Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental Conti Hybrid: Maximalizace výkonu

AutoProfi
Diskuze (0)
Novou produktovou řadou Conti Hybrid směřuje německý výrobce pneumatik do segmentu regionální nákladní dopravy.

V Evropské unii je silniční nákladní přeprava z 67 % tvořena vnitrostátní dopravou, přičemž regionální je na vzestupu. V důsledku změny chování spotřebitelů a výrazného růstu sektoru zásilkových obchodů má tento přepravní segment největší podíl na dopravě zboží v Evropě.

Nákladní automobily používané v regionální přepravě musí být mimořádně odolné. Časté brzdění a zrychlování, manévrování v úzkých prostorech a různé typy nákladu na komunikacích s proměnlivým povrchem kladou vysoké nároky na všechny součásti vozidla. Pneumatiky zde hrají velkou roli, protože zajišťují přímý kontakt mezi automobilem a vozovkou. Právě pro tento typ přepravy zboží přináší v letošním roce Continental širokou škálu novinek reprezentovanou novou produktovou řadou Conti Hybrid.

Obutí nové řady zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti v případě náročné regionální přepravy zboží. Pláště po celou dobu životnosti velmi dobře zvládají kontakt s mokrou vozovkou a neustále se vyznačují vynikajícími brzdnými vlastnostmi. Odolná kostra, větší vrstva běhounu, čtyřvrstvé trojúhelníkové ocelové nárazníky a zejména ocelová patní výztuha zajišťují spolehlivost a dlouhou životnost.

Nosnost nových plášťů byla upravena pro potřeby těžších nákladů u tahačů s motorem Euro VI. Díky integrovanému indikátoru VAI se dá špatná geometrie vozidla lehce rozpoznat z dezénu. Pneumatiky z nové řady Conti Hybrid určené na řízenou nápravu nesou označení M + S, pneumatiky na hnanou nápravu jsou označeny písmeny M + S a alpským symbolem v podobě sněhové vločky v horách. Začněme nejmenším průměrem obutí. Pneumatiky Conti Hybrid LS3 pro řízenou nápravu a LD3 pro hnanou nápravu určené na kola v rozměru 17,5 palce jsou vhodné pro lehké

nákladní automobily do celkové hmotnosti dvanácti tun. Lze je použít na běžných rozvozových vozidlech přes zajišťování městských služeb až po meziměstskou přepravu po dálnici.

Do segmentu přes dvanáct tun míří obutí Conti Hybrid HS3 a Conti Hybrid HD3 v rozměru 19,5 palce pro řízenou a hnanou nápravu. Tyto pneumatiky jsou připraveny na vyšší hmotnost moderních vozidel Euro VI a různé typy nákladu, které jsou pro regionální přepravu typické.

Plášť Conti Hybrid HT3 19,5 představuje ideální volbu především pro návěsy používané v regionální přepravě. Byla zkonstruována s ohledem na chování tažených vozidel a dobře zvládá náročné otáčivé pohyby při vykládání zboží v rámci městské přepravy. Je rovněž vhodná pro vozidla přepravující kontejnery i pro sektor svozu odpadu.

První pneumatika řady Hybrid v rozměru 22,5 palce je Conti Hybrid HS3 - všestranně využitelná pneumatika pro řízenou nápravu. Ve srovnání s předchozí generací zajišťuje vyšší vrstva běhounu s rovnoměrným opotřebením a zvýšení životnosti o sedmnáct procent. Vyšší objem pryže v dezénu této nové pneumatiky zvyšuje odolnost proti opotřebení a garantuje vysoký kilometrový výkon. Conti Hybrid HS3 se tak stává spolehlivým a všestranným pomocníkem při náročných přepravách na různých typech vozovek.

AutoProfi
Diskuze (0)