Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyři generace Toyoty Prius: Tři hybridy a obludka

Martin Machala
Diskuze (120)
Design nejnovějšího provedení Toyoty Prius vzbudil pozdvižení nejen v našich diskuzích. Křivolakého nováčka jsme konfrontovali s předchůdci.

Servítky jste si rozhodně nebrali. Třeba náš čtenář Schrojf označil čtvrtou generaci Toyoty Prius za „designový propadák roku.“ Karel_ byl přece jen diplomatičtější a vzhled karoserie „raději nechal bez komentáře.“ Našli se však také smířlivější názory, IPA považuje novinku za „zajímavé auto, jehož design polarizuje.“ A švihákovi lázeňskému se nový Prius vyloženě líbí.

Na kterou stranu barikády se přidáte vy? A která z generací hybridní Toyoty se vám líbí nejvíc? Hlasujte v naší anketě!

Martin Machala
Diskuze (120)
Avatar - AUDIRS6
14. 9. 2015 18:20
Re: Prius měl vypadat jako Prius, ale zároveň
>:D >:D >:D >:D :yes:
Defakto len ukazuje nalady svojich majitelov ( a je jasne, ze oni sa k tomu nepriznaju >:-[] ...ale mozno doma pod vankusom >:D )
Avatar - Verny_2013
14. 9. 2015 17:23
Re: Prius měl vypadat jako Prius, ale zároveň
Dneska jsem si s odstupem několika dní otevřel diskuzi znovu se podíval na ty fotky. A nevím čím to je jestli jsem byl dál od monitoru nebo to bylo náladou, tak jsem uviděl z čelního pohledu jednu pozoruhodnost. To Auto totiž pláče, ba přímo roní slzy z každého oka jednu. Nevím jestli to byl záměr autorů ale je to tam. Možná pláče sám nad sebou nebo svými autory. V každém případě je to první auto které umí dát najevo tento druh emocí a tím si i přes svou ošklivost získalo mé sympatie.
13. 9. 2015 21:33
Re: Obludka?? Nadherny sportak !
Primárně ani nejde o počet dveří... záleží totiž, co tím sportem je. Podstatné je, nakolik je kompromitované ohledy, které s daným sportem nemají co dělat. Každý pohled na Panameru je připomínka, že je to auto tak ošklivé z velké části kvůli tomu, aby se dovnitř rozumně vešli čtyři dospělí čahouni. Nazývat Rapide čtyřmístným je vedle ní vtip. U něj je ten druhý pár dveří téměř pro parádu.

Pointou tady je, že ten další pár dveří to auto nijak nevylepší v žádné disciplíně, která by mě zajímala. Naopak. Akorát má vyšší hmotnost, pravděpodobně utrpí tuhost karoserie atd. Ke sportovní jízdě pro mne nepatří ani vezení dalších tří lidí. Samozřejmě, kdybych si vymyslel slalom s europaletou naloženou taškami, 911 nebude vhodný stroj.

Když budeme pokračovat, dalším parametrem je výška. Jak že je ten Prius vysoký?
13. 9. 2015 19:15
Re: Prius měl vypadat jako Prius, ale zároveň
Jaká zlá doba?
Zkus se podívat na jiné než evropské značky..

Dnes jsem četl test nové MX-5, nebo co příklad od Toyoty [odkaz] ?

Co Ford Mustang?

No, ale když máš jako srdcovky starý diesely jako dakk68, tak máš pravdu :-)

Těm už naštěstí snad odzvonilo :yes:
13. 9. 2015 19:04
Re: Je to Prius, nechci aby vypadal jako vsechna zmet kolem
No to by se každý vyjadřoval jen pozitivně ke svému autu :-)