Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler podstatně zvýší výrobu automobilů v USA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Automobilový koncern Daimler výrazně zvýší kapacitu továrny v americké Alabamě. Výrobu rozšíří o nový sedan C a nové SUV.

Mercedes-Benz C je pro Daimler nejprodávanější model, který vzniká v Jihoafrické republice a v Německu. Zástupci Daimleru oznámili, že v USA zahájil výrobu příští generace těchto vozů. Odmítli však sdělit, k jak velkému zvýšení produkce v alabamském závodu dojde. Bude to prý výrazně nad dřívější výrobní kapacitou SUV.

Daimler v Alabamě v současnosti vyrábí SUV, přičemž loni v okrese Tuscaloosa vyrobil zhruba 185.000 exemplářů. Příští rok tam začne produkovat i novinku Mercedes-Benz Concept SUV Coupe.

Daimler se v prodeji aut ve Spojených státech dostal na úroveň před finanční krizí z roku 2007. Zvýšení výroby v USA na jaře oznámil také jeho konkurent BMW, který je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Do roku 2016 chce zvýšit produkci ve Spojených státech o polovinu na 450.000 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
19. 6. 2014 15:30
vyborna sprava
fandim vyrobe aut na americkom kontinente.... nech ide o akukolvek znacku, kludne teda aj mercedes....

hlavne sa tesim na rozbeh jaga a landroveru v brazilii o dva roky [odkaz] , to bude pecka, budu to dlhe dva roky cakania ale spolocne to zvladneme :yes: