Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design vozů Kia opět oceněn, čtyřmi cenami red dot

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Kia obdržela za své kompaktní modely čtyři ceny „red dot“. Nová Kia Pro_cee’d získala ocenění „Best of the Best“, ocenění „Winner“ byla udělena modelům Kia Cee’d, Cee’d SW a nová Kia Carens

Kia získala čtyři prestižní ocenění za design „red dot“, včetně vyznamenání „Best of the Best“ (Nejlepší z nejlepších) pro nový model Kia Pro_cee’d v kategorii produktového designu. Pětidveřovému modelu Kia Cee’d, kombi Cee’d SW a kompaktnímu MPV Carens byla udělena ocenění „Winner“ (Vítěz).

Po iF product design award z listopadu 2012 je to již druhé ocenění pro nový model Kia Pro_cee’d, který právě přichází na trh. Kia získala od roku 2009 již celkem 10 ocenění red dot včetně čtyř z roku 2013. Po modelech Kia Soul, Venga, kompaktním SUV Sportage a sedanu segmentu D Kia Optima – tomu byla udělena prestižní cena „Best of the Best“ – následovala v uplynulém roce ocenění pro pětidveřový hatchback segmentu B Kia Rio a model segmentu A Kia Picanto.

„Skutečnost, že naše nejdůležitější kompaktní modely získaly čtyři ocenění, je skvělým uznáním pro práci našich mezinárodních designérských týmů. Naše vozy se mezi vítězi objevují již pátým rokem v nepřetržité řadě, což znovu potvrzuje, že jsme s naší důslednou designérskou strategií na správné cestě,“ komentuje Peter Schreyer, prezident a šéfdesignér společnosti Kia Motors Corporation.

Ocenění red dot: pečeť kvality v produktovém designu

Designérské centrum Severního Porýní-Vestfálska založilo anketu red dot v roce 1955 a nyní je to jedna z nejprestižnějších designérských soutěží na světě. Mezinárodně uznávaná pečeť kvality je udělována v kategoriích „produktový design“, „komunikační design“ a „designérské koncepty a prototypy“. Letos předložilo 1865 výrobců z 54 zemí celkem 4662 produktů. Porota, složená z 37 členů, posuzovala produkty na základě devíti kritérií včetně úrovně inovace, srozumitelnosti funkce, formální kvality a trvalé udržitelnosti. Ceny budou předány 1. července 2013 v hudebním divadle Aalto v Essenu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - volvo s60
20. 3. 2013 10:47
???
U Kii to chápu, ale Rapid? Počkám on mě to GTI fundovaně vysvětlí! >:D
Avatar - Nerez
19. 3. 2013 14:49
Ceny za design
Že ocenění dostala Kia, která dělá celkem pěkná auta bych pochopil. Ale to, že cenu dostal i Rapid teda nechápu vůbec 8-s