Lada Granta. Ruská automobilka AvtoVAZ je také součástí aliance Nissan-Renault. Stávající technika pomůže snížit cenu aut.

V plánech jsou pro rok 2014 dva modely Datsun, jejich vzhled zatím není známý, jeden z nich však bude sedanem. O rok později má dorazit i třetí model. Nissan tvrdí, že automobily Datsun budou levné, spolehlivé a moderní.

David Bureš
Diskuze (5)
28. 2. 2013 14:10
Death soon
To se dívím, že s tím názvem lezou zpátky. Kdysi se s tím stáhli právě proto, že Amíci to čtou tak, že to zní jako death soon ;)
Avatar - 3_diamanty
28. 2. 2013 12:49
Re: wtf
myslim ze cielom zverejnenia vzhladu masky s logom pripraveneho datsuna nebolo ohurit uputat ani sokovat verejnost ;-) ( ale len poukazat na buduci vzhlad a informovat verejnost ) takze tvoja reakcia je trosku zvlastna a mimo ....
Avatar - biscuit
28. 2. 2013 12:40
wtf
to je nadhera, jsem uplne omameny, urcite si ho koupim >:D >:D >:D >:D >:D >:D
boze ;-\
28. 2. 2013 10:28
zase
neviem ako vy ale ja v tom vidím inšpiráciu v novej maske Subaru, napr. XV