Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën WiFi On Board: Internet na palubě vozů s dvojitým šípem

Aleš Dragoun
Diskuze (228)
Citroën nabízí nově zařízení, které umožňuje při jízdě posádce permanentní přístup na internet.

Základem je bezdrátový modem, který lze koupit v rámci příslušenství. Ten nabízí trvalé připojení a funguje se SIM kartou, která je určena pro internet na USB klíči 3G/3G+. Zákazník si ji může pořídit u svého operátora. Přístup funguje po zastavení se zapnutým motorem a pochopitelně také při jízdě. Pouze v cizině je vždy vypnutý, aby uživatelé neplatili příliš vysoké účty.

Zařízení Citroën WiFi On Board, umožňuje všem cestujícím ve voze přístup k e-mailům, chatování, praktickým informacím, nebo on-line hrám. Posádka (kromě řidiče) tak může využít doby strávené uvnitř automobilu. A to nejen děti, ale pochopitelně i dospělí. Výrobce předpokládá, že tuto službu budou poskytovat svým zákazníkům rovněž například taxikáři.

Citroën bude WiFi On Board postupně montovat do všech nových vozů včetně lehkých užitkových, a to do konce léta. Od března letošního roku je zatím k dispozici pro MPV C3 Picasso a C4 Picasso, novou C3 a DS3. V Evropě se prodává prodává za přibližně 500 eur včetně daně a montáže.

U nás je v nabídce pro model DS3 jako příplatkový prvek za 11.220 Kč bez DPH, tedy s daní za 13.464 korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (228)
1. 7. 2010 11:54
Re: Když chybí podstatné...
Môže byť. Zatiaľ to ale nie je bežná výbava áut. Až bude, bude to už zas vyzerať trochu inak.
Avatar - Katikakus
1. 7. 2010 09:17
Re: Když chybí podstatné...
Neco takoveho uz ma FIAT. Rikaji tomu Blue&Me
1. 7. 2010 06:58
Re: Když chybí podstatné...
Nemáš zlú predstavu. Ja beriem počin Citroenu ako prvý nástrel, a rozhodne si nemyslím, že budeme nosiť do auta notebooky a naťahovať sa s nimi za jazdy.
Behom pár rokov môže ísť o úplne integrovaný systém, s funkciami pre vodiča hoci s hlasovým ovládaním - to dnes už nie je nijaká utópia.
Nedá sa na vec pozerať z pohľadu dneška a včerajška ako to robia GTI a jossalito.
1. 7. 2010 02:19
Re: ... přichází mlácení prázdné slámy
Dobře, tak pominu třídu. Už dnes jsou na trhu produkty, které ti tohle umožní - od držáků notebooků pro přední (pro řidiče i spolujezdce) i zadní sedadla přes 3G routery (drátové i bezdrátové), popř. se dá využít adhoc WiFi spojení. Určitě se dají sehnat pro všechny třídy aut. Jak myslíš, že to dělají u policie, záchranářů, hasičů, plynařů, energetiků atd? A je jedno, jestli je to Smart nebo Navara.

Také si myslím, že je to nebezpečné. Už jsem se něco na cestách napracoval a popravdě, poslední věc, kterou chci, je, aby mi při nehodě kabinou létal notebook, airbag zlámal prsty přivřené v klávesnici, nebo notebookem načechral žebra.

Podle mě jsme zpět u párty repráků. Proč jsem zmínil limuzíny? Protože ty mají i ty tovární držáky na notebooky, narozdíl od C3.

Já osobně si představuji budoucnost zábavních systémů v MPV (protože kromě profesionálů na cestách jsou to právě děti, kdo nejvíce budou využívat podobných technologií) spíš směrem, kterým se vydaly limuzíny. Tedy počítače plně integrované do předních sedadel - monitor i klávesnice - s bezdrátovými sítěmi pro synchronizaci s kapesními zařízeními. Popřípadě stolky pro notebooky integrované v sedačce. Samozřejmě, realita může být jiná. Nejsem jasnovidec. ;)
30. 6. 2010 22:14
Re: ... přichází mlácení prázdné slámy
Tak ako je to dnes, to nebude stále - vývoj sa len tak nezastaví. Citroen robí v tejto triede prvý krok. Nie posledný. Nevieš, čo bude za pár rokov. ;-)