Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroen C4: Oficiální podoba odhalena.

Ladislav Čermák
Diskuze (10)
Aktualizováno! Tiskové oddělení francouzské automobilky zveřejnilo první informace o C4 pro WRC.


První verze budoucí francouzské zbraně pro chystaný útok na pozice německé kompaktní superstar má podle nové tradice oblečenou závodní kombinézu. V době kralování Xsary v říši WRC se tedy přestavuje korunní princ, nachystaný nahradit svého předka v období největší slávy a plné síly. Při té příležitosti Citroen zveřejnil první, velmi stručné informace o svém budoucím hitu.

Karoserie se vydala trochu jinou cestou a vzpomněla si, proč se světu koncem osmdesátých let zalíbila Honda CRX. Od ní si totiž vypůjčila náznak klesající střešní linie, s náhle ukončenou vysokou zádí. I tvarování obou konců auta se povzneslo nad dnešní průměr a „bumerangovou“ stylistikou osvěžuje oči diváků, unavené oblinami většiny konkurentů.

Interiér potáhl obvyklé holé karbonové panely do černo-červené kůže a dodal tak závodnímu interiéru nádech GT třídy. Jinak se ovšem koncept představuje v ryze závodním, skořepinové sedačky, malý semišový volant a spartánské vnitřní zařízení hovoří zcela jasně.

Známé technické údaje se zatím omezují na rozměry vozu: D x Š x V - 4.286 x 1.790 x 1.400 mm, rozvor 2.600 mm a rozchod vpředu i vzadu 1.597.

Další hodnoty přidáme ihned po jejich zveřejnění.

Ladislav Čermák
Diskuze (10)